види пријателе вака: јас слушам турбо фолк едноставно го обожавам, и да кога ке искочам во градов идам на места кај што се пушта турбо фолк зошто само на тој тип музика можам да се опуштам и да пијам. а не ке идам во капанан, во квин, во чиао на некоја си електронска музика што нема никаква смисла за да седнеш и да пиеш барем за мене. а има песни во кои човекот се пронаоѓа у текстот. тоа што ме тера да ја слушам е приказната прераскажана во песната и које вистинита. Барем така е за мене
не сакав да те демантирам туку сакав да ти кажам само. а и јас слушам сва и свашта ама најубаво ми е кога слушам турбо фолк поздравКолку духовито, искрено.
Прво што сакам да ти кажам, секој неможе да ти пие на оваа музика. Еве на пример не ми оди пиењето со овој фолк, искрен сум. А инаку вистина има многу текстовите е ова баш ке се запитиме али ајде, нека е само сакав појаснување, ама баш ич не ме демантира и јас да се размислам да слушнам турбо.
Поздрав.
Браво Лена потполно се согласувам со тебеНе сакам турбо фолк, од следниве причини:
Песните им се ефтини, без трошка уметност во себе..
Текстовите раскажуваат приказни во видот на:
оставила ме, преварила ме и истото во машки род..
Некако не ме ни допираат,..
Пеачите би ги нарекла презентери само
затоа што презентираат песни напишани од други, музика истите тонови( може малку променети)исто од некој друг компонирами..
Жените ако не носат ми ич, и избацат гради воопшто не се интересни, машките раце у вис и тоа ти е..
И луѓето кои слушаат турбо фолк, се најчесто луѓе со малку креативитет и уметност во себе..
Едноставни луѓе од толпата..
молска прогресија, 4/4-тински ритам, контрапан, проста молска хармонија, изобилство од трилери и досаден очаен текст. Музичка анализа набрзинка од првите 45 секунди. (Не ми се верува дека стиснав пауза на Битлси за да ти одговорам)