Турбо-фолк

Jesus

Истакнат Член
9 јули 2012
26
8
103
31
Мразам Турбо-Фолк неможам да издржам да слушам ни 1 мин. Неможам да го сватам . Човек кој што незнае да пее , пред се незнае ниту еден инструмент да земе да свири , нема слух и тн . Ке продаде една крава и ке сними албум . А што е најтрагично тој албум ке има голема популарност и многу луѓе ке го слушаат , ајде ке разберам се прави музиката за ниската класа на луѓе (без навреди ) како и самите изведувачи што се , но најжалосно е што ги има многу , многу луѓе слушаат турбо-фолк и се повеќе и повеќе се .

Laki-od-parkot

Нов член
9 јули 2012
12
1
3
28
Дали го слушате овој вид на музика и какво мислење имате за него? :)
NE ! Turbo-folkot ja unisti celata muzicka industrija znaci oni samo gledat kvantitet a ne kvalitet! Turbo-folk muzika po moje mislenje ne treba da postoji zatoa sto e sinteticka muzika i nema kvalitet ! Slusaj ti Tool i Dream Theater pa posle koga ke go svatis kvalitetot na taa muzika posle mozes da pravis muzika a ne nekoji Turbo Stoja i Plasticni Karleusi !!!

I samo da kazam uste nesto. Koga ke vi kaze nekoj deka ne moze da se pije bez Turbo-Folk, gadno ve laze ! Jas imam pijeno i koga slusam Death Metal, Black Metal ! Znaci ako tie pesni se pozvrazi so ljubovta i pinjeto za da prbolis neka tvoja bivsa ne znaci deka nemozes da pijes!

• Ми се допаѓа
Реакции: Jesus

Hkakashi

Староседелец
13 јуни 2012
1,543
1,697
1,133
27
Куманово
Овакој не слушам тој, али нигде неможе да биде појако на некоју свадбу, матуру или слично, него кт се слуша турбо фолк(не збору за Милан Станковић, Радмила Манојловић, Дара Бубамара, Сека Алексић и сл. мислу на Аца Лукас, Лепа Брена, Синан Сакић, Миле Китић и сл.) и македонски народни песме(песме на кои може да се игра некое оро). Такој е куде нас у Куманово, за други градови незнам.

Slatki4ka

Полноправен Член
17 февруари 2012
60
42
18
....Ја слушам секаква музика меѓутоа највише ги обожавам баладите...српките песни некако повеке ги слушам и се опуштам со нив...

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Ај пак јас,колку да потврдам уште еднаш дека не сум светица а богами ни глумица,слушам па дури и турбо фолк :sreken

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Музички гледано, никаква вредност. Гледајќи го народот, отров кој го уништува. Понекогаш слушав по некоја песна поради една личност, иако не ми се допаѓаа. Не можам да го сварам овој тип музика.

• Ми се допаѓа
Реакции: WomanInRed

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Не велам не, не реков најотровна работа но реков дека е отров. Но не може цела нација да се интересира за музика и да знае што е лоша музика, а што не исто како што не може цела нација да биде научници, правници, јазичари и сл. За мене е отров, за друг некој е мелем за душа.