Турбо-фолк

goodgod

Истакнат Член
26 декември 2012
433
304
163
пред компјутер
види пријателе вака: јас слушам турбо фолк едноставно го обожавам, и да кога ке искочам во градов идам на места кај што се пушта турбо фолк зошто само на тој тип музика можам да се опуштам и да пијам. а не ке идам во капанан, во квин, во чиао на некоја си електронска музика што нема никаква смисла за да седнеш и да пиеш барем за мене. а има песни во кои човекот се пронаоѓа у текстот. тоа што ме тера да ја слушам е приказната прераскажана во песната и које вистинита. Барем така е за мене :):D

Колку духовито, искрено.
Прво што сакам да ти кажам, секој неможе да ти пие на оваа музика. Еве на пример не ми оди пиењето со овој фолк, искрен сум. А инаку вистина има многу текстовите е ова баш ке се запитиме али ајде, нека е само сакав појаснување, ама баш ич не ме демантира и јас да се размислам да слушнам турбо.
Поздрав.

• Ми се допаѓа
Реакции: TheQueen

kizzo

Истакнат Член
14 јануари 2013
827
1,328
93
Скопје-Ченто
www.idadija-inz.com.mk
Колку духовито, искрено.
Прво што сакам да ти кажам, секој неможе да ти пие на оваа музика. Еве на пример не ми оди пиењето со овој фолк, искрен сум. А инаку вистина има многу текстовите е ова баш ке се запитиме али ајде, нека е само сакав појаснување, ама баш ич не ме демантира и јас да се размислам да слушнам турбо.
Поздрав.
не сакав да те демантирам туку сакав да ти кажам само. а и јас слушам сва и свашта ама најубаво ми е кога слушам турбо фолк поздрав

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Не сакам турбо фолк, од следниве причини:
Песните им се ефтини, без трошка уметност во себе..
Текстовите раскажуваат приказни во видот на:
оставила ме, преварила ме и истото во машки род..
Некако не ме ни допираат,..
Пеачите би ги нарекла презентери само
затоа што презентираат песни напишани од други, музика истите тонови( може малку променети)исто од некој друг компонирами..
Жените ако не носат ми ич, и избацат гради воопшто не се интересни, машките раце у вис и тоа ти е..
И луѓето кои слушаат турбо фолк, се најчесто луѓе со малку креативитет и уметност во себе..
Едноставни луѓе од толпата..

FranZ Ferdinand

Истакнат Член
26 февруари 2012
73
113
333
Не сакам турбо фолк, од следниве причини:
Песните им се ефтини, без трошка уметност во себе..
Текстовите раскажуваат приказни во видот на:
оставила ме, преварила ме и истото во машки род..
Некако не ме ни допираат,..
Пеачите би ги нарекла презентери само
затоа што презентираат песни напишани од други, музика истите тонови( може малку променети)исто од некој друг компонирами..
Жените ако не носат ми ич, и избацат гради воопшто не се интересни, машките раце у вис и тоа ти е..
И луѓето кои слушаат турбо фолк, се најчесто луѓе со малку креативитет и уметност во себе..
Едноставни луѓе од толпата..
Браво Лена потполно се согласувам со тебе;)

• Ми се допаѓа
Реакции: TheQueen

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
молска прогресија, 4/4-тински ритам, контрапан, проста молска хармонија, изобилство од трилери и досаден очаен текст. Музичка анализа набрзинка од првите 45 секунди. (Не ми се верува дека стиснав пауза на Битлси за да ти одговорам)

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena and Saladin