Точно на формот не смееш да имаш различно мислење инаку одма ти се лепат етикети за дискусии овде да не ни помислувам зш одма има навредени мн се нежни знаеш изгледа сите се раснени под стаклени ѕвона или така си само умислуваат. Не етикетира а најмалка дискриминирам некого овде.Забележувам дека на форумов не смееш да имаш размислување поинакво од останатите.Тоа ми се допаѓа и ми дава на знаење многу работи.
Етикетираш тоа не чини.Ме дискриминираш- тоа не чини.
Целата работа девојко е кој како се снајде.Секој човек поминува низ многу патишта додека не ја најде вратата.Кога ќе ја најде вратата многу нормално е да знае таа врата да ја отвори и нормално да влезе.
Ако таа врата некому била можност за некакво си средување на животот во оваа држава, нормално е тоа да го искористи.Џабе глумиш светица.Тоа е исто како муабетот, јас да дојдам на власт нема да крадам.Абе ајде
На 15 години сум дилал.Кокаин.Заработка сум имал пола евро од 1 грам (50 еу).Замисли само колку требало да продадам за да направам нешто во животот.
Имам завршено средно образование и на факултет сум државен.Студирам ама заради работните обврски не сум во можност да присуствувам на часовите и затоа паузирам.
Имам научено занает од еден чичко, кој веќе не е меѓу живите.Иако го имам работено само неколку години, јас сега водам тимови на работници за истиот занает.
Никој мене не ме клацка.Јас не лепам постери.Јас плаќам „данок“ на партијата со тоа што добивам целосна заштита од нивна страна како од инспекции па се до новопечени рекетари кои мислат дека парите така лесно се печалат.Исто така преку нив добивам тендери.
Да му умре козата на комшијата ти е муабетот за тоа демек од такви како мене не успева државата.
Па оди бе напрај подобро да си на мое место.
Ете ти како поединец.Што не превземеш нешто со државата?Останатите безгрешни како тебе што не се соберете да кренете револуција во македонија и да ги смените работите на подобро?
Или ве нема? Или од тројца македонци едниот е комита, другиот војвода а третиот кодош?
Од такви како вас не успева државата девојче.Додека гледате по другите кој е наркоман, кој дилал, кој е во шиптарска партија а е македонец( по дифолт продадена душа) итн итн пропаѓа државата.А вие стоите во место.
Во право си кој како се снајде така ке живее јас и ти кажав дека да припаѓаш во некаја партија е личен избот и како што знам не се плаќа данок него чланарина може и во грешка сум. Значи ти цело време пропагираш нешто овде на форумот како од беда и сиромаштија си излегол почнувајки со работа на 15 год ама никако некажуваше каква е работа и оваа не е работа дилање на кокаин не квичи како браќата по крв сакале да наместат знаеш дека во твојот бизнис владеат непишани закони ама свесен ли си за тоа дека со твоето збогатување колку животи имаш уништено а?
Не глумам јас светица далеку од тоа ама чисти ми се рацете, совеста ми е мирна и спијам убаво мене тоа ми е поважно од сите пари на светот.
Да беа сите како мене не ке шетаа некои сега слободно а најмалку ке помислуваат да ми ја делат државата и тоа со војна а ти ке беше во Шутка и ке свиреше клавир па глуми колку сакаш по форумот со тоа како од беда и сиромаштијаси станал газда ...
Несакам ни за миг да сум на твое место а тоа дека си можел да заработиш без да уништуваш млади луѓе си можел ... не ме убедувај дека не е така ... сеуште некои девојки овде на форумот ке свршуваат кога ке те читаат.
Државата ни пропаѓа ама и низ вековите пропаѓала и гледаш сеуште постои, можеби сиромаштија и беда има ама ке дојдат и подобри времиња нема се вака да е ама знаеш ли како викаат се што правиш во животот ти се враќа ако не тебе на твоите најмили.