Хомосексуалност

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Стоименов, токму тоа и сакам да кажам. Приватно си прават што си прават, а во секојдневен живот по ништо не се разликуваат од било кого.
Работат, дишат, се движат, зборуваат...не им пишува на чело дека се хомосексуалци, и ничие секојдневие не попречуваат со својата определба.

• Ми се допаѓа
Реакции: LaJa5

Selene

Модератор
6 јуни 2012
720
1,865
1,103
Јас сум само против тоа деца да посвојуваат. Сепак тоа нивното е абнормално (мене не ми смета), но мислам дека дете не може нормално да се развива во такво семејство. Тоа да, дека може ќе му е подобро, во подобри услови отколку во сиропиталиште да речеме, но сепак мислам дека лошо ќе влијае на перцепцијата на детето. Од друга страна сум читала исповед на дете посвоено од хомосексуалци, кое израснало во хетеросексуалец, кажува како тие биле прекрасни родители и дека го избавиле од пеколот во сиропиталиштето, каде било занемарено, гладно па и тепано.

Многу осетлива тема е тоа, не можеш црно бело да гледаш на нештата... Ама кога и да ми текне, да посвојат дете и да има двајца татковци...не ми е логично и дел од мене не дозволува да бидам либерална во тој поглед.

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
Најкриво што ми е е доколку им се дозволи да посвојуваат деца.Бар на Балканов тие деца ќе бидат трауматизирани на секој можен начин.

• Ми се допаѓа
Реакции: Hkakashi

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Покрај толку принцези на овој свет, некои одлучуваат да трчаат по коњите.
Во ред, нивно право.

• Ми се допаѓа
Реакции: Gemini

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Ни педерите не се тоа шо беа,беше Фреди Меркјури на времето,лесна му земја,и беше поише муж него 90 посто хетеро мушкарци денес,а камоли педерите,што се феминизирани до тој степен да само меѓуножјето ги оттрга од тоа да бидат лезбејки.

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati and Saladin

MoonFairy

Староседелец
28 септември 2012
1,335
1,964
1,133
Selene се сложувам со тебе ..и мене не ми сметаат, кој што сака нека си прави, нека си ужива во она што му причинува задоволство...едноставно сум си индиферентна во тој поглед...ама некако идејата двајца татковци да гледаат дете не ми е баш идилична...ама понекогаш пак си велам ...Што би било подобро , некое дете да скапува по домови и да мизерува или пак да го одгледаат двајца возрасни луѓе (мажи или две жени сеедно) кои можат да му прижат дом, љубов, образование...да му пружат каков таков живот? не знам која варијанта би била подобра...можеби втората? :^)

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
LittleButterfly Е морам мила да се збунам за ова... :) Можеби гледано од економска гледна точка... детето ќе има подобри услови за живот. А што е со...менталното развивање? Што е со околината во која ќе живее? Како ќе се однесува тоа дете кога ќе го зезаат сите врсници?
Јас сметам дека... ако некој одлучил да живее со коњ наместо со принцеза негово право, ама нека не уништува живот на некое невино суштество...

• Ми се допаѓа
Реакции: MoonFairy

MoonFairy

Староседелец
28 септември 2012
1,335
1,964
1,133
LittleButterfly Е морам мила да се збунам за ова... :) Можеби гледано од економска гледна точка... детето ќе има подобри услови за живот. А што е со...менталното развивање? Што е со околината во која ќе живее? Како ќе се однесува тоа дете кога ќе го зезаат сите врсници?
Јас сметам дека... ако некој одлучил да живее со коњ наместо со принцеза негово право, ама нека не уништува живот на некое невино суштество...
;) Да ....не велам дека сум за таа варијанта...затоа завршив со прашалник...ама што е пак од друга страна со менталното здравје кое се гради внатре во тие институции во ки неможеме ни да замислиме какви услови има и каков е односот на воспитувачите таму...и овде имаме две зла...кое да се одбере?
Мислам дека оние кои се најмногу хомофобични (како тие кои би му се ругале на тоа дете) имаат латентен хомосексуалец во нив...
А и јас нема да се сложам со тебе најдраг мој :) дека би му го уништиле животот тие двајца..?
тоа е премногу дискутаблно...нешто од типот што би било...

• Ми се допаѓа
Реакции: Rodeo Tvrdo

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
;) Да ....не велам дека сум за таа варијанта...затоа завршив со прашалник...ама што е пак од друга страна со менталното здравје кое се гради внатре во тие институции во ки неможеме ни да замислиме какви услови има и каков е односот на воспитувачите таму...и овде имаме две зла...кое да се одбере?
Мислам дека оние кои се најмногу хомофобични (како тие кои би му се ругале на тоа дете) имаат латентен хомосексуалец во нив...
А и јас нема да се сложам со тебе најдраг мој :) дека би му го уништиле животот тие двајца..?
тоа е премногу дискутаблно...нешто од типот што би било...
На таков начин. Тие двајца ќе спијат заедно. Некогаш и ќе се бакнат пред него. Тоа дете ќе смета дека е тоа најнормално. А не е.
Какви се условите во таквите институции ич не е за дискутирање. Под нула се. Ама тоа дете можеби ќе го посвоеле „нормални родители“ во смисла... Мајката е жена, таткото е маж... :)
Не знам... јас се ставам на место од таквото дете, и гласам дека сакам да спијам на улица него во соба спроти собата на моите родители и да слушам крици на сексуално задоволство од двајца мажи... Или две жени. :)

• Ми се допаѓа
Реакции: violetmoon and Hkakashi

The High Commander

Староседелец
2 мај 2012
206
131
1,043
123
Во денешно време сите скоро се сложуваат дека тоа што го прават луѓето во сопствената спална соба не е ничија работа освен на тие што се вклучени во актот.
Ама што правиме кога утре јас со детето ќе си излезам во парк и ќе здогледаме како двајца хомоси се лапаат, се драпаат итн....
И ќе ме праша мене синот, тато што е она, што се дешава? Хаха... искрено не знам што би му одговорил. Тоа се фрикови сине... или, тоа е нормално сине, ако ти се свиѓа некое машко слободно залапај го...