Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови. Треба да го надградите вашиот или да користите алтернативен прелистувач.
Кое е вашето мислење на оваа тема? Кое образование е повеќе ценето? Кои студенти излегуваат со поквалитетно знаење? Што е повеќе исплатливо кога ќе ги земете во предвид позитивните и негативните страни?
па шо знам во некоја друга држава сега зборувам за Америка или некоја друга так појака земја приватното образование важи за поквалитетно, додека кај нас државното е поквалитетно. зошто? затоа што на нашите приватни факултети учат кремчињата македонски, синови и ќерки на познати и богати бизнсимени и политичари и дипломата си ја земаат со пари. Не велам дека кај сите е така ама во едно 90‘ ослучаите додека на државните факултети се бара знаење...
Баш така Jackal. И според мене повеќе се цени завршениот државен факултет, отколку приватниот. Затоа што со приватниот дипломата не ти е стекната со знаење, туку си ја купил. На државен ќе се помачиш, но знаеш дека имаш знаење.
Мислам дека е веќе кристално јасно дека приватните факултети кај нас се за богатите газди на фирмичиња да ги пратат синчињата и ќеркичките колку да имаат диплома каква-таква.
Проблемот е што долгорочно тој дибек ќе му ја наследи фирмата
Zosto seuste postojat ovie predrasudi za drzavni i privatni fakulteti.Zosto mislite deka diplomata dobiena na privaten fakultet ne sodrzi znaenje vo nea?? A sto da kazeme za oni koi na drzavnite fakulteti gi dobivaat ocenite vrz osnova na podmituvanje ??
јас напишав погоре дека не е кај сите так ама кај едно 90% во приватните факултети се зема дипломата сопари и без никакво учење... многу нормално дека има исклучоци... истот се дешава ина државните факултети ама со една разлика таму се купуваат оцени само по некој предмет а во приватните се купува цела диплома најчесто..
Државен поради тоа што дипломата е доста по призната,иако во последно време слушам се повеќе вработени апсолвенти од Америчкиот колеџ и Европскиот факултет,а приватен поради опуштеноста и односот професор-студент.