Љубовни проблеми

Wild_angel

Нов член
5 февруари 2013
9
1
3
25
Викаш само месец (и нешто малце повеќе) дена е и оп ваков проблем? Љубав на даљине за само од месец дена (каде што како што викаш и поретко се гледате) не иде. Но да не звучам премногу песимистички, ипак пробај дај му уште тро шанса. Нормално ако не ти оди по терк, спомни му. Ако се гледате двајцата дека не ви успева прекинете што порано. После тоа боли. Многу.
Се` зависи дали ти се чувствуваш среќна - дали од алтруистички или егоистички побуди. Ако си, тогаш немаш проблем.

Му спомнав, значи правеме муабет околу таа тема дека делува незаинтересирано и дека тоа ми смета, одговорот беше демек во право сум била, али немал навика за звонење и ред такви работи дрн дрн.. и као ајде ќе се обидам да го поправам тоа али сепак ништо.... се плашам да пак да ја отворам таа тема да не звучи премногу како гушење од моја страна!!:(

Wild_angel

Нов член
5 февруари 2013
9
1
3
25
Абе знаеш како велат, еднаш ако се изгориш на млеко, ќе дуваш и на јогурт.
Еднаш си го зафркнала, верувам дека има створено каков таков штит типот. Викаш дека кога е тука дека ти е преубаво, но внимавај. По мое е најубаво да му дадеш суптилно до знаење дека овој пат нема да го заебеш, затоа што чувствувам дека топката е кај тебе на игралиштето. Крај краева кога ќе си дојде седнете и направете муабет каде се наоѓа тој во ситуацијава, а каде ти. Ако гледаш дека не оди, подобро прекини порано.

Едит, сега гледам... 13 години имаш?

Си викам да почекам некое време, бидејќи сето отанато е супер само тој проблем мене ме мачи... не знам што би било најпаметно!
Инаку 21 година имам..;)

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Му спомнав, значи правеме муабет околу таа тема дека делува незаинтересирано и дека тоа ми смета, одговорот беше демек во право сум била, али немал навика за звонење и ред такви работи дрн дрн.. и као ајде ќе се обидам да го поправам тоа али сепак ништо.... се плашам да пак да ја отворам таа тема да не звучи премногу како гушење од моја страна!!:(
Не брзај со песимистички гледишта за врската,крај краева сеуште е и рано за обврзување толку и со телефонот.Во секоја врска на почетокот постои тој проблеем.

Ах што ми е без веза вака кога читам барање давање совети за и на лица што не ги познаваме,ама ајде де и јас да пробев еднаш.:D

• Ми се допаѓа
Реакции: Wild_angel

Wild_angel

Нов член
5 февруари 2013
9
1
3
25
Не брзај со песимистички гледишта за врската,крај краева сеуште е и рано за обврзување толку и со телефонот.Во секоја врска на почетокот постои тој проблеем.

Ах што ми е без веза вака кога читам барање давање совети за и на лица што не ги познаваме,ама ајде де и јас да пробев еднаш.:D
Сепак благодарам! ;)

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Е па штом чувствуваш опструкција дека тој не може да се чуе со тебе, поготово штом му укажуваш дека ти пречи, а тој тоа го игнорира тогаш имаш две сценарија. Или прифаќаш и живееш со тој проблем, или раскинуваш и си ја пробуваш среќата на друго место. Ако би бил јас на твое место, би седнал со него (неа) на муабет и би ракрстил. Пошо спомна месец и нешто сте заедно што не е богзнае што. But that`s just me.

Wild_angel

Нов член
5 февруари 2013
9
1
3
25
Е па штом чувствуваш опструкција дека тој не може да се чуе со тебе, поготово штом му укажуваш дека ти пречи, а тој тоа го игнорира тогаш имаш две сценарија. Или прифаќаш и живееш со тој проблем, или раскинуваш и си ја пробуваш среќата на друго место. Ако би бил јас на твое место, би седнал со него (неа) на муабет и би ракрстил. Пошо спомна месец и нешто сте заедно што не е богзнае што. But that`s just me.
Да да толку отприлика.. па размислував за уште еднаш да спомнам ама онака низ муабет и да го „условам“ на некој начин за тоа ако продолжи со истото ладно однесување кое страшно ми смета, дека ќе нема поента од наредни гледања бидејќи кога тој не го почитува мојот збор, која би била целта од сево ова, колку далеку би можеле да стигнеме.. :sram Али се плашам дека ќе нема позитивни резултати, а не би сакала да го загубам. Лани кога се гледавме ми беше онака мил али сега е нешто повеќе дефинитивно, можеби и јас овој пат покажав малку повеќе внимание па што го заслужив сето ова.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Да да толку отприлика.. па размислував за уште еднаш да спомнам ама онака низ муабет и да го „условам“ на некој начин за тоа ако продолжи со истото ладно однесување кое страшно ми смета, дека ќе нема поента од наредни гледања бидејќи кога тој не го почитува мојот збор, која би била целта од сево ова, колку далеку би можеле да стигнеме.. :sram Али се плашам дека ќе нема позитивни резултати, а не би сакала да го загубам. Лани кога се гледавме ми беше онака мил али сега е нешто повеќе дефинитивно, можеби и јас овој пат покажав малку повеќе внимание па што го заслужив сето ова.
Е сеа штом спомна условување, ќе ти кажам дека тоа може да ти вроди горчлив плод. Значи, ако условуваш од типот на условни реченици :ако - тогаш, тогаш пиши му крст и на врската а особено на него како личност од твојот живот. Значи, условувањето е многу негативно сфатено ако се открие. А се открива многу лесно. Така да ризикот да го загубиш е навистина преголем. Повеќе ќе те чини тоа отколку финалниот „квалитетен“ производ. Но сепак ако сметаш дека е така подобро, обиди се. Сепак немаш многу што да загубиш.

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Кога нешто не функционира подобро заврши го. Не тапкај во место. И не се залажувај себе си.

Wild_angel

Нов член
5 февруари 2013
9
1
3
25
Е сеа штом спомна условување, ќе ти кажам дека тоа може да ти вроди горчлив плод. Значи, ако условуваш од типот на условни реченици :ако - тогаш, тогаш пиши му крст и на врската а особено на него како личност од твојот живот. Значи, условувањето е многу негативно сфатено ако се открие. А се открива многу лесно. Така да ризикот да го загубиш е навистина преголем. Повеќе ќе те чини тоа отколку финалниот „квалитетен“ производ. Но сепак ако сметаш дека е така подобро, обиди се. Сепак немаш многу што да загубиш.

Е сега ме замислии!! До некаде од реално гледиште во право си, али сепак ќе видиме...овие денови ке одам за ск. така што поголем дел од времето ќе бидеме заедно и ќе имам можност да ги изанализирам неговите реакции во секоја смисла, па ако има простор за таква тема ќе спомнам, ако е се ок ќе оставам на времето... Фала ти многу! ;)

Wild_angel

Нов член
5 февруари 2013
9
1
3
25
Кога нешто не функционира подобро заврши го. Не тапкај во место. И не се залажувај себе си.
Да не е премногу рано за таква одлука или па мене ми се чини така, само од стравот да не заврши така сето ова? (think)