Сакам да кажам/прашам (2 дел)

Статус
Затворена за нови мислења.

Selene

Модератор
6 јуни 2012
720
1,865
1,103
Денес видов нешто што комплетно ми ја стопли душата.

Излегов во паркот сама, ми помага да ја избистрам главата. Рано беше, околу 9 и пол часот сабајле. Во тоа доба во тој парк речиси и да нема никој, затоа и го обожавам. Таму на нишалката беше седната една бабичка, сигурно имаше некаде над 60 години. Позади неа стоеше нејзиниот сопруг и ја лулаше. Не се опишува изразот на нивните лица. Позади тие збрчкани образи и очни капаци се криеше таква насмевка каква што досега не сум видела. Потоа седнаа на клупата и си отворија пакет кекси и си ги подаваа во устата. Не издржав јас, станав и им реков дека изгледаат преубаво и дека посакувам и јас еден ден да доживеам таква старост. Само се насмеаа и ми понудија кекси. Одбив и си дојдов дома.

Цел ден ми е сликата во глава. Не сум романтичар, ама ова би допрело и до најтврдото срце.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Човекот не е само добар или само лош,зависи на која страница ке му ја отвориш душата и пред какви искушенија ке го поставиш.Идентитетот е само еден единствен.
Чеј не те сфатив ништо...

Trouble

Староседелец
6 март 2012
1,516
2,611
1,123
Сакам да кажам колку уствари го сакам Solstice (hug) Колку мрднато чоече, абе просто да не ти се веруе :) не мислев дека ќе се појавиш, изненадуеш дете нема што (bravo)

• Ми се допаѓа
Реакции: Solstice

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Сакам да кажам колку уствари го сакам Solstice (hug) Колку мрднато чоече, абе просто да не ти се веруе :) не мислев дека ќе се појавиш, изненадуеш дете нема што (bravo)
Кое дете сум го изненадил чедо божјо? :D
Ево ти и од мене една гусХка (hug)
И едно рукотресење за партијата табланет (handshake) :D

Trouble

Староседелец
6 март 2012
1,516
2,611
1,123
Кое дете сум го изненадил чедо божјо? :D
Ево ти и од мене една гусХка (hug)
И едно рукотресење за партијата табланет (handshake) :D
Па ДЕТЕ ти мене ме изненади :D
Иначе за рукотресењево а посебно за табланетот ДИСЛАЈК :gjavol Че вииш ти у наредна прилика, еден на еден, ќе ти покажам кој кого ќе тепа 23:2 :nerd

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Па ДЕТЕ ти мене ме изненади :D
Иначе за рукотресењево а посебно за табланетот ДИСЛАЈК :gjavol Че вииш ти у наредна прилика, еден на еден, ќе ти покажам кој кого ќе тепа 23:2 :nerd
Еј немој,многу би ти било 23 партии да губиш,ај ќе ти попуштам уше една 3 да ги имаш добиени :D

Trouble

Староседелец
6 март 2012
1,516
2,611
1,123
Еј немој,многу би ти било 23 партии да губиш,ај ќе ти попуштам уше една 3 да ги имаш добиени :D
Aјааааај он ќе играл со мене табланет, незнае ни колу партии се играа (facepalm) Се игра до 101 Чедо Божјо, така да 6 до 7 партии те скапувам, те оставам на 30 а јас ќе имам 101 и си идеш дома, си играш WOW и си пиеш чоколадно млекце моја кравица, фала многу и пријатно :sreken

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin
Статус
Затворена за нови мислења.