Помош за проектни задачи/состави/писмени

Lepaa

Истакнат Член
2 декември 2012
985
1,704
393
:wavespin:wavespin:wavespin:wavespin:wavespin:wavespin:wavespin:wavespin:wavespin:wavespin:wavespin:wavespin:wavespin:wavespin:wavespin:wavespin:wavespin:wavespin:wavespin:wavespin:wavespin
МИ ТРЕБА ПОМОШ ВАКА НАСЛОВОТ Е ДИСПЕРЗИЈА НА СВЕТЛИНАТА И БОЈА НА ТЕЛАТА по физика мие морам до вечер да најдам нешто ако најдите пратетеми во пп..фала ондапред!!
секое тело има некаква боја, односно ние го гледаме во некаква боја. таа боја зависи од тоа кои фрекфенции од спектарот на белата светлина ја рефлектира едно тело. значи дел од зраците се одбиваат, дел се апсорбираат и дел преминуваат низ телата што ја дава бојата која ние ја гледаме...
тоа е за бојата на телата
сепак се што има должина ширина и висина е тело, па без разлика колку е тоа мало. така и воздухот што го дишеме се состои од бесконечно многу тела кои имаат своја боја зависно од спектарот на светлината и од аголот на кој светлината паѓа на нив.
затоа небото е сино, и сонцето понекогаш е жолто а понекогаш црвено.
http://www.slideshare.net/Meglenovski/disperzija-na-svetlinata-10266014
еве и овде има нешто.
Го напишав тука затоа што може некогаш и на други членови да му послужи.;)

• Ми се допаѓа
Реакции: Martin_MKD

Lepaa

Истакнат Член
2 декември 2012
985
1,704
393
Луѓе,хелпппппппппппппп
Може некој да ми напише покана и известување за нешто

Kisserboy

Староседелец
6 март 2012
2,451
3,796
1,153
29
Битола
секое тело има некаква боја, односно ние го гледаме во некаква боја. таа боја зависи од тоа кои фрекфенции од спектарот на белата светлина ја рефлектира едно тело. значи дел од зраците се одбиваат, дел се апсорбираат и дел преминуваат низ телата што ја дава бојата која ние ја гледаме...
тоа е за бојата на телата
сепак се што има должина ширина и висина е тело, па без разлика колку е тоа мало. така и воздухот што го дишеме се состои од бесконечно многу тела кои имаат своја боја зависно од спектарот на светлината и од аголот на кој светлината паѓа на нив.
затоа небото е сино, и сонцето понекогаш е жолто а понекогаш црвено.
http://www.slideshare.net/Meglenovski/disperzija-na-svetlinata-10266014
еве и овде има нешто.
Го напишав тука затоа што може некогаш и на други членови да му послужи.;)
фала фала :)

Caci

Истакнат Член
15 февруари 2012
876
1,104
393
31
Струмица
Луѓе,хелпппппппппппппп
Може некој да ми напише покана и известување за нешто

напиши на гоогле известување на македноски има цела купа, избери си кое го сакаш ;)

• Ми се допаѓа
Реакции: Lepaa

street_chic

Староседелец
14 февруари 2012
1,433
3,678
723
Portofino, Italy
Ај да ве замолам ако имат некој семинарска по неврохирургија и спортска медицина нека ми пуштит :)

84 sk_Y ^_-

Староседелец
21 ноември 2012
595
825
1,093
Ми треба обработена било која книга само да не е психологија ,хорор или некоја тешко сватлива ...Ве замолувам ако на некој му се наоѓа нешто нека ми помогни ... (hug)
(кратка содржина на книгата ,за авторот и план на дејствата односно фабула - немора да ги има сите три)

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Ми треба обработена било која книга само да не е психологија ,хорор или некоја тешко сватлива ...Ве замолувам ако на некој му се наоѓа нешто нека ми помогни ... (hug)
(кратка содржина на книгата ,за авторот и план на дејствата односно фабула - немора да ги има сите три)
Кажи ми жанр