Светско првенство за мажи 2013 Шпанија

Trajche

Староседелец
13 февруари 2012
1,542
2,557
1,133
Борко се радуваше што во осмина-финале ќе сме играле против Германија. :zelen

Искрено Борко беше најдобар на денешнава утакмица беше одличен на својата должност било од кога и да е. Браво за него.

Алушевски врати се ни фали крило !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Алушевски е добро да го имавме на ова првенство може не како играч, но секогаш го советуваше Манасков му беше прв тренер, тоа го знам од Европското во Србија, секој тајм аут секој прекин, Алушевски го советуваше Манасков кој е многу залужен за неговиот напредок ако може да се рече, а добро ќе беше и да влезе во игра сигурно дека ќе дадеше голови во клучни моменти.

Инаку, ако се навратите наназад, нашите пред да тргнат и не беа со толку големи очекувања, како што и рекоа предходно дека ќе гледат да ги победат Катар и Чиле, а за останатите ќе видат - така и беше. Целта е остварена од нивна страна одиграа само за да ја поминат групната фаза, а до душа ние секогаш сме оделе на таа цел, па тоа не се случува само во ракометот туку и со кошарката, па понатаму како ќе ни се погоди денот или среќата, се што ќе избориме повеќе е плус.

Ова првенство заврши за нас, може слободно сите да плукате по нив, но не заборавајте до сега што се имат сторено за репрезентацијата. Јас повеќе се сеќирам за тоа каков катастрофален период во наредните години не очекува до дека се оформи нова репрезентација, ова се веќе последните блескави моменти на Лазаров, Мојсовски, Миркуловски, Ангелов, Борко... што правиме понатаму кој ќе ги замени?! Немаме ни соодветни кадри за тренерска позиција, освен Червар но тој ќе си остане на кормилото на Металург и е скоро пред пензија тој беше виновен за напредокот на Мојсовски, Миркуловски, Марковски, Јоновски е токму тој направи најголемиот прогрес на сите овие играчи кои го имаа од кога дојде тој на кормилото на Металург, а ние не му даваме да ја води репрезентацијата, епа тоа е.

Според мене наредните 20 години во ракометот ќе бидат катастрофални, не се надевам ниту на пласман на некое Светско или Европско, и тогаш ќе видите дека овој пласман е бил многу добар.

• Ми се допаѓа
Реакции: Nighty

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
Trajche ете зошто фалеше Алушевски и сега Манасков е виновник за све и кои блескави моменти на Кире и Мојсо тие повеке изиграваа тренери одколку шундо за него се знае дека таму е како фигуга а она како и што да се игра го кажува преувеличениот Кире и неговиот заменик мојсо (puke) Во репрезантијава наша никој не играше за Македонија или како сите што милуваме да кажеме срцете да го остави на терен затоа и на лаки и реков каков патриотизам и сите сме свесни дека има и потелентирани деца од браќата на Кире и Мојсо и ови другиве ама ете тие немаат пари ни па врски за да играат и да го покажат тоа што го знаат. А пред се играта ни беше очајна на секој натпревар не прочитаа сите од Србија таму за сите беме аутсајдери и не потценуваат на некој начин и тоа допринесе да сме 5то место тогаш а сега овие нашиве како да беа на прошетка појдени и како да чекаат едвај да поминат натпреварите.

Trajche

Староседелец
13 февруари 2012
1,542
2,557
1,133
Trajche ете зошто фалеше Алушевски и сега Манасков е виновник за све и кои блескави моменти на Кире и Мојсо тие повеке изиграваа тренери одколку шундо за него се знае дека таму е како фигуга а она како и што да се игра го кажува преувеличениот Кире и неговиот заменик мојсо (puke)Во репрезантијава наша никој не играше за Македонија или како сите што милуваме да кажеме срцете да го остави на терен затоа и на лаки и реков каков патриотизам и сите сме свесни дека има и потелентирани деца од браќата на Кире и Мојсо и ови другиве ама ете тие немаат пари ни па врски за да играат и да го покажат тоа што го знаат. А пред се играта ни беше очајна на секој натпревар не прочитаа сите од Србија таму за сите беме аутсајдери и не потценуваат на некој начин и тоа допринесе да сме 5то место тогаш а сега овие нашиве како да беа на прошетка појдени и како да чекаат едвај да поминат натпреварите.

Е така функционираат за жал работите во нашата држава, и јас сум го осетил на своја кожа тоа, затоа и не знам зошто имате преголеми очекувања од нив, ако земете да ги споредувате како функционират работите во Германија и Скандинавските земји со нас, дури тогаш ќе видите колку сме далеку од се, ова не е само за ракометот туку во сите спортови во Македонија.

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Ја искрено ја кривам федерацијата. Кире вели „Ако не игра брат ми, не играм ни ја“ и одма тука Филип у први редови. Во Данска, Германија, Франција итн. такво нешто да кажел ќе му кажеа „Иди си и ти со брат ти, не ни требате“. Кога ќе го дочекам тоа во нашата репрезентација (не само ракометна) тогаш од срце ќе навивам и нема да ми биде криво и да изгубат у групна фаза. Кире го спомнав као пример од пресна рана, инаку во сите наши спортови се случува тоа.

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
Е така функционираат за жал работите во нашата држава, и јас сум го осетил на своја кожа тоа, затоа и не знам зошто имате преголеми очекувања од нив, ако земете да ги споредувате како функционират работите во Германија и Скандинавските земји со нас, дури тогаш ќе видите колку сме далеку од се, ова не е само за ракометот туку во сите спортови во Македонија.
За другите незнам ама јас не очекував ништо мислев дека и во 1/8 нема да влеземе :zelen скандинавските земји се поима за нас во ракометот и заџабе силењето на сите па и на оној Кире ке им врателе на Данците ... со кој ке им врати со брат му и Мојсо:zelen
Германија подмладена и мн ја потценија нашите ете им одржа лекција како се игра ракомет и среќа што не играввме со Франција ке неможа примените голови да ги донасат :zelen

kizzo

Истакнат Член
14 јануари 2013
827
1,328
93
Скопје-Ченто
www.idadija-inz.com.mk
По завршувањето на денешниот натпревар меѓу Германија и Македонија, за весникот Билд Де, Германскиот голман изјавил дека, македонската репрезентација се „Банда од Свињи“.
Македонија изгуби од Германија со резултат 28:23, со што Германците се пласираа во четвртфиналето.
Хајнветер изјавил: Тоа е репрезентација составена од „банда од свињи“ која за цел има само да тепаат и да ја растураат играта.“
На што се должи оваа изјава се уште не се знае....
ccccccccccccc како не му срам животно

Nighty

Староседелец
24 февруари 2012
727
1,181
1,103
По завршувањето на денешниот натпревар меѓу Германија и Македонија, за весникот Билд Де, Германскиот голман изјавил дека, македонската репрезентација се „Банда од Свињи“.
Македонија изгуби од Германија со резултат 28:23, со што Германците се пласираа во четвртфиналето.
Хајнветер изјавил: Тоа е репрезентација составена од „банда од свињи“ која за цел има само да тепаат и да ја растураат играта.“
На што се должи оваа изјава се уште не се знае....
ccccccccccccc како не му срам животно

Одма да ја демантирам „професионалноста“ на нашите медиуми, зашто работата со Google Translate е веќе очајна и ми е преку глава од нив! (facepalm)
„Нашите “новинари“ користат гугл транслејт. Типот не пофали дека сме биле борци, сме се бореле ко вепари, нешо у тој стил.“

• Ми се допаѓа
Реакции: kizzo

Trajche

Староседелец
13 февруари 2012
1,542
2,557
1,133
Ја искрено ја кривам федерацијата. Кире вели „Ако не игра брат ми, не играм ни ја“ и одма тука Филип у први редови. Во Данска, Германија, Франција итн. такво нешто да кажел ќе му кажеа „Иди си и ти со брат ти, не ни требате“. Кога ќе го дочекам тоа во нашата репрезентација (не само ракометна) тогаш од срце ќе навивам и нема да ми биде криво и да изгубат у групна фаза. Кире го спомнав као пример од пресна рана, инаку во сите наши спортови се случува тоа.

Во фудбалот па е бетер, но да се навратиме на ракометот, се сеќавам на последното Европско првенство во Србија кога игравме со Германија, имаше 3-ца (имиња не им памтам) кои играа тогаш против нас, а сега никаде ги нема, што значи не ги бивало и сега на оваа првенство не играат. Во нашава Македонија, не те гледат дали те бива или не те бива, туку гледат чиј си и кој стои зад тебе, за жал. И после каква преспектива да гледаш во оваа земја за себе или за своето дете.

Одма да ја демантирам „професионалноста“ на нашите медиуми, зашто работата со Google Translate е веќе очајна и ми е преку глава од нив! (facepalm)
„Нашите “новинари“ користат гугл транслејт. Типот не пофали дека сме биле борци, сме се бореле ко вепари, нешо у тој стил.“
Фаќа место ова :D

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
Еве ви реков дека изгубиле затоа што го проштиле терминот за во сауна, Германија беше во сауна и си победи :zelen

• Ми се допаѓа

goodgod

Истакнат Член
26 декември 2012
433
304
163
пред компјутер
Точно.
Не само Кире и Мојсо е таков, тие се ѕвездите кај нас , тие ја прават репрезентација.
Нашата федерација се плаши ако не дојде Кире бидејки од него зависат нашите успеси па затоа така прават, инаку и да не дојде Кире ама да бидат тие што заслужуваат да играт во репрезентацијата да направат нешто. ах ах рфм, г**на.

• Ми се допаѓа

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Треаше цел прф тим да одмара протиф Данску ( изјава на К.Лазаров )
Упрао е човек, мноо умор и мучење около путување до там а богами и там од Севиљу до Барселону
Беше што беше, јебига...
Ипак мислу дека у иднину нема да иамо овакфи 'успеси' , кој ке игра ? Манаскоф само...

Абе а днска играф Црна Гора - Чиле, и замисли на Чиле му лупнале 7 коедициент, а мислу дека ке ги згазиф црногорци

• Ми се допаѓа