Пријателство по врска

Сара.13

Староседелец
13 ноември 2012
1,260
3,110
1,133
Не може, кој сака нека ме убедува не може.Човек со кого си делел све, си го бакнувал, си го гушкал, си водел љубов со него НЕ може да ти биде пријател.Здраво е доволно, мада и тоа е некогаш измачување.

Lepaa

Истакнат Член
2 декември 2012
985
1,704
393
Нема шанси.Или типот/типката сака нешто па ај сеа како да бидеме пријатели.(shake)

• Ми се допаѓа
Реакции: EliBo

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
Имам пријателства, за жал најдолгата врска што ја имав не успеавме да го задржиме тоа .. но со останатите сум си океј, иако ретко комуницираме.

EliBo

Нов член
30 јуни 2013
16
13
3
Нема шанси.Или типот/типката сака нешто па ај сеа како да бидеме пријатели.(shake)

Ќе го пишев истото сега :D Од искуство знам дека пријателството е како начин да останиш поблиску до него/неа да се покажиш повеќе и да се надеваш дека пак ке се смирите и стално таа личност останва повредена дури и повеќе откако раскинале оти му доаѓа реалноста пред очи дека нема надеж и се било за џабе и тогаш ништо и од пријателството (brokenheart)
П.С. Со исклучок на оние кои сватиле дека подобро функционираат како пријатели отколку како дечко и девојка. А ако врската завршила со молење од едната страна да не заврши е тогаш следува горенапишаното.

• Ми се допаѓа
Реакции: crvenkapa and Lepaa

Photographer

Amoureux
23 февруари 2012
482
1,394
1,093
Моето мислење е дека пријателство после врска НЕ постои, знам дека не постои и освен едно здраво, а не мора ни тоа, ништо повеќе. Се што е повеќе од здраво, значи дека сепак има нешто тука, дали се работи за повторно да пробаат тие две личности, дали се работи за секс ....сепак нешто има. Не ми е јасно како после врска би можел некого да го гледаш како пријател и да си одите на кафе заедно. И според мене не постои исклучок.

Aleksis

Jukebox
4 април 2013
1,443
2,543
1,133
Зошто да не..сепак многу зависи каков бил крајот на врската!Има многу парови кои се одлучуваат заеднички да стават крај.Тоа не значи дека после тоа треба да се одминуваат на улица.Ако не се сложувале додека биле во врска,можеби ќе се сложуват поубаво како пријатели...

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina

Mystique

Староседелец
18 јуни 2012
753
1,413
1,103
Ако под пријателство подразбираме континуирано дружење, излегување во исто друштво, играње заедно како другари, бакнување и флертување со други а притоа тоа да не предизвика никакви чувства кај “другарот/другарката/“ е едноставно невозможно. И никој не може да ми докаже дека после една зрела врска (не зборувам дечко девојка на 13-14год) каде имало се и сешто може да се префрли на пријателство и да се функционира нормално. (shake)

А ако под пријателство подразбираме едно здраво да се каже кога се разминуваат бившите дечко и девојка, тогаш да, постои пријателство после врска. И јас си имам здраво и тоа со гушкање со бившите бидејќи не сме раскинале тепајќи се, но никогаш не би сакала да ми бидат другари и блиски личности. Едноставно тоа не би функционирало од ниту една страна.

Мое мислење...

• Ми се допаѓа
Реакции: Electra and Photographer

МериСелест

Староседелец
24 април 2012
2,009
3,215
1,143
Aко се сака се може нели?Мислам дека би успеала се зависи од двајцата колку се спремни.Но и од начинот на кој завршила врската. :)

Harmonija

Истакнат Член
12 јули 2013
600
405
363
29
Да, јас сум пријател со бившата сакана личност... иако малку лицимерно сепак... имаме взаемна мегу-почит, зошто да не? :D
А за сексот после врската... сепак нели, самоконтролата е с'e. :)