Верувам дека секој дома украсува за Нова година и Божиќ, дали е само некој мал украс или нешто повеќе секаде е застапено. Елките ми се некако најглавниот дел од украсувањето, голема елка, со сијалички, лампиони, подароци под неа...
Некои пак го декорираат надворешниот дел од куќата/балкон...
Украсувате ли дома за Новогодишните и Божиќните празници?
Украсувате ли елка и како најчесто ја украсувате?
Какви украси преовладуваат?
Ја украсувате ли целата куќа/стан или пак само некоај одредена соба?
Изработувате ли украси или купувате?
Бо темава можете да поставувате и важи слики од вашите елки (стари слики или па од оваа година кога ќе украсите), идеи, попусти на украси...
Кај мене одма најмногу внимание на украсите посветуваме внимание во дневната коај ае споена со трепезаријата, голема елка, украсена со лампиони, сијалички низ неа, на масите има свеќи и мали чаршавчиња(гоемината има е на обичен послужавник), има некој новогодиешн украс и тоа е тоа. СЕкоја година е речиси е различно наместено, со некои стари и некои нови украси, на бидејќи во куќата имам 2 влеза на горниот влез на терасата има сијалички по оградата и ако усмееме со мајак ми направеме венец за на надворешната врата.
Овоа полани го правев, други слики немам.
Некои пак го декорираат надворешниот дел од куќата/балкон...
Украсувате ли дома за Новогодишните и Божиќните празници?
Украсувате ли елка и како најчесто ја украсувате?
Какви украси преовладуваат?
Ја украсувате ли целата куќа/стан или пак само некоај одредена соба?
Изработувате ли украси или купувате?
Бо темава можете да поставувате и важи слики од вашите елки (стари слики или па од оваа година кога ќе украсите), идеи, попусти на украси...
Кај мене одма најмногу внимание на украсите посветуваме внимание во дневната коај ае споена со трепезаријата, голема елка, украсена со лампиони, сијалички низ неа, на масите има свеќи и мали чаршавчиња(гоемината има е на обичен послужавник), има некој новогодиешн украс и тоа е тоа. СЕкоја година е речиси е различно наместено, со некои стари и некои нови украси, на бидејќи во куќата имам 2 влеза на горниот влез на терасата има сијалички по оградата и ако усмееме со мајак ми направеме венец за на надворешната врата.
Овоа полани го правев, други слики немам.