Хомосексуалност

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Хомофобија е болест.

Во некои општества хомосексуалците се прифатени, во некои не.

Најдобро што секој може да го направи е да си го гледа својот живот и да не се замара со одлуките и начинот на живеење на друг. И ако не можеш тоа да го направиш, оди Е:cenzuraИ СЕ!
Да си го задржиме своето или да одиме ......оди Е:cenzuraИ СЕ :)
Како и да е,секој со своето размислување,иначе да знам и синг луге хомосексуалци и парови,но двајца татковци или две мајки во едно семејство за мене е незамисливо а притоа тоа семејство да биде наречено нормално од мој аспект.

vitocorleone

Староседелец
27 јуни 2012
75
39
1,018
35
Ова е неизлечлива болест, ама болест болест, не е од онаа, носење во бардовци и таман е, за ова господ ви дал здрав разум да размислувате, ви одредил пол на се множите а вие да ја менувате природата епа не оди така, горете во пеколот, вие ги казнувате најблиските, вас ќе ве казнат на судниот ден

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Ова е неизлечлива болест, ама болест болест, не е од онаа, носење во бардовци и таман е, за ова господ ви дал здрав разум да размислувате, ви одредил пол на се множите а вие да ја менувате природата епа не оди така, горете во пеколот, вие ги казнувате најблиските, вас ќе ве казнат на судниот ден
Дали навистина не знаеш дека одамна е утврдено дека хомосексуалноста не е болест или се правиш дека не знаеш? Како жити се` ја менуваат природата хомичиве? Кажи ми дека не си видел и животни од ист пол да имаат полови односи и дека и тоа е неприродно.

vitocorleone

Староседелец
27 јуни 2012
75
39
1,018
35
Дали навистина не знаеш дека одамна е утврдено дека хомосексуалноста не е болест или се правиш дека не знаеш? Како жити се` ја менуваат природата хомичиве? Кажи ми дека не си видел и животни од ист пол да имаат полови односи и дека и тоа е неприродно.
Јас знам убаво што е, ама секој кој ја има прочитано библијата ќе знае зошто е тој донесен на свет, да се размножува, да стапува во брак, но никаде не пишува со истиот пол, дај те молам нај, ама најискрено одговори ми, што е погадно од тоа кога ќе замислиш маж со маж, стави се ти во една од тие ситуации, па после кажи ми дали тоа не е нешто најгадно.

vitocorleone

Староседелец
27 јуни 2012
75
39
1,018
35
Колку е лицемерно и контрадикторно да се залагаш за господ, а да шири таква омраза кон други луѓе.
Кој не се согласува со мене нека си ги носи сите дома, јас моето дете на сакам на улица да ме прашува зошто овие чичковци се држат за рака, ова не е за играчка многу се допушта во денешно време. Инаку знам дека за 3-4 години ке одобрувате односи помеѓу човек и животно, ова е веќе надвор од границите на свеста, која ви е едукацијата брее алооо, зарем незнаете дека најчесто така се добиваат преносливи болести и ред др работи. Јас си го кажав мислењето а вие критикувајте :)

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Кој не се согласува со мене нека си ги носи сите дома, јас моето дете на сакам на улица да ме прашува зошто овие чичковци се држат за рака, ова не е за играчка многу се допушта во денешно време. Инаку знам дека за 3-4 години ке одобрувате односи помеѓу човек и животно, ова е веќе надвор од границите на свеста, која ви е едукацијата брее алооо, зарем незнаете дека најчесто така се добиваат преносливи болести и ред др работи. Јас си го кажав мислењето а вие критикувајте :)

Очигледно ти си тој без едукацијата. Не мора да си хомосексуалец за да фатиш и пренесеш пренослива болест.
Секако дека се цени твоето мислење, од некого, не ме сфаќај грешно. Сакав само да разберам зошто имаш такво мислење.
Едноставно не е фер да слушам толку грди работи за нормални луѓе. За разлика од тебе, јас имам и поинакво "едуцирање". Она, кога ќе видиш со свои очи, кога ќе запознаеш и ќе се дружиш со хомосексуалци. Кога не знаеш дека е геј човекот, а го запознаваш и гледаш дека живее живот сличен на твојот, оди на факултет, работи, има убаво семејство и супер пријатели, зошто да ти смета што прави тој во интимниот живот кој не е твоја работа?
Секој е различен на некој начин, а најлесно е да осудуваш друг и да кажеш дека е болен и не живее правилен живот.
Уште па ќе збориш каде ни е свеста, која ни е едукацијата алооо.

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo

vitocorleone

Староседелец
27 јуни 2012
75
39
1,018
35
Очигледно ти си тој без едукацијата. Не мора да си хомосексуалец за да фатиш и пренесеш пренослива болест.
Секако дека се цени твоето мислење, од некого, не ме сфаќај грешно. Сакав само да разберам зошто имаш такво мислење.
Едноставно не е фер да слушам толку грди работи за нормални луѓе. За разлика од тебе, јас имам и поинакво "едуцирање". Она, кога ќе видиш со свои очи, кога ќе запознаеш и ќе се дружиш со хомосексуалци. Кога не знаеш дека е геј човекот, а го запознаваш и гледаш дека живее живот сличен на твојот, оди на факултет, работи, има убаво семејство и супер пријатели, зошто да ти смета што прави тој во интимниот живот кој не е твоја работа?
Секој е различен на некој начин, а најлесно е да осудуваш друг и да кажеш дека е болен и не живее правилен живот.
Уште па ќе збориш каде ни е свеста, која ни е едукацијата алооо.
Ти ме зафркавас со реценицава или јас сум луд ,, има убаво семејство, и супер пријатели,, ??? што знам јас овде не гледам ништо убаво, замисли си брат ти да е геј колку ,,радост,, ке внесе во вашето семејство, замисли ја реакцијата на твојот татко!?

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Ти ме зафркавас со реценицава или јас сум луд ,, има убаво семејство, и супер пријатели,, ??? што знам јас овде не гледам ништо убаво, замисли си брат ти да е геј колку ,,радост,, ке внесе во вашето семејство, замисли ја реакцијата на твојот татко!?

Да, има убаво семејство кое е сложно и полно со љубов, и супер пријатели кои како мене, го подржуваат и идат заедно со него на геј журки. ;)
Ако брат ми еден ден каже дека е геј, супер. Најдобро од се, нема да ми биде прв пат да се дружам со хомосексуалец и ќе можам да му дадам по некој совет.