Сакам да кажам/прашам (стара тема)

Статус
Затворена за нови мислења.

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
Зашо да ме клонираш? Ја немаш силата да ме делиш со друга? Или па не си толку себична да ме чуваш само за себе:))))

:rolleyes:
за да ми е забавно кога ке им ја вадам душата :zelen

ама знаеш што подобро кога ке размислам дечкото на Никол ке го клонирам :zelen

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
6. Кога отворате нова тема, обрнете внимание на избор на насловот на темата. Насловот на темата треба веднаш да асоцира на тематиката која што е замислено да биде опфатена на таа тема. Исто така, при отворање на нова тема, ве молиме да проверите дали тоа што сакате да го напишете би можело да се вклопи во некоја од веќе постоечките теми. Доколку некоја тема се дуплира, администраторите и модераторите од соодветниот подфорум истата можат да ја затворат, или да ја спојат со некоја друга слична тема. Администраторите и модераторите од соодветниот подфорум можат да издвојат одреден пост од некој член и тој пост да го објават како нова (посебна) тема.

Не мора да дадам јас мој став во воведот на темата.:)
ајде не е важно отвори некоја а Леги мене препушти ми го :zelen

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
:rolleyes:
за да ми е забавно кога ке им ја вадам душата :zelen

ама знаеш што подобро кога ке размислам дечкото на Никол ке го клонирам :zelen
(шмрц.)
Ќе се напраам на Џорџ Клуни во Писмејкер)

исклучиво само за тебе.

foREVer

Староседелец
20 март 2012
2,227
3,505
743
Земи си богами. Што ќе се влечеш да предаваш и да се расправаш со дечишта, кога можеш од дома по 1000ка да земеш за неколку странички превод.
Јас имам прашање. Што преведуваш?

Јас се запишав на наставна насока, иако отсекогаш знаев дека од мене професор нема да биде пошто немам многу трпение за да објаснувам. :sram Ама судски/деловни преводи воопшто не ме интересираа(т), па затоа отпадна опцијата преведување... А ме интересира превод на книги, само не знам колку работа има од тоа.

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
foREVer преведувам секакви глупости. Што и да ми прати оваа роднинава.
Има и извадоци од книги (веројатно се книги), четива, документи, има и најобични скрипти, домашни задачи за деца на богаташи...абе свашта.
Инаку судските се најплатени, ама најтешки се мајката.
Инаку не знам вака како иде плаќањето искрено. Јес да има различни тарифи според контекстот на тоа што треба да се преведе, ама јас се нафатив да помогнам на роднинава оти не може сама, има премногу, а и да си пополнам време, да се испраксирам и да си заработам нешто за себе. Ги добивам парите на куп за сите сработени, не сум се распрашала што и како.

• Ми се допаѓа
Реакции: foREVer

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
Никој не ме е*е ни 2 %.
Најтешките обврски ги добив јас, најмалку време имам слободно, и сум мртов уморен.2 дена без спиење и турбо работа.
А нејќам да им се жалам, ќе мислат дека сум п***а.Или ќе издржам машки до крај на викендов или да.

Статус
Затворена за нови мислења.