Последен гледан филм со рецензија

foREVer

Староседелец
20 март 2012
2,227
3,505
743
The Mechanic. Ооооодамна ми беше ставен на листата за гледање и дури вчера го глеав. Џејсон Стејтам во типична badass улога. Во филмов е платен убиец кој го подучува синот на еден од неговите жртви како да стане добар „механичар“. Бен Фостер ми е голем плус во филмов пошто е многу добар, а потценет актер.

• Ми се допаѓа
Реакции: Kitty

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
American History X
Уууу какво филмчиште... откако ќе го изгледа, човек да се запраша за своите постапки што некогаш го натерале да скриви од патот. Воедно и тоа е поентата во филмот. Во едно мешано општество, еден тип изреволтиран од лошото минато, како и реалноста дека гетоизирањето си прави свои последици, извршува криминал за кој подоцна добива долго време лежење во затвор. Несвесен за своите постапки, тој го остава семејството во канџите на судбината. Најлошото од се` е што неговиот помлад брат ја започнува истата грешка - го следи неговиот чекор. По излезот од затворот тој ја затекнува лошата состојба и свесен од лошите последици, пробува на билокаков начин да го сопре братот од лошиот пат. Според мене еден од најдобрите филмови што некад холивуд ги направил, со силна порака.

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
Ruby Sparks
Тој е писател кој се соочува со една необична ситуација, во еден момент во неговата куќа се појавува девојката од неговиот роман и прави се исто како тој што пишува во романот. Оваа ситуација го става во мисла дали тој забегал или не..
RubySparks.jpg

МериСелест

Староседелец
24 април 2012
2,009
3,215
1,143
Sweet November

Не знам како успеав да не заплачам на филмот.
Глумата која од која појака.
Неочекуван крај.
Интересна приказна.
Вреди да се погледне.
Оценка 10 :)

• Ми се допаѓа
Реакции: WomanInRed

WomanInRed

Староседелец
15 февруари 2012
1,324
3,218
1,123
Buried

Паул е американски возач што работи во Ирак. По напад од група Ираци, тој се буди закопан жив во ковчег.
Со само запалка и мобилен телефон, се обидува да се спаси.
Многу неизвесен и интересен филм.
Рајанчо ми е еден од омилните глумци, совршено се вклопува во улогата.
Многу ми беше жал што на крајот не успеа да се спаси.
Го препорачувам.:)
buried_movie_poster_01.jpg

Sebastian

Активен Член
17 февруари 2012
174
110
43
http://www.youtube.com/watch?v=I0hXhGt5XPg

Cите(или најголемиот дел) од вас го знаат најпознатиот фиктивен детектив Шерлок Холмс.Покрај многубројните раскази и двата романи на Артур Канон Дојл за овај најпознат детектив пред одредено време се имаат и снимано два филмаски продолженија.Едниот филм2009 а неговото продолжение во 2011
исто така од медиумите дознаваме дека трето продолжение штотуку треба да почне да се снима.Апослутно го препорачувам значи на сите кои сакаат микс на авантура,акција,логика во пракса и малку смеа.Чудо е колку се запазени историските моменти во самите филмови(во вториот е претставен период пред првата сведска војна) Глумците апсолутно ги покриваат доделените улоги и може да се каже дека е исто како да се родени за таквите улоги.Нема да ви биде изгубено време ако оделите неколку часа за двата филмови.Кој ќе биде позаинтересиран може и да си ги најде сите раскази и романи на нет...ги има мислам само на англиски исто како и аудиокниги(и тие на англиски) вреди и тие да се разгледаат ако ништо друго ќе научиме малце логика,историја и слично.

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Only you (1994)
normal_Only_You_(1994).jpg

Не сакам многу многу вакви лимонатки, ама филмов ми е ептен онака интересен, убаво склопен, без лигавштини и патетики.
На панаѓур, 11 годишната Феит преку Ouija board открива дека името на нејзиниот “суден“ е Дејмон Бредли.
Многу години подоцна, на денот на нејзината венчавка, по грешка добива повик од човек кој го носи тоа име. Верувајќи дека тоа е судбина, ја откажува венчавката и лета за Италија во потрага по Дејмон.
Дали ќе налета на вистинскиот и дали ќе заврши со тој кој наводно и’ бил суден, ќе видиме.
Лесно и интересно. Одлична екипа: Мариса Томеи, Роберт Дауни Џуниор и Били Зејн. (y)

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
Blue City (1986)
Bluecityposter.jpg

Не знам дали ваквите филмови веќе не ми се интересни или приказната не беше интересна. Како и да е му дадов 3/10, за глума не сум стручен да зборам, ама ми се допадна улогата на Карузо (познат како Хорацио Кејн во ЦСИ серијалите). Во филмот станува збор за едно момче (Били) кое се враќа по 5 години отсуство во родниот град и кога дознава дека татко му бил убиен пред 1 година, тргнува во потрага по неговиот убиец.

Curious George (2006)
220px-3rd_Curious_George_Poster.jpg

Интересен анимиран филм. Музиката прекрасна и релаксирачка, со пријатни звуци и едноставни стихови кои брзо влегуваат од глава, а потешко излегуваат. Приказната е интересна. Добра актерска екипа, предводена од Вил Ферел, Јуџин Леви и Дру Баримор. Во филмот се работи за Тед (Will Ferrell) кој е кустос во музеј. Сопственикот на музејот го испраќа Тед во Африка, за да го пронајде храмот Загава и да го спаси музејот од затворање. Во дивината тој ќе пронајде едно мајмунче кое ќе го нарече Џорџ по Џорџ Вашингтон и кое подоцна ќе отиде со Тед во Америка и ќе направи хаос во неговиот досега совршен живот.
Оцена 9/10