Ма би останал до крај. Сепак не би сакал да ми биде ко на Дино Мерлин(умри прије смрти). Нема нешто што би ме натерало да си го истурам мозокот или да шутнам стол од под мене,никогаш. Би сакал да го искористам животот до последниот здив,макар стар,неподвижен,некорисен и пред распаѓање. И потполно се согласувам дека самоубиството е себичен,егоистичен и кукавички чин.
-Ej,имам проблеми,ми умре кучето,жена ми сака да ме остави а шефот 3 плати ми должи. Ај ќе се рокнам,јак сум,шо е битно шо на моите малолетни деца и мојата тешко подвижна сопруга ќе им оставам ем проблеми ем непреболива тага. Битно јас ќе си го истурам мозокот и нема да имам никакви проблеми у животот.
И у задњи 3 секунди му се мота целиот живот пред очи,ги наоѓа и најмалите ситници што би го оддржале во живот и би го направиле среќен,но касно е за назад кога веќе го повлекол орозот.
You only live once би одговарало за оваа тема,да не беше тој израз толку утепан,изваден од контекст и користен како изговор за фукање,пијанчење и глупирање.