Што за вас претставува стравот? стравот е нешто што за момент го обвзема барем еднаш на секој човек, не зависно од која работа и до што доведува истиот... тоа за мене е едно грозно чувство, кое не би исакала никогаш во животот да го немам доживеано
Од што имате страв? најмногу од пеперутки за жал
кловнови и од смрт на најблиските
Како се справувате со него? многу тешко, кога и да видам пеперутка јас паничам, цикам, а ако нема никој во моја близина за да ја истера истата, јас почнувам да плачам, да бегам... многу тешко е...
Мислите ли дека стравот е длабока психолошка состојба која остава последици во начинот на живот, однесувањето и размислувањето на личноста? да и тоа како... кога и да помислам на пеперутка јас се наежувам целата, кога ќе ја видам во друштво кревам паника, што и не е баш нормално, некои и почнуваат да се смеат на моја сметка, а само јас си знам како ми е... али тоа е
дури на моменти си помислувам и дека тоа не е нормална работа, дека треба да посетам психијатар, да ми го отстрани тој проклет страв... како и да е неможе секој да го разбере стравот како појава, освен тие што имаат страв од некоја одредена работа