http://forum.crnobelo.com/threads/Сакам-да-ти-кажам-љубовна-исповедувачница.774/page-24#post-147759
Може некој за ова да ми помогне ?
...Не може да се откачи човекот иако му кажав дека никогаш нема да го сакам. Зошто не сфаќа дека јас не знам да сакам и не сакам да сакам.... Едино ги сакам луѓето што сум во роднинска врска, други никој не сакам. И не можам.
И тек сега дознав: љубовта е срање. Никогаш нема да се заљубам... Љубовта боли! Многу боли!
Љубовта боли кога не е здрава. Кога е затруена со желба за поседување, желба за контролирање и одземање на слободната воља на партнерот. Кога е затруена со лаги, љубомора, посесивност, егоизам, егоцентричност, гордост... се надевам дека не си доживеала ваква болна врска, а ако сум во право, немој да си го трошиш времето на на вакви размислувања.Љубовни проблеми ми збрцнаа оваа година.
Од една страна типот што го сакав цели 2 години дознав дека фатил друга, што директно поврзав дека повеќе не ме сака. Од друга страна се појави еден будала што ме знае само 2 дена а ме сакал демек. Не може да се откачи човекот иако му кажав дека никогаш нема да го сакам. Зошто не сфаќа дека јас не знам да сакам и не сакам да сакам.... Едино ги сакам луѓето што сум во роднинска врска, други никој не сакам. И не можам.
И тек сега дознав: љубовта е срање. Никогаш нема да се заљубам... Љубовта боли! Многу боли!
Не. За ова можеш само сама да си помогнеш. Ако толку многу го сакаш бори се за него, пробај да ги решиш работите, веке сте биле заедно и знаеш што е тоа што ве разделило.http://forum.crnobelo.com/threads/Сакам-да-ти-кажам-љубовна-исповедувачница.774/page-24#post-147759
Се работи за машки член кој сеуште ја сака девојкатаНе. За ова можеш само сама да си помогнеш. Ако толку многу го сакаш бори се за него, пробај да ги решиш работите, веке сте биле заедно и знаеш што е тоа што ве разделило.
Ако нема можност за смирување имаш две опции
1. Да се посветиш на нешто друго, на било што, колку да ги тргнеш мислите од него, посвети се на себе на пример
2. Или не бегај од своите чувства, мисли на него, плачи за него, врескај ако ти се вреска, разговарај со другарките...
Во секој случај времето лечи се
Се извинувам, јас имав впечаток дека се работи за девојкаСе работи за машки член кој сеуште ја сака девојката
Истото го мислам и за овој негов проблем и за сите кои бараат помош овде.
како тоа ние ке помогнеме за нечиј проблем а се што знаеме за проблемот е текст од пет шест реченици.
Можеме само да ве насочиме погрешно.
Решениата на проблемите лежат во самите нас.
Некогаш покасно,некогаш порано но некогаш токму на време ке го решиме проблемот а тогаш веке излегол нов.
Така функционира цел живот.
На ниеден проблем нема да се најде овде решение,само одговор на прашање.
Сине, дали ти се појавува желба за нови цури? Другото ќе си мине без гајле. Само време треба. 6 месеци се ништо.http://forum.crnobelo.com/threads/Сакам-да-ти-кажам-љубовна-исповедувачница.774/page-24#post-147759
E тоа страв ми е да не ми ја лапне некој... иначе си реков... ако нешо такво се деси директива го препракам у охрид без упут... не гледам нишо онака... инаце не ми треба боксирач хахха тоа за деца е Иначе и кога е во школо она онака ко да немам доверба во нејзе или незнам што се мислам дека нешто ке направи... т.е. цело време мислам дека ке ме изневери а па од друга страна па токму спротивното го мислам... хаххах Изгледа што викаш за во врска со Самодовербата можно да е тоа и најголемата работа... некако како да ја немам...
брат...ТОЈ ШТО САКА ИСКРЕНО Е СЕКОГАШ ТОЈ ШТО ГУБИИ...Боли братче...
Сите си го знаеме чуството...
СЕ ПРАШУВАМ ДАЛИ ТОЈ ШТО Е ИСКРЕН И ТОЈ ШТО САКА СЕКОГАШ ДА Е ПОВРЕДЕН ОД ОНОЈ КОЈ МУ Е СЕ НА СВЕТОТ...не да болиииииии имењаку..((