Дали сте романтични?

sweetgirl

Истакнат Член
11 март 2012
148
125
343
Скопје
шо знам.. можда
али сум била сведок на такви лигавења.. седеме заедно и она на телефон „не срце ја те повеќе сакам.. не јас.. “ (facepalm)
Романтичен не значи и да се лигавиш.Ако така си го сватила,баш погрешно си сватила.

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Јас ја мразев романтиката и ми се повраќаше и од помислата. Сега, можам да кажам дека сум, ме направија таква со тек на времето. (inlove)
Што има за мразење кај романтиката па? :)
Јес да сум голем буквалист ама ...

Им се гадело од романтика,било близу до патетика,незнам шооо...
Тоа колку да изгледааме КУУЛ и поразлични од другите?
Сите се романтични, само добро лажат :)
Се согласувам.
Па не е романтика само гест да купуваш некому миризливи свеки и мечиња.
Романтика може да биде и момент...ете на пример кога седите со одредено друштво и без разлика на моменталната причина,ти се разнежнила посебно душата кон парнерот,во тој ист момент ви се срекаваат погледите и се гледате десетина секунди без да трепнете...ве полазуваат морници.Иако после дома(доколкуу заедно живеете)ке заспиете за три минути свртени со грб еден кон друг.
Романтика може да се нарече и моментот додека шетате низ паркот,држејки се за раце и разговарајки заа тековниот ден.
И да не набројувам повеке.
Во секој од нас постојат клетки на кои итекако му се потребни романтични моменти.
Ма ке лежам до него ако треба и со запалени свеки колку да разбијам монотонија,галејки го најнежно што можам по грбот,па макар и тој рчел на цел глас,ако за тоа осетам потреба.
Па ако треба и на дождот ке се бакнувам и на свои 34 доколку ми се потрефи моментот,личноста,потребата и дождот во еден ист момент.
Не се срамам да признаам дека во мене постои и ѕвер и плишано мече. :sreken

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo

Мортидо

Староседелец
6 март 2012
1,056
1,575
1,133
Yellowknife, NT, Canada
metatron86.deviantart.com
Секој на свој начин е романтичен, на свои начини и средства ја искажува романтиката, своите чувства кон партнерот. Но под романтика најчесто се подразбира онаа ’’лигава’’ романтика (знаете која, да не објаснувам) со која ако се претера може да биде и контрапродуктивна. Оној кој не е романтичен у врска или е некој емоционален инвалид или пак поради некои свои филмови у главата не сака да ги искаже емоциите или е глуп и нема идеја како. И што со тоа? Ништо. Монотона врска, никаква блискост помеѓу партнерите. Не за џабе и ваквите врски се нарекуваат романтични (како што има пријателски, роднински, социо-емоционални...)

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
Секој на свој начин е романтичен, на свои начини и средства ја искажува романтиката, своите чувства кон партнерот. Но под романтика најчесто се подразбира онаа ’’лигава’’ романтика (знаете која, да не објаснувам) со која ако се претера може да биде и контрапродуктивна. Оној кој не е романтичен у врска или е некој емоционален инвалид или пак поради некои свои филмови у главата не сака да ги искаже емоциите или е глуп и нема идеја како. И што со тоа? Ништо. Монотона врска, никаква блискост помеѓу партнерите. Не за џабе и ваквите врски се нарекуваат романтични (како што има пријателски, роднински, социо-емоционални...)
Познавам доста луѓе кои ми имаат речено дека романтиката била булшит .. ајде бе :)

Мортидо

Староседелец
6 март 2012
1,056
1,575
1,133
Yellowknife, NT, Canada
metatron86.deviantart.com
Познавам доста луѓе кои ми имаат речено дека романтиката била булшит .. ајде бе :)
Која романтика? Каква? Прашај ги што тие подразбираат под поимот романтика. И мене некои романтични гестови ми се тиња.

Mardy Bum

Староседелец
25 април 2012
177
180
643
behind you!
Да речеме.. презирам романтика од реклама, клише, романтика од обврска и по совет од другар(ка)... романтика (не во јавност) туку за јавноста.. АМА голема романтичарка сум, секогаш сум била.. туку скоро си го признав на себе си :)