Предлози и прашања поврзани со функционалноста на форумот

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,054
1,183
9sukp1.png

just for the record...

Офтопици? Сеа ќе се правиме дека не гледаме што се случува. Ќе зажалам што сум пишал.
Marrie се откажа од модераторството :) Еден месец па и повеќе како не е модератор.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Marrie се откажа од модераторството :)
Jaс поим немам што ви се случува во модераторскиот панел, но како што можеш да забележиш кај неа уште стои модераторската титула и сеуште стои на листата модератори. Да не кажеш ти, ни јас ни пак некој од другите членови ќе имаше поим дека се откажала.

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena and Gemini

Реми

Староседелец
18 февруари 2012
542
957
1,093
У близина
Реми
Не сакам да се сфатиме грешно. Имам кажано и претходно дека се врши и селекција и некои членови се оставени да навредуваат додека други се потиснати. Имаше пример кога модератори учествуваа во јавно омаловажување и отвораа теми за инат, уништуваа веќе постоечки и сл. Побогу, јас имам најмалку 40 пати пријавувано офтопици и навреди кои како што гледам жити lady_blue ги испочитува и ги избриша.

Затоа велам јавно посочување и отворена критика кон оние кои ја запоставуваат модераторската функција особено ако претходно не навеле причина за отсуство или неможност.
Како пример ќе ја земам темата за канибализам и Скопје Vs Помали градови. Во Скопје имав две пријави, во канибизам ниту една. Лејди ми посочи и ја завршив работата. Затоа велам пријавувајте, тагнувајте, ставајте линкови. Добар модератор без помош на членови не е возможно да се случи.

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena and Caci

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Каша попара е. - факт.
на одмори се луѓето. -факт.
Му давам шанса и време на форумот. Но факт е дека зајден е понастрана. Еве рецимо, тука сум веќе 4 недела, наоѓам кад тад понекоја минутка колку да ѕирнам што се дешаа. Но работата е што не се дешава нишо. Или се дешава нешто - сериозно. Тука има и ликови кои го трујат форумот со цел да му го симнат квалитетот, отвараат превземени теми од другде, фаќаат сеир после како меѓусебно ќе се испокољаме дали била темата превезедна и зошто. Искрено мислам дека треба да се работи во сенка. Пријавувањата да бидат со линкови пастирани во причина за лошо мислење.. И да не се крева толку џеват. Буката е одлична за троловите, кои едвај чекаат да им успее идејата. И на крај коа ќе се стише се` еве ти ги повтоно со друга.
Модераторите и политиката за постанување на еден од нив, не ми е позната. Но радо би поставил неколцина што не биле, сепак ако може Лејди Блу да зачисти, ќе можат и они. Сам не би се ставил во тој круг, не поради имљњето/немањето време, туку поради строгоста а подоцна и епитеетот - диктатор што би го заработил. А мало форумче сме. People talk anyway.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Затоа велам јавно посочување и отворена критика кон оние кои ја запоставуваат модераторската функција особено ако претходно не навеле причина за отсуство или неможност.
Како пример ќе ја земам темата за канибализам и Скопје Vs Помали градови. Во Скопје имав две пријави, во канибизам ниту една. Лејди ми посочи и ја завршив работата. Затоа велам пријавувајте, тагнувајте, ставајте линкови. Добар модератор без помош на членови не е возможно да се случи.
Јавно пријавување?
И јас сум за јавно пријавување,па макар и после тоа опомени добивала безпотребни а може и потребни од тој модератор.
Само тој модератор треба да свати дека такви пристрасни опомени нема да го направат подобар,па дури ни модератор.
Но фала богу има и доста такви што знаат да ги истрпат и негативните критики.Секоја чест за истите,а оние другите,со текот на времето ако сакат ке научат но и неморат.:)

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Предлагам Scars Marick14 да им се одзеде модераторското право.
Да не ги пишувам причините оделно,ке ги напишам заедно,и се разбира тоа е само мое мислење

Повторуваат веке постоечки теми,несоодветно наводно потикнуваат дискусија,бришат мислења несоодветно кои после реакција ги вракаат.
Се расправаат со членовите,отвараат теми за секој камен во природата,за секоја прочитана статија,отвараат теми кои не само што не се на соодветен подфорум туку се и дупли.
Едноставно не сум видела никаде некој нивен барем еден издржан став.Јас лично ги доживувам како деца од второ одделение кои прават детски пакости и игрички наоколу.Компарацијава не ми е со цел некого да навредам,но како поинаку да го доловам моето мислење и зошто го давам предлогов?

Да додадам,кафе муабети според мене е доста тежок подфорум и од таму потекнуваат скоро пола провокации и офф топици низ форумов,предлагам да се даде на малку поиздржан модератор.

• Ми се допаѓа
Реакции: Electra, slb_bobo and Lady*

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Ајде малку примери за она што во предлогов мој погоре го говорам

Ова потикнување дискуси ја е или што е,мене не ми е јасно?

Некој да бил во Шпанија летово на одмор?​
Турција од година во година станува се поскапа. Би ја посетил пак.​
turop напиша:
Најефтина е во лептокарија.А за морски риби втората црвена зграда од лева страна до соборна.
Во Лептокарија викаат дека продавале болни рипчиња. Е сега колку е точно тоа незнам.... :(
Пријави
Aaliyah напиша:
Имаше и во Тафталиџе продавница за риби,ама незнам дали уште постои
Каде поточно?
Aaliyah напиша:
Имаше и во Тафталиџе продавница за риби,ама незнам дали уште постои
Да не мислиш кај таа во Олимпико трговскиот?
tehnog напиша:
Добри риби, имаш Кај Трговскиот Скопјанка, Острово, во близина на Кам маркет, имаш големи избор на Малави циклиди, Амерички циклиди, живоротки, караси и слично. Продавницата работи веќе 6 месеци, а цените се прифатливи.
Е за таа не сум знаел. Ќе ја посетам.
Дали некој бил на Кипар?
Кој период е најдобро да се оди, какви се цените општо на се, каде има најубави плажи итн......
наводно ни треба информација ама ако можете да ни кажете сами што не интересира итн итн :rolleyes:
kones напиша:
Најмеген(Холандија)-Виена-Дојран 2340 км со кола :D
Зар толку малку км има од Холандија до Дојран? (think)
Ова се само неколку капки од морето постови,кои нема да беа приметни ако не беа со толкава застапеност и не од член моидератор кој се декларира како провоциран,плус тој не се лути,прифака критики,еве пример и за тоа
Lady* напиша:
Јас да додадам уште неколку во мојата листа..
Пирана
Продавници за риби
Слики и видеа од аквариуми
Дворови (facepalm)
Па кажи сите од Марик14 и си завршила работа. Вака се мучиш да пишуваш.
Marick14 напиша:
Па кажи сите од Марик14 и си завршила работа. Вака се мучиш да пишуваш.
Не се сите, само неколку :) И не грижи се, воопшто не ми е мака ;)
Мојата листа:

slb_bobo напиша:
Добро бе друже, прифати си критика мајке му. Или сите само сакате да ве фалат? Еден лош збор и одма се губите мајке му. Одма се лутите, се мрштите, а ваму дробите како тоа не ве занима туѓо мислење за вас и глумите цврсти карактери. Наместо да се лутиш пробај да ја прифатиш негативната критика за да се подобриш.
Ете гледаш, уште не сум допишал, а ти за инает ја стави нејзината тема:)
КАДЕ ПИШАВ ДЕКА СЕ ЛУТАМ???? Јас не сум загледал што теми има она направено и ете сега видов и ги додадов во листата.
Не се лутам јас така лесно. За да ме налутиш има многу......
Уште да знаев како да копирам мислење ке беше попрегледно (worried)

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo

foREVer

Староседелец
20 март 2012
2,227
3,505
743
Предлог - да се преиспита кој сè е модератор тука, ако има потреба од менување на одредени модератори (а очигледно е дека има), да се сменат; и да се апдејтира листата на модератори.

• Ми се допаѓа
Реакции: Bum-Bum and melpomena

ipopovski

Админ
Член на администрација
30 септември 2011
1,763
2,410
1,133
www.crnobelo.com
Отворена поддршка за сите што сакаат напред да оди работата а за сите други палец долу и ум во главата сватете дека квантитет нема врска со квалитет и она дека форумите се за забава ис исто јадење трици како што на олимпијада е важно само да се учествува.

Пс , прво уклучување на ipopovski директива супмод пермисии на lady_blue ако не и админ панела за креирање и моделирање на форумите. Зошто? па зар има потреба да се објаснува...
Тој член веќе е супер мод :)

• Ми се допаѓа
Реакции: ShakaZulu