Предлози и прашања поврзани со функционалноста на форумот

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Ало, оператор 15?
Една порака за ipopovski, од Мрчектра.
Админ, идај си на форум, црно-бели свет го боле мео(т)!

Го извињавам што ќе бидам вака подиректна, ама форумов стана вукојебина.
Имате модератори или фрцкатори на кои само титулата им стои под ник?
Вриштат стотици дупли теми и оф-топици, and guess what? Некои се дури и од модерацијата започнати.
Па јас да не треба да им водам листа кои теми си ги имаат во подфорум или да бришам оф топици?
Не сме со 100.000 членови, ниту пак цел форум им е на одговорност, па да не може да постигнат.
Не се вклучуваат со денови, а кога ќе се вклучат тоа е само колку да им стои во последна активност.
Капа симнувам на Лејди Блу. Пола да си ја вршеа работата ко неа, ќе цветаше форумов.
Значи ако таа со семејство, работа и толку обврски може да седне и да прочешла се` што е „на нејзин терен“, што ги спречува бе другиве? Не дека не си вршат некои работа, ама многу заташкуваат и има огромна наклонетост спрема нивни миленици.
Дали е наклонетост, дали е стравопочит, не знам, не ме ни интересира, правилата се исти за сите.
У реду е, сите сакаме малку да скршнеме оф топик, ама да се бришат мислења во теми од играчница што е баш за таа намена, а по другиве посериозни теми да владее хаос и покољ? Нонсенс.

Едит: Ах, да, убаво ме потсети Мелпомена.
Знаеме дека се бара од нив да поттикнат дискусија, ама изгледа погрешно го разбрале поимот.
Дискусија, во врска со темата, а не поставување оф топик прашања само колку да се млати празна слама и да се наполнат што повеќе страни ко демек еве, темата ми е популарна, ставете ме сега модератор на месецот.
Сами себе само си ствараат непотребна работа. :D

Стегнете малку да се почитуваат тие правила, ниедна саглам санкција досега не е преземена, само се лепат безвезе опомени и кучкава си лае, караванот си врви...
Знам колку очи се превртуваат моментално и колку лично ќе бидат сфатени „навредиве“ со кои автоматски сама си се ставам на пик, ама Боже мој, форумски ликови сме бре, нај што можеме да си наштетиме едни со други е да си пишуваме навреди со капс лок, их. Е, тоа само. Затоа без љутка молим, оти ни мразам, ни мрчам против посебни ликови.
Општо е. Еден почне, други се повлечат. И јас сум била меѓу тие, признавам.
Горепишаното, како член, важи и за мене, ама ќе го почитувам дури кога ќе почнат да го почитуваат и другите.
Благодариме на разбирање и однапред и одназад. :)

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Ај да не си последна,колку да ти кажам дека јас те разбирам посебно ама одназад :D .

Јас немам толку забелешки за оние што се по одмори и што не се стално присутни,разбирливо е,лето е.
Ама за отварање теми,пишување офф топици од страна на модератори и тоа би го разбрала,ама нон стоп,нон стоп,дупли и ај да не се изразам какви се теми...па и нон стоп,нон стоп,офф топици и потикнување чат муабети низ темите,место дискутирање од страна на модератор,е тоа неможам да разберам.

Едит...пак ке ја предложам темата за банирани и опоменети членови,мислам дека ако не друго од неа ке си ги увидиме сите грешките,па дури и грешките на модераторите за несоодветно опоменување.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Излишно е и јас да јадам трици. Сношти си кажав што имам да кажам, но на грешно место. Еве и тука линк до тоа што го зборев...
http://forum.crnobelo.com/threads/Сакам-да-кажам-прашам.223/page-467#post-133148

Криво ми е што после овој пост баш lady_blue почна да си ги брише темите кои немаа дискусија или беа полни офтопици...

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Излишно е и јас да јадам трици. Сношти си кажав што имам да кажам, но на грешно место. Еве и тука линк до тоа што го зборев...
http://forum.crnobelo.com/threads/Сакам-да-кажам-прашам.223/page-467#post-133148

Криво ми е што после овој пост баш lady_blue почна да си ги брише темите кои немаа дискусија или беа полни офтопици...
Нема зошто да ти е криво,верувам дека лејдито сакаше само да даде пример дека секој треба сам да си ги прифати грешките и исправи истите.Таа е во се доволно доблесна а со тој гест го докажа тоа уште еднаш.
се извинувам за офф топикот

• Ми се допаѓа
Реакции: ShakaZulu and slb_bobo

ShakaZulu

Староседелец
19 февруари 2012
432
886
1,103
Отворена поддршка за сите што сакаат напред да оди работата а за сите други палец долу и ум во главата сватете дека квантитет нема врска со квалитет и она дека форумите се за забава ис исто јадење трици како што на олимпијада е важно само да се учествува.

Пс , прво уклучување на ipopovski директива супмод пермисии на lady_blue ако не и админ панела за креирање и моделирање на форумите. Зошто? па зар има потреба да се објаснува...

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Отворена поддршка за сите што сакаат напред да оди работата а за сите други палец долу и ум во главата сватете дека квантитет нема врска со квалитет и она дека форумите се за забава ис исто јадење трици како што на олимпијада е важно само да се учествува.

Пс , прво уклучување на ipopovski директива супмод пермисии на lady_blue ако не и админ панела за креирање и моделирање на форумите. Зошто? па зар има потреба да се објаснува...
Во една прилика,пред да бидам банирана ми се чини а може и грешам,во темата,сакам да кажам,сакам да прашам,го имав предложено истово односно имав напишано дека сметам дека лејдито треба да биде мегу админите на форумов.
Секако дека ми беше избришано мислењето,за причините не се ни усудив да прашам.
Може грешам со она што предложив,не сум доволно упатена со она што оди и како оди,но дефинитивно повеке згрешија оние што ми го избришаа мислењето,оти не беше офф топик.Па нели темата е сакам да кажам,да прашам.Јас само си кажав.

Пак едит,сега видов,чест ми е што овој предлог го давам баш на мојот 5000 пост(и да бидам банирана не жалам)си заслужив овој пат навистина,но и многу други покрај мене,нека мируваме колку што треба е после ми се чини дека ке сме поинакви :giggle

Сакам овде да му кажам а истовремено и да го прашам, Marick14 ,во право си што ги избриша моите два поста,едниот од темата Дојран а другиот од темата Грција за кои истовремено ми прати и опомена,но што е со твоите безброј офтопици низ цел форум?
Двата мои поста што се избришани е во ред,но не содржеа никакво недолично однесување.
Зарем не е недолично однесување и неприфакањето критика?
Бришеш постови кои тебе те критикуваат а истото го направи и Scars кога во еден пост ти прв навреди и прв ме спомна а јас само те цитирав и одговорив без да те навредам.
Знам дека ке наидам можеби на многу одговори кои ке гласат...па доста само ти мрчиш,да мрчам само јас низ мојот пост,и доста други но и доста има од оние што од различни причини не се осудуваат,оти кој знае,може и за нив ке се организираат заради тоа погреби,без притоа никој да биде казнет.
Јас не ти организирам погреб,само пак пробувам добронамерно да ти посочам што уствари правиш.А ти ако си го сватиш негативно само заради тоа што го правам ова јавно,тоа е моја одлика,што јавно,тоа и од зад грб.Не сакам да се разликувам.
Имај во предвид дека не е злонамерно,оти штом сум се осудила јавно да напишам значи сум спремна дека ке наидам на нож со две острици.Ако те напагам тебе неправедно,значи сум се нападнала и јас самата.

Реми

Староседелец
18 февруари 2012
542
957
1,093
У близина
Ако веќе критикувате, правете го тоа директно и конструктивно. За почеток се доволни имиња.
Кои модератори не вршат добро работа или не се уклучени со недели? Каде пишуваат офтопици? Дадете линкови, пријавувајте мислења, јузери итн.

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena and ipopovski

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
9sukp1.png

just for the record...

Офтопици? Сеа ќе се правиме дека не гледаме што се случува. Ќе зажалам што сум пишал.

• Ми се допаѓа
Реакции: Electra

Реми

Староседелец
18 февруари 2012
542
957
1,093
У близина
9sukp1.png

just for the record...

Офтопици? Сеа ќе се правиме дека не гледаме што се случува. Ќе зажалам што сум пишал.

Фала за одговорот. Втората реченица е непотребна, зошто се обидувам да помогнам иако не сум админ и немам пристап да бришам офтопици во останатите подфоруми.
Што се однесува до девојкава, можеби е на одмор, сепак се работи за мал период на неактивност.
Линкови од теми полни со офтопици? Затоа што е должност на членовите да пријавуваат несоодветни мислења до надлежниот модератор.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Реми
Не сакам да се сфатиме грешно. Имам кажано и претходно дека се врши и селекција и некои членови се оставени да навредуваат додека други се потиснати. Имаше пример кога модератори учествуваа во јавно омаловажување и отвораа теми за инат, уништуваа веќе постоечки и сл. Побогу, јас имам најмалку 40 пати пријавувано офтопици и навреди кои како што гледам жити lady_blue ги испочитува и ги избриша.

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena