Глупости!
Значи....
за доброто на оваа држава,не само на градот Скопје е МНОГУ поубаво секој да си остане во своето родно место..
наместо Скопјаните да одат во Битола,а Битолчаните да одат во Скопје нели е многу по едноставно секој да си остане кај што се родил...Да не се доселеше пола Македонија во Скопје,немаше толку да се инвестира во Скопје...наместо да се изградат 5 згради во Скопје ке се изгради нешто во внатрешноста...Се буните споменци се граделе,споменици..верувајте ми иде една петиција да поднесам потписи и сите споменици да се разнаесат по сите градови...па да видам дали ке си останете или пак ке дојдете во Скопје...и дали ке бидете задоволни
Пак ке кажам..сите сакате да работите во администрација
сте запнале фабрики па фабрики...а кој ке работи во фабрика....
40% од младите генерации ке прифатат останатите нема да сакаат ни да слушнат...
Паметно си праи Груевски,инвестира во туризмот...зашто си го знае народот..полесно му е да отвори кафич и да биде газда на кафич и да заработува од туристи наместо да работи во факбрика....
Како во западна Македонија си живеат албанците....зашто се вредни и работат..они можда по рамковен ке влезат во суд..ама нивите не ги продаваат него после работа ке си ги работат и нивите...
и ние да правиме така..ке има пари државата...иначе од каде барате и плати и живот и се....
неможе да пуштиме машините и да се штампаат пари,треба самите да ги створиме тие пари...
Значи сепак се е до мрзеливоста на нашиот народ!
Бум,
ме интересира твојот работен стаж што кажува?Колку е?
офф топик сум со прашањево ама морам да го поставам за да знам дали од ракав ги пишуваш работите или имаш доста искусено и на своја глава па затоа вака неосновано пишуваш.Да напоменам дека не ми е цел да навредам никого ама неможам да не реагирам на текстови без основа(такво е моево видување).
Јас околу работи за кои сметам дека не сум доволно упатена не пишувам она само што сум слушнала на вести што зборат или лугето одоколу.
Во Скопје треба да се престане да се гради,да,цела планета се уништува,не само Скопје на тој начин.
Но за да се задржат лугето во своите родни места прво треба да се створат услови,како што тие се створиа пред многу години во Скопје.За тоа најдобро знаат нашите баби и дедовци и поколение пред нив.
Уште една работа да спомнам,во медицината има работи за кои освен во Скопје во ниеден друг град човек неможе да оди ако не дај боже се разболи.Дневно по другите градови се испишуваат по илјадници упути за по болници низ Скопје.
Кога еден Скопјанец бил на маки освен покрај болеста да мора да се малтретира и да плака огромни патни трошкови да стигне до лекарот во Скопје кој има соодветни апаратури за да може да се прегледа.
Примеров го давам само колку уште еднаш да ви укажам дека,да,Скопје се гуши,но верувајте и погледнете ги работите пореално и од двете страни, не е се ни до вас ни до лугето кои живеат вон Скопје,повеке е до некој друг,кој исто не е мокен да направи идила за два дена.Но факт е дека работите треба да се сменат.
И престанете да ги правите едните работници а другите неработници,тоа е само апсолутна невистина и врегање.
За она кој каде се родил и треба да остане,нема да коментирам,секој си има право на свое размислување,кој мисли така нека си остане,кој мислел ама животниот тек му покажал дека мора или дека ке е подобро за неговата иднина да не остане,нека не остане,немам намера на никого да му се мешам.
Само да напомнам,зарем мислите дека прво лугето се доселиле(значи зборам за порано)па после фабриките се отвориле?Имате факти за тоа..ако имате ставете линк да го видиме.
За спомениците ич не ми е криво,и тие го загушиа Скопје,кој сака нека признае којне сака,немора.
Ова околу политичкиот лик нема да го коментирам,само се надевам дека ке примети администација,оти јас мислења не пријавувам,оти колку што знам политика не е дозволена,а ти во постот фалиш еден лик од политиката,ако јас сега земам да испофалам некој друг и отиде јабана темата.
Дали некогаш си прошетала по нивите во источна и јужна Македонија,дали и во западна?Дали имаш сознанија или извор,кој ти докажува со факт дека само во западна Македонија се работат нивите,ако имаш би сакала исто линк,не за друго оти се изначитавме тврдења а факти никаде нема,а знаеш зошто?
Затоа што воопшто не е така како што пишуваш.
Никој низ темава не побара работа,ни плати ни живот.