Глупости!E Skopjani, Skopjani, ne se somnevam deka site ste oo nekade dojdeni no aj da ne vi go krsam aterot Skopjani ke ve narecam, no vaka kako sto se trgnale ke go izgubinte rodnoto Skopje, ke gi barate Prilep, Bitola, Veles itn, za da se preselite, se ke rasprodadete vo Skopje, ova "rasprodadete" vo najdobar slucaj, ne ja isklucuvam sansata da ve proteraat, poveke prifakjate Albanizacija otkolku "provincijalizacija", namesto da se zdruzime Makedoncite vie sto pravite?! i posle Cacko vi e kriv ?!! razocarana sum od vasite ideji i celi i od vasata omraza srema sopstveniot narod !! ne rekle badijala OD GLAATA SI PATIME !!
Да ми објасниш што е лошо у предлогот. Што сте си завртеле у глава дека вас ве мрази некој. Што има лошо у тоа ако Скопје се затвори и малку да се инвестира у други делови. Читате ли вие претежно Скопјаните како размислуваат. Барем неколку до сега спомнаа да се инвестира надвор малку. Да некои сме дојдени стицајем околности како мали. Таква била службата не сум можел да бирам и никој не ме прашал. Сум можел и Битолчанец да бидам или Неготинчанец али ете така испадна па станав Скопјанец. Знам стариот Скопјанец е раса на изумирање и наскоро ќе објавиме и некој пост за него. И кој го направи претежно албански град да ми кажеш знаеш ли. Таа политика која 20 год се спроведува у Мкд. Таа иста политика која дозволи Скопје да има 1 мил.жители. Дали сфаќате дека градов мора да се затвори или цела Мкд ќе отиде ничкум, сфаќате ли. А нека се крши какво сака право и нас ни го кршат основното право - да дишеме чист ваздух.
Глупости!
Значи....
за доброто на оваа држава,не само на градот Скопје е МНОГУ поубаво секој да си остане во своето родно место..
наместо Скопјаните да одат во Битола,а Битолчаните да одат во Скопје нели е многу по едноставно секој да си остане кај што се родил...Да не се доселеше пола Македонија во Скопје,немаше толку да се инвестира во Скопје...наместо да се изградат 5 згради во Скопје ке се изгради нешто во внатрешноста...Се буните споменци се граделе,споменици..верувајте ми иде една петиција да поднесам потписи и сите споменици да се разнаесат по сите градови...па да видам дали ке си останете или пак ке дојдете во Скопје...и дали ке бидете задоволни
Пак ке кажам..сите сакате да работите во администрација
сте запнале фабрики па фабрики...а кој ке работи во фабрика....
40% од младите генерации ке прифатат останатите нема да сакаат ни да слушнат...
Паметно си праи Груевски,инвестира во туризмот...зашто си го знае народот..полесно му е да отвори кафич и да биде газда на кафич и да заработува од туристи наместо да работи во факбрика....
Како во западна Македонија си живеат албанците....зашто се вредни и работат..они можда по рамковен ке влезат во суд..ама нивите не ги продаваат него после работа ке си ги работат и нивите...
и ние да правиме така..ке има пари државата...иначе од каде барате и плати и живот и се....
неможе да пуштиме машините и да се штампаат пари,треба самите да ги створиме тие пари...
Значи сепак се е до мрзеливоста на нашиот народ!
Колку си комплицирана ни самата не си свесна...Zalno sto vo 21-vi vek, lugjeto so drvja se poissovetuvaat, niknale tamu i tamu treba da ostanat, nema mesto vo Evropa za vakvi razmisluvanja..
Нај ми молим теete toa ti e....
si go branis gradot kaj sto si roden i zivees a nekoj odma se vregja, pa ne ti zboram ja za tvoeto rodno mesto ja za skopje zboram, i vie samite primetuvate deka infrastrukturata na gradot e taa sto e, mesto za nas nema a kamu li za vas, ke se ugusime uste malce...
btw Melpomena ti od deka si cupe ? cim tolku se palis na muabetive?
ajde ke si najdes nekoe momce (ako veke ne si nasla pa ke te pravime skopska snaa )
ова со спомениците не е лоша идејаГлупости!
Значи....
за доброто на оваа држава,не само на градот Скопје е МНОГУ поубаво секој да си остане во своето родно место..
наместо Скопјаните да одат во Битола,а Битолчаните да одат во Скопје нели е многу по едноставно секој да си остане кај што се родил...Да не се доселеше пола Македонија во Скопје,немаше толку да се инвестира во Скопје...наместо да се изградат 5 згради во Скопје ке се изгради нешто во внатрешноста...Се буните споменци се граделе,споменици..верувајте ми иде една петиција да поднесам потписи и сите споменици да се разнаесат по сите градови...па да видам дали ке си останете или пак ке дојдете во Скопје...и дали ке бидете задоволни
Пак ке кажам..сите сакате да работите во администрација
сте запнале фабрики па фабрики...а кој ке работи во фабрика....
40% од младите генерации ке прифатат останатите нема да сакаат ни да слушнат...
Паметно си праи Груевски,инвестира во туризмот...зашто си го знае народот..полесно му е да отвори кафич и да биде газда на кафич и да заработува од туристи наместо да работи во факбрика....
Како во западна Македонија си живеат албанците....зашто се вредни и работат..они можда по рамковен ке влезат во суд..ама нивите не ги продаваат него после работа ке си ги работат и нивите...
и ние да правиме така..ке има пари државата...иначе од каде барате и плати и живот и се....
неможе да пуштиме машините и да се штампаат пари,треба самите да ги створиме тие пари...
Значи сепак се е до мрзеливоста на нашиот народ!
Колку си комплицирана ни самата не си свесна...
Не викам јас ти дека мораш да оистанеш во твоето родно место...
Зборувам дека немора па ни по секоја цена да дојдеш во Скопје !