Дали Скопје треба да се затвори?

Дали Скопје треба да се затвори?

• Вкупно гласале
    50

someone

Нов член
20 јули 2012
2
4
3
37
ete toa ti e....
si go branis gradot kaj sto si roden i zivees a nekoj odma se vregja, pa ne ti zboram ja za tvoeto rodno mesto ja za skopje zboram, i vie samite primetuvate deka infrastrukturata na gradot e taa sto e, mesto za nas nema a kamu li za vas, ke se ugusime uste malce...
btw Melpomena ti od deka si cupe ? cim tolku se palis na muabetive?
ajde ke si najdes nekoe momce (ako veke ne si nasla pa ke te pravime skopska snaa ;) )

Bum-Bum

Истакнат Член
3 март 2012
1,126
1,845
423
Еден досаден град
E Skopjani, Skopjani, ne se somnevam deka site ste oo nekade dojdeni no aj da ne vi go krsam aterot Skopjani ke ve narecam, no vaka kako sto se trgnale ke go izgubinte rodnoto Skopje, ke gi barate Prilep, Bitola, Veles itn, za da se preselite, se ke rasprodadete vo Skopje, ova "rasprodadete" vo najdobar slucaj, ne ja isklucuvam sansata da ve proteraat, poveke prifakjate Albanizacija otkolku "provincijalizacija", namesto da se zdruzime Makedoncite vie sto pravite?! i posle Cacko vi e kriv ?!! razocarana sum od vasite ideji i celi i od vasata omraza srema sopstveniot narod !! ne rekle badijala OD GLAATA SI PATIME !!
Глупости!

Значи....
за доброто на оваа држава,не само на градот Скопје е МНОГУ поубаво секој да си остане во своето родно место..
наместо Скопјаните да одат во Битола,а Битолчаните да одат во Скопје нели е многу по едноставно секој да си остане кај што се родил...Да не се доселеше пола Македонија во Скопје,немаше толку да се инвестира во Скопје...наместо да се изградат 5 згради во Скопје ке се изгради нешто во внатрешноста...Се буните споменци се граделе,споменици..верувајте ми иде една петиција да поднесам потписи и сите споменици да се разнаесат по сите градови...па да видам дали ке си останете или пак ке дојдете во Скопје...и дали ке бидете задоволни
Пак ке кажам..сите сакате да работите во администрација
сте запнале фабрики па фабрики...а кој ке работи во фабрика....
40% од младите генерации ке прифатат останатите нема да сакаат ни да слушнат...
Паметно си праи Груевски,инвестира во туризмот...зашто си го знае народот..полесно му е да отвори кафич и да биде газда на кафич и да заработува од туристи наместо да работи во факбрика....
Како во западна Македонија си живеат албанците....зашто се вредни и работат..они можда по рамковен ке влезат во суд..ама нивите не ги продаваат него после работа ке си ги работат и нивите...
и ние да правиме така..ке има пари државата...иначе од каде барате и плати и живот и се....
неможе да пуштиме машините и да се штампаат пари,треба самите да ги створиме тие пари...

Значи сепак се е до мрзеливоста на нашиот народ!

karina

Нов член
20 јули 2012
11
8
3
Да ми објасниш што е лошо у предлогот. Што сте си завртеле у глава дека вас ве мрази некој. Што има лошо у тоа ако Скопје се затвори и малку да се инвестира у други делови. Читате ли вие претежно Скопјаните како размислуваат. Барем неколку до сега спомнаа да се инвестира надвор малку. Да некои сме дојдени стицајем околности како мали. Таква била службата не сум можел да бирам и никој не ме прашал. Сум можел и Битолчанец да бидам или Неготинчанец али ете така испадна па станав Скопјанец. Знам стариот Скопјанец е раса на изумирање и наскоро ќе објавиме и некој пост за него. И кој го направи претежно албански град да ми кажеш знаеш ли. Таа политика која 20 год се спроведува у Мкд. Таа иста политика која дозволи Скопје да има 1 мил.жители. Дали сфаќате дека градов мора да се затвори или цела Мкд ќе отиде ничкум, сфаќате ли. А нека се крши какво сака право и нас ни го кршат основното право - да дишеме чист ваздух.

G-dine Solidarec,
Ako ti ili drugite Skopjani se cuvstvuvate kako drva, pa morate da ostanete vo rodnoto mesto t.e. tamu kade sto ste niknale, togas prosti prijatele jas ne se soglasuvam so toa, vo moeto rodno mesto ne sum se pronasla pa blagodarejki na toa sto sum covek sum si ja pronasla srekata na drugo, toa e covecki neli?!! I seto toa so mnogu trud i rabota, istoto mozes i ti da go napravis, slobodno preseli se onamu kade sto ima cist vozduh i veruvaj ima mnogu takvi mesta niz svetot, no veruvaj mi i tamu ne e sjajno, pak nekoe kamce ke te bocka vo cevelot!
p.s. ne e bitno koj go napravi Skopje albanski grad, tuku bitno e kolku nie mozeme da napravime za toa taka da ne bide, a so ovoj tvoj predlog seto toa vo voda propagja, za zal...

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

karina

Нов член
20 јули 2012
11
8
3
Глупости!

Значи....
за доброто на оваа држава,не само на градот Скопје е МНОГУ поубаво секој да си остане во своето родно место..
наместо Скопјаните да одат во Битола,а Битолчаните да одат во Скопје нели е многу по едноставно секој да си остане кај што се родил...Да не се доселеше пола Македонија во Скопје,немаше толку да се инвестира во Скопје...наместо да се изградат 5 згради во Скопје ке се изгради нешто во внатрешноста...Се буните споменци се граделе,споменици..верувајте ми иде една петиција да поднесам потписи и сите споменици да се разнаесат по сите градови...па да видам дали ке си останете или пак ке дојдете во Скопје...и дали ке бидете задоволни
Паметно си праи Груевски,инвестира во туризмот...зашто си го знае народот..полесно му е да отвори кафич и да биде газда на кафич и да заработува од туристи наместо да работи во факбрика....
Како во западна Македонија си живеат албанците....зашто се вредни и работат..они можда по рамковен ке влезат во суд..ама нивите не ги продаваат него после работа ке си ги работат и нивите...
и ние да правиме така..ке има пари државата...иначе од каде барате и плати и живот и се....
неможе да пуштиме машините и да се штампаат пари,треба самите да ги створиме тие пари...

Zalno sto vo 21-vi vek, lugjeto so drvja se poissovetuvaat, niknale tamu i tamu treba da ostanat, nema mesto vo Evropa za vakvi razmisluvanja..

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena and Bum-Bum

Bum-Bum

Истакнат Член
3 март 2012
1,126
1,845
423
Еден досаден град
Zalno sto vo 21-vi vek, lugjeto so drvja se poissovetuvaat, niknale tamu i tamu treba da ostanat, nema mesto vo Evropa za vakvi razmisluvanja..
Колку си комплицирана ни самата не си свесна...
Не викам јас ти дека мораш да оистанеш во твоето родно место...
Зборувам дека немора па ни по секоја цена да дојдеш во Скопје !

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
ete toa ti e....
si go branis gradot kaj sto si roden i zivees a nekoj odma se vregja, pa ne ti zboram ja za tvoeto rodno mesto ja za skopje zboram, i vie samite primetuvate deka infrastrukturata na gradot e taa sto e, mesto za nas nema a kamu li za vas, ke se ugusime uste malce...
btw Melpomena ti od deka si cupe ? cim tolku se palis na muabetive?
ajde ke si najdes nekoe momce (ako veke ne si nasla pa ke te pravime skopska snaa ;) )
Нај ми молим те :(
За да успееш да го доодбраниш уште оружје во рака фали :D ц ц ц

Скопски Солидарец

Староседелец
18 јули 2012
58
47
1,018
Скопје
skopskisolidarec.blogspot.com
Глупости!

Значи....

ова со спомениците не е лоша идеја

• Ми се допаѓа
Реакции: Bum-Bum

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
ne ga menjam Kumanoo za peese Skopja bre : ) tacHno e deka non stop sam tamo i tam iskacHam i tam iam devojku
ali od ljubaf ne se bega, lokal patriota do jajca : )
sHto mi besHe zbor...
ne mora da se zatfara Skopje, neka ima i dva miljona ako saka, samo finta e da se investira i po drui gradovi a ne samo tam pa tam!
i josH nesHto me iritira, kd bsH u toj Skopje nekoj mi izigrava fraerskoga kosHuljasHa i prai mi se original Skopjanac a vrti gi muabeti zapadnjacHki ili istocHnjacHki : ) sHto e bitno od kude smo, bitno e kakfi smo, sHto ima da kriju deka sam od moj grad i da se prau Skopjanac samo zatoj sHto e glaan grad i tam e sfe najjako
pozdraf nezdraf : )

karina

Нов член
20 јули 2012
11
8
3
Колку си комплицирана ни самата не си свесна...
Не викам јас ти дека мораш да оистанеш во твоето родно место...
Зборувам дека немора па ни по секоја цена да дојдеш во Скопје !

Секој си има право да си го каже мислењето, јас тоа го направив, го направи и ти, но ти бидејќи си едноставен, не можам да те сфатам поинаку...