Појма неам..
Па не мора вера да мењаш.. Како има христијанин со муслиманка.. Ебле се и ваа родила и земале се и овој мора вера да мења ? Ма немој да ме јееш бре
Се' повеќе Латиноамериканци стануваат муслимани
Појма неам..
Па не мора вера да мењаш.. Како има христијанин со муслиманка.. Ебле се и ваа родила и земале се и овој мора вера да мења ? Ма немој да ме јееш бре
Епа ај сега да те исмеваме ко ти што ги исмеваш другите за работи што ни пола не се смешни ко ова незнаење.Шо бе ко незнам.. Знам дека не се христијани само.
Навивачи на Барселона. xDЕпа ај сега да те исмеваме ко ти што ги исмеваш другите за работи што ни пола не се смешни ко ова незнаење.
Католиците што се?
Има разлика од муслимани до муслимани,не се сите со заостанати сваќања.Како што меѓу нас има заостанати и попаметни така има и меѓу нив.Од лично искуство зборувам кога велам дека знам муслимани што жените ги носат на раце...Вистина е дека поретки се тие што ја третираат жената на иста нога со мажот и што и дозволуваат да работи што таа сака...но сепак постојат.Секој нека мисли со своја глава, само знам еден пример на Православна се омажи со Муслиман(****) и таа викаше колку и било супер бла бла бла после една недела одкако се омажи напушти од работа, за семејството скоро и да не постои, со тек на време изроди едно 4-5 деца(на се личат на деца не) ко камења да џвакале се во фаца, сега си ја лупа главата од ѕид тој нејзиниот на работа по Швицарска, не ни искача од дома ко да живее 500г уназад...Јас сум против вакви експерименти, искрено неможам да ги смислам тие наши девојки што се плеткаат со сечени...Колку и да бидете слободоумни или алчни по пари не си праје бајрам на мозок. Ни ја газите националната гордост, а и се што доаѓа од запад не е добро, но и таму не е ситуацијата таква како сто велите.Запрашајте се зошто Турција не е примена во ЕУ? Немојте да се проституирате за пари и одпосле да барате изговори дека не ви чини општеството !!!
Има пософистицирани не дека нема, пред се мислам на Македонци муслимани и Бошњаци. Имам и пријатели од овие заедници.... Но ако збориме за Муслимани Албанци кај нив религијата не игра најважна улога во нивниот начин на живот, тие имаат најголем проблем со традицијата. Таа традиција на благо речено племенско уредување е најгорливиот проблем во нивна ,,асимилација,, во понапреден систем на општествено уредување. Албанците и Ромите се единствени народи во европа кои имаат таков начин на живот...За таа нивна традиција сум до некаде запознаен како функционира само несакам да образложувам (може некое дете ке прочита ке му го расипам сонот) Главната поента за нас е што не прифаќаат да живеат со поразлични од нив, а тие што избрале таков партнер нека му ја мислат и меѓу нив има исклучоци да бидам фер-само што се многу ретки.Има разлика од муслимани до муслимани,не се сите со заостанати сваќања.Како што меѓу нас има заостанати и попаметни така има и меѓу нив.Од лично искуство зборувам кога велам дека знам муслимани што жените ги носат на раце...Вистина е дека поретки се тие што ја третираат жената на иста нога со мажот и што и дозволуваат да работи што таа сака...но сепак постојат.
Ако го живееш животот според мислењата на другите.... Далеко кестигнеш хаха свашта!!Абе ојте лечете се со повреме. Партнери од други вери, не дека мене ми сметат, ама срамота е од луѓево.
Тебе не ти е битно што мислат твоите најблиски за тебе, хахаха сваштаАко го живееш животот според мислењата на другите.... Далеко кестигнеш хаха свашта!!
Моите најблиски, пред се мојата фамилија секогаш се покрај мене. Ако јас сум срекна на нив не им е ништо друго важно. Хаха свашта!!Тебе не ти е битно што мислат твоите најблиски за тебе, хахаха свашта