Партнер од друга вера?

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Шо бе ко незнам.. Знам дека не се христијани само.|-(
Епа ај сега да те исмеваме ко ти што ги исмеваш другите за работи што ни пола не се смешни ко ова незнаење.
Католиците што се?

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
партнер не, али опасно кецање би ударија сс некоју сочну шфајцарску азилантку
бреееееееееееееј колко добри ги имаааааааааааааааа

Queen

Нов член
15 јули 2012
4
3
3
44
Секој нека мисли со своја глава, само знам еден пример на Православна се омажи со Муслиман(****) и таа викаше колку и било супер бла бла бла после една недела одкако се омажи напушти од работа, за семејството скоро и да не постои, со тек на време изроди едно 4-5 деца(на се личат на деца не) ко камења да џвакале се во фаца, сега си ја лупа главата од ѕид тој нејзиниот на работа по Швицарска, не ни искача од дома ко да живее 500г уназад...Јас сум против вакви експерименти, искрено неможам да ги смислам тие наши девојки што се плеткаат со сечени...Колку и да бидете слободоумни или алчни по пари не си праје бајрам на мозок. Ни ја газите националната гордост, а и се што доаѓа од запад не е добро, но и таму не е ситуацијата таква како сто велите.Запрашајте се зошто Турција не е примена во ЕУ? Немојте да се проституирате за пари и одпосле да барате изговори дека не ви чини општеството !!!
Има разлика од муслимани до муслимани,не се сите со заостанати сваќања.Како што меѓу нас има заостанати и попаметни така има и меѓу нив.Од лично искуство зборувам кога велам дека знам муслимани што жените ги носат на раце...Вистина е дека поретки се тие што ја третираат жената на иста нога со мажот и што и дозволуваат да работи што таа сака...но сепак постојат.

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

Dare

Староседелец
15 јули 2012
84
86
618
Има разлика од муслимани до муслимани,не се сите со заостанати сваќања.Како што меѓу нас има заостанати и попаметни така има и меѓу нив.Од лично искуство зборувам кога велам дека знам муслимани што жените ги носат на раце...Вистина е дека поретки се тие што ја третираат жената на иста нога со мажот и што и дозволуваат да работи што таа сака...но сепак постојат.
Има пософистицирани не дека нема, пред се мислам на Македонци муслимани и Бошњаци. Имам и пријатели од овие заедници.... Но ако збориме за Муслимани Албанци кај нив религијата не игра најважна улога во нивниот начин на живот, тие имаат најголем проблем со традицијата. Таа традиција на благо речено племенско уредување е најгорливиот проблем во нивна ,,асимилација,, во понапреден систем на општествено уредување. Албанците и Ромите се единствени народи во европа кои имаат таков начин на живот...За таа нивна традиција сум до некаде запознаен како функционира само несакам да образложувам (може некое дете ке прочита ке му го расипам сонот) :) Главната поента за нас е што не прифаќаат да живеат со поразлични од нив, а тие што избрале таков партнер нека му ја мислат :) и меѓу нив има исклучоци да бидам фер-само што се многу ретки.

• Ми се допаѓа
Реакции: Queen

lady

Нов член
15 февруари 2012
19
15
3
Абе ојте лечете се со повреме. Партнери од други вери, не дека мене ми сметат, ама срамота е од луѓево.
Ако го живееш животот според мислењата на другите.... Далеко кестигнеш хаха свашта!!

• Ми се допаѓа
Реакции: 4FUN

lady

Нов член
15 февруари 2012
19
15
3
Тебе не ти е битно што мислат твоите најблиски за тебе, хахаха свашта
Моите најблиски, пред се мојата фамилија секогаш се покрај мене. Ако јас сум срекна на нив не им е ништо друго важно. Хаха свашта!!

• Ми се допаѓа
Реакции: Queen and 4FUN

mila mila

Истакнат Член
31 март 2012
192
154
343
Не би сакала да се впуштам во врска која пред време е со проблеми.
Дали и како ќе си ги прифатиме обичаите кои се толку различни (посебно зборам за муслиманите и православните).
Па како ќе ги прифатат родителите,па какви имиња на децата да се ставало итн итн.
Верувам дека љубовта прави чуда но до оволкави чуда не.
Знам неколку пара што се во такви врски и баш со потешкотии се одржаваат,а како навистина незнам.

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena