Партнер од друга вера?

squadcence

Нов член
15 јули 2012
16
3
3
36
Бидејќи ти си најпаметен од другите, и не ти треба туѓо добронамерно мислење или еден вид морална норма зошто си контрадикторен? Го браниш ставот за мешање, или го негираш? Не можам да те сфатам.:eek
Го бранам правото на секоја единка да одлучи што сака да прави со својот живот.
ја го искажувам своето мислење а не наметнувам.
не се истакнав дека сум попаметен од другите тоа е твое мислење.

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
А ти ако сакаш да ги кршиш правилата прави го тоа по други форуми.
Важит директоре, ај сега напиши нешто во врска со темава, доста со хејтерски/саркастични/иронични критики- зошто луѓето пишуваат свое мислење во свој стил и свој став кој го бранат.
Оправдуваш мешање или не?

• Ми се допаѓа
Реакции: Electra and melpomena

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
Го бранам правото на секоја единка да одлучи што сака да прави со својот живот.
ја го искажувам своето мислење а не наметнувам.
не се истакнав дека сум попаметен од другите тоа е твое мислење.
Види сега мајорот шо ќе ти кажит.
Постојат морални норми , значи тебе законот не те брка ако си п***р или ако љубиш албанка... едноставно морална норма каде правиш нешто за инает од другите, што и сам подсвесно си свесен дека не ти се допаѓа, или убаво ти е но неможе да ти биде совршено, во стилот- абе супер ми е мене девојчево, ама уште да беше македонка ќе беше перфектно/брилијантно.
Башка да не образложуваме муслимани со христијани, зошто од старт ме асоцира на војната... јас не сум верник но сум националист до степенот во моето его, каде си имам свои клаузули што не ги нарушувам.
Јас образложувам што е подобро, значи патот до совршен брак без никакви препреки што цел живот ќе те гризат на совеста.
А ти ако сакаш не албанка од тунгузија земи, мене воопшто не ме засега... али кога јас слушнам за истово, ќе си удрам еден мајтап со луѓево од типот црна хроника, па може и виц да ти направиме за тој потег.
Значи зборувам за парнет и сериозна врска што преминува во брак, а не секс или мување.
Друго нешто... не може да ти е сеедно тебе за околината воопшто, толку егоцентрично да делуваш и со еден таков гест да го пострамотиш достоинството на татко ти, кој цел живот бил воспитан дека нашите претци биле националисти, патриоти со една цел да го зачуваат нашето име/презиме, историја.... а ти како демек со својата гордост да се покажиш и да ја демонстрираш својата демократија, го зацрнуваш неговиот углед. За срамота.

• Ми се допаѓа
Реакции: Dare

squadcence

Нов член
15 јули 2012
16
3
3
36
Види сега мајорот шо ќе ти кажит.
Постојат морални норми , значи тебе законот не те брка ако си п***р или ако љубиш албанка... едноставно морална норма каде правиш нешто за инает од другите, што и сам подсвесно си свесен дека не ти се допаѓа, или убаво ти е но неможе да ти биде совршено, во стилот- абе супер ми е мене девојчево, ама уште да беше македонка ќе беше перфектно/брилијантно.
Башка да не образложуваме муслимани со христијани, зошто од старт ме асоцира на војната... јас не сум верник но сум националист до степенот во моето его, каде си имам свои клаузули што не ги нарушувам.
Јас образложувам што е подобро, значи патот до совршен брак без никакви препреки што цел живот ќе те гризат на совеста.
А ти ако сакаш не албанка од тунгузија земи, мене воопшто не ме засега... али кога јас слушнам за истово, ќе си удрам еден мајтап со луѓево од типот црна хроника, па може и виц да ти направиме за тој потег.
Значи зборувам за парнет и сериозна врска што преминува во брак, а не секс или мување.
Друго нешто... не може да ти е сеедно тебе за околината воопшто, толку егоцентрично да делуваш и со еден таков гест да го пострамотиш достоинството на татко ти, кој цел живот бил воспитан дека нашите претци биле националисти, патриоти со една цел да го зачуваат нашето име/презиме, историја.... а ти како демек со својата гордост да се покажиш и да ја демонстрираш својата демократија, го зацрнуваш неговиот углед. За срамота.
Јас не живеам за да го издигам егото на татко ми,или споменот на дедо ми или фамилијарното достоинство.
тиа ако мислат дека го валкам угледот нека се отказат од мене.
ја живеам како мене ми одогвара и по ниеден друг критериум дали е вероисповест или не сл.
ме заболе увото кој сто ке мисли и ке зборува,е тоа е демократија друже мајоре.
не треба никој никого да оспорува за нешто сто го сака навистина,секој треба за себе да си гледа а има право да даде совет а дали ке се прифати тоа е веке друга работа.се разбравме мислам.
од мене лека ноќ убави сништа

• Ми се допаѓа
Реакции: Coelho

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
Јас не живеам за да го издигам егото на татко ми,или споменот на дедо ми или фамилијарното достоинство.
тиа ако мислат дека го валкам угледот нека се отказат од мене.
ја живеам како мене ми одогвара и по ниеден друг критериум дали е вероисповест или не сл.
ме заболе увото кој сто ке мисли и ке зборува,е тоа е демократија друже мајоре.
не треба никој никого да оспорува за нешто сто го сака навистина,секој треба за себе да си гледа а има право да даде совет а дали ке се прифати тоа е веке друга работа.се разбравме мислам.
од мене лека ноќ убави сништа
Врати се утре, ќе ти образложам подетално.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
The_Mayor
Се што прочитав во последниов пост ми е ок,ама она за срамота ми го изремети цело она што го прочитав и ја менува мислата на се горенапишаното.
За чива срамота?За на татко ми?За на фамилијата?
Зарем се држиме за се она што сакаат нашите родители да бидеме?
Јес да ова е далеку по сензитивно од се друго,ама до степен на срамота сигурно дека нема да сум,ако во животот ме снајде да засакам некој од друга вера.Јас само ке кажам,да не ме снајде,а ако ме снајде,јазк на родителите мои ако се засрамат и ако не ме подржат,само да не ме снајде.Ке биде тешко,ке паднат тешки денови,пред се и за мојата психа а после и за нив.
Првенствено ке се борам со самата себе си,тешко дека ке се пообедам,за да после треба да пласирам се пред мојата фамилија.
Но дека ке ја посрамотам фамилијата со тоа ако мојата љубов стигнала до степен на брак...јазк нека е.
Секако дека нема да се откажам од фамилијата за недобро промислена љубов,јазк нека ми е ако на овие години не сум созреана,пак ке кажам,само нека не ме снајде.
За срамота на децата на оние родители кои ги пострамотие милион пати.Сум ги пострамотила и јас,не велам не,но далеку од она што го прави глобалата на денешнава младина.
А што е уствари срамота? :) Секој сам за себе си го живее животот.

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
ова е срам за форумов истакнат член да вреѓа
Затоа постои смајли, кулирај малце- то беше другарски поздрав(y)
melpomena срамота е за тебе, и за твоите и за сите е срамота.
Љубовта не е случајност, партнерите си ги одбираш преку свои критериуми... па нели вие девојките го чекате принцот на бел коњ што значи совршен дечко. Јас под совршен подразбирам комплетен без никаква дамка што некогаш ќе ви смета.
А сигурно ќе ти смета да кажеш на некој дека твојот дечко е љоч/ еј ќе го пукам со калашон еј, немој жити све.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Затоа постои смајли, кулирај малце- то беше другарски поздрав(y)
melpomena срамота е за тебе, и за твоите и за сите е срамота.
Љубовта не е случајност, партнерите си ги одбираш преку свои критериуми... па нели вие девојките го чекате принцот на бел коњ што значи совршен дечко. Јас под совршен подразбирам комплетен без никаква дамка што некогаш ќе ви смета.
А сигурно ќе ти смета да кажеш на некој дека твојот дечко е љоч/ еј ќе го пукам со калашон еј, немој жити све.
Темата е друга вера,не љоч и христијани конкретно,пак се читам во кошеви...ние девојките сме чекале принцови...
ова ке го сватам ко погрешно мене да си ми го напишал место на некоја друга.
а што е срамота за моите родители,сигурно не знаеш ти,а богами ни јас.
На она шта би било кад би било,никој неможе со сигурност да одговори.
Животот е зад нас,место да глобализираш,кажи си и ти да не ме снајде :D јас си повторив повеке пати.

blairwaldorf

Истакнат Член
15 јули 2012
1
1
103
33
Zanci koga si zaljuben vo nekoj, posledno nesto sto ke ti bide vazno e negovata veroispovest! zboruvam za visitnska iskrena ljubov, tie sto ne go pocustvuvale toa, najverojatno ne me razbiraat. site sme luge, so 2 race, 2 noze, zasto gi gledate muslimanite kako marsovci?

• Ми се допаѓа
Реакции: lady