Партнер од друга вера?

emzzy

Староседелец
25 февруари 2012
1,376
1,875
1,123
Pa svak ima pravo na svoe mislenje.
zatoj ne treba da gi osuduete tija licnosti sto sakav da stupiv u takvu vrsku :p
Ние сите општо и за нас напишавме на темава, а и не е убаво некого да покажуваш со прст дека се е:cenzura со некој/а од друга вера сфаќаш? :)

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно

Countess Lilian

Нов член
15 јули 2012
1
3
3
32
Драги мои залудно дискутирате на темава,почитувам сечие мислење,но сепак мислам дека не треба да бидете толку ригорозни во своите ставови.Љубовта тоа е прекрасно нешто,воодушевувачко,фасцинантно.Неможеме да знаеме во кого ќе се вљубиме.Јас искрено сум против сите религии,крстена сум во православна црква и се водам како православен христијанин.Но сепак се водам по фактите и по историјата,како сето тоа е започнато.Исус бил обичен човек кој им помагал на луѓето,но не правел чуда.Сепак ако верувавте слепо во својата религија како мали,сега кога сте барем малку по возрасни треба барем малку да се едуцирате и да се водите кон фактологијата,затоа што сите ние би сакале засекогаш да останеме деца.Но еден ден мора да пораснеме.Љубовта е едноставно убава,уживајте во неа без предрасуди,не дозволувајте општеството и вашите застерени размислувања да ви ја уништуваат магијата на љубовта.

• Ми се допаѓа
Реакции: Queen, karen and melpomena

squadcence

Нов член
15 јули 2012
16
3
3
36
Не може да те банираат на некоја страна/форум само заради тоа што си оставила твое мислење. Или затоа што си оставила контраверзен коментар на контраверзна тема. Освен ако не си користела некои силни и тешки навреди или пак не си внимавала што пишуваш и како се изразуваш.

Кој и да те блокирал поради тоа што си оставила свое мислење очигледно не знае како да ракува со таа страна или да биде модератор, администратор или што и да е.
Како прво кога ке видиш некој дечко и ти се засвиѓа на прв поглед,го прашуваш ли одма која вера си.
ја мислам дека треба малку да прошеташ надвор од македонија.пошто тие кои не излегле од нашава држава немаат ниту видено ниту пак имаат право да пишуваат

• Ми се допаѓа
Реакции: Queen

Dare

Староседелец
15 јули 2012
84
86
618
Секој нека мисли со своја глава, само знам еден пример на Православна се омажи со Муслиман(****) и таа викаше колку и било супер бла бла бла после една недела одкако се омажи напушти од работа, за семејството скоро и да не постои, со тек на време изроди едно 4-5 деца(на се личат на деца не) ко камења да џвакале се во фаца, сега си ја лупа главата од ѕид тој нејзиниот на работа по Швицарска, не ни искача од дома ко да живее 500г уназад...Јас сум против вакви експерименти, искрено неможам да ги смислам тие наши девојки што се плеткаат со сечени...Колку и да бидете слободоумни или алчни по пари не си праје бајрам на мозок. Ни ја газите националната гордост, а и се што доаѓа од запад не е добро, но и таму не е ситуацијата таква како сто велите.Запрашајте се зошто Турција не е примена во ЕУ? Немојте да се проституирате за пари и одпосле да барате изговори дека не ви чини општеството !!!

• Ми се допаѓа
Реакции: The_Mayor and emzzy

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Секој нека мисли со своја глава, само знам еден пример на Православна се омажи со Муслиман(****) и таа викаше колку и било супер бла бла бла после една недела одкако се омажи напушти од работа, за семејството скоро и да не постои, со тек на време изроди едно 4-5 деца(на се личат на деца не) ко камења да џвакале се во фаца, сега си ја лупа главата од ѕид тој нејзиниот на работа по Швицарска, не ни искача од дома ко да живее 500г уназад...Јас сум против вакви експерименти, искрено неможам да ги смислам тие наши девојки што се плеткаат со сечени...Колку и да бидете слободоумни или алчни по пари не си праје бајрам на мозок. Ни ја газите националната гордост, а и се што доаѓа од запад не е добро, но и таму не е ситуацијата таква како сто велите.Запрашајте се зошто Турција не е примена во ЕУ? Немојте да се проституирате за пари и одпосле да барате изговори дека не ви чини општеството !!!
Извини што те цитирам и го почитувам твоево мислење,ама навистина нема потреба од толку навредливи зборови (worried)
би ве замолила сите да се воздржите,само во тој случај ке можеме нормално да дискутираме,јас не сум ни компетентна да ви го кажувам ова ама искрено се надевам дека ке најдеме начин како да дискутираме и без навреди.

• Ми се допаѓа
Реакции: Queen and lady_blue

squadcence

Нов член
15 јули 2012
16
3
3
36
интересна тема..,....

штознам има многу за и многу против....

како и да е, доколку кај еден од двајцата се јави искрата на несогласување (а можи лесно да се јави), тогаш лесно би имале несогласувања...

како и да е, најмногу зависи од главните протагонисти