Партнер од друга вера?

Queen

Нов член
15 јули 2012
4
3
3
44
Ги читав сите коментари по ред и се уште не мозам да сватам до кога ке постојат овие граници помеѓу лугето.Колку што знам сите се луѓе и не велам дека нема разлики,но кога се сака се се може.Јас бев во таква ситуација,Македонка со Турчин...Имав подршка од дома,што ми беше најважно,и тој исто.Да отидев во неговата кука ке бев сакана и почитувана како нивна керка.Не е важно како заврши се,или да речам не заврши официјално,но еве ме сега во друга држава,животот и кариерата ме одвлекоа на друга страна,далеку,но никогаш не прежалив што не останав со него,затоа што никогаш не се посомневав дека ке живеам живот како кралица...Пак ке речам,многу зависи од тоа каков е човекот,како се разбирате и каква подршка имате од дома...друг никој не е важен

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Точно дека е важен човекот каков е,но мора да признаеме дека одпримика во поголемите случаи кога тогаш ке испаднат проблеми,проблеми од типот што ги има секој пар а плус и верските проблеми.

• Ми се допаѓа
Реакции: emzzy

Queen

Нов член
15 јули 2012
4
3
3
44
Барем малку да може општествено да се приближиме кон запад...Врските од различна вера не успеваат само поради општеството.Знам луѓе што со години функционираат и имаат убави бракови со деца,само во Македонија треба да дадеш голема жртва за да успееш да ги игнорираш коментарите од страна

• Ми се допаѓа
Реакции: blairwaldorf and melpomena

Coelho

Староседелец
2 април 2012
287
493
663
Скопје
Едноставно сум против партнер од друга вера, зошто не кажувам, пошто од еден сајт веќе бев блокирана ради моите кажувања. :)
Една ама вредна причина имам и доволна е да не сакам ништо со некој од друга вера :)

Не може да те банираат на некоја страна/форум само заради тоа што си оставила твое мислење. Или затоа што си оставила контраверзен коментар на контраверзна тема. Освен ако не си користела некои силни и тешки навреди или пак не си внимавала што пишуваш и како се изразуваш.

Кој и да те блокирал поради тоа што си оставила свое мислење очигледно не знае како да ракува со таа страна или да биде модератор, администратор или што и да е.

• Ми се допаѓа
Реакции: emzzy and melpomena

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Барем малку да може општествено да се приближиме кон запад...Врските од различна вера не успеваат само поради општеството.Знам луѓе што со години функционираат и имаат убави бракови со деца,само во Македонија треба да дадеш голема жртва за да успееш да ги игнорираш коментарите од страна
Се согласувам,но поединци неможат за кратко време да го променат општеството вакво какво што е сега...ке треба време,но сега не сме спремни уште за тоа.кога велам не сме спремни не мислам за мене,туку за нашево општество

emzzy

Староседелец
25 февруари 2012
1,376
1,875
1,123
Не може да те банираат на некоја страна/форум само заради тоа што си оставила твое мислење. Или затоа што си оставила контраверзен коментар на контраверзна тема. Освен ако не си користела некои силни и тешки навреди или пак не си внимавала што пишуваш и како се изразуваш.

Кој и да те блокирал поради тоа што си оставила свое мислење очигледно не знае како да ракува со таа страна или да биде модератор, администратор или што и да е.
Може не му се погодил начинот мој на изразување ама је:cenzuraа таков ми е. Не можам некој што не е нешто да го наречам дека е тоа. Ако некои господини во земјава очекуваат дека ќе ги нарекувам со името што им одговара се лажат.
Едноставно нешто не се погодило.

squadcence

Нов член
15 јули 2012
16
3
3
36
Vo ljubovta nema granici predrasudi veri i slicno.
ljugeto segogas zboruvale i ke prodolzat da zboruvaat.
zatoa zivejte si go zivotot sekoj den kako da e posleden i uzivajte vo ubavinite vo nego.

emzzy

Староседелец
25 февруари 2012
1,376
1,875
1,123
zatoa zivejte si go zivotot sekoj den kako da e posleden i uzivajte vo ubavinite vo nego.
Добро може за тебе нема, за мене има, за Рајка нема, за Петка има.
Секој си има различно мислење за се`.

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena and squadcence

squadcence

Нов член
15 јули 2012
16
3
3
36
Pa svak ima pravo na svoe mislenje.
zatoj ne treba da gi osuduete tija licnosti sto sakav da stupiv u takvu vrsku :p

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
ке пробаме да го живееме,иако сум офф топик,добре дојде и продолжи да не дружиш....смени и пишувај кирилица,тука е такво правилото.. (wasntme)

• Ми се допаѓа
Реакции: squadcence