Постои ли задгробен живот?

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
И авионот што лета над облаци не можеш да го допреш, но сепак не е апстрактен поим. Апстрактни поими се мисла, среќа, живот, смрт и др. Гледам дека не знаеш ни ти што мислиш под тоа ’’апстрактно’’ па да ти помогнам. Да не мислеше дека по смртта ќе сме нешто како енергија или нешто како радио бран? :)
Зошто мораш да го допреш? Авионот што лета над облаци не можеш да го допреш, ама можеш да го видиш. Што значи не е апстрактен поим. Значи апстрактно нешто ти е нешто што не можеш ниту да го допреш, ниту да го видиш, ниту да го почувствуваш. ;)

Мортидо

Староседелец
6 март 2012
1,056
1,575
1,133
Yellowknife, NT, Canada
metatron86.deviantart.com
Зошто мораш да го допреш? Авионот што лета над облаци не можеш да го допреш, ама можеш да го видиш. Што значи не е апстрактен поим. Значи апстрактно нешто ти е нешто што не можеш ниту да го допреш, ниту да го видиш, ниту да го почувствуваш. ;)
Па и јас истото го велам. Ми го прочита постот? ;)

Kokakolicar Eden Nizaeden

Активен Член
17 мај 2012
81
150
33
Мислам и искрено се надевам дека постои афтерлајф.. Па можно ли е да е така едноставно..?! Умираш, те закопуваат и готово.. Па самиот настанок на светот и на човештвото е сам по себе чуден и сложен, целиот животен циклус е чуден и најголемиот број од работите во животот и не се така едноставни, зошто смртта би била така едноставна.. Се надевам дека се не завршува во тие 2 метра под земја.. мора да постои нешто..

• Ми се допаѓа
Реакции: Јована

Antares

Староседелец
11 мај 2012
468
413
663
33
Pax Terra
Еве барем моето сваќање, верувам во Реинкарнација и Карма. Смртта е исто што и е Астрална проекција, многу луге кои се посветиле на медитација и кое достигнале големо ниво може да доживуваат астрална проекција што значи напуштање на духот од телото. Доколку не се вратат во телото, може што се вика човекот да изгасне:). Како и да е, телото лачи многу малку милиграми супстанции што ги содржи дрогата DMT, но ги содржи во многу мали количини. Затоа кога човек ке земе премногу DMT дрога можно е да го тепа некој филм цел живот само затоа што телото не може да го поднесе бидејќи многу голема количина му доага во иста секунда. Па можно е контра ефект телото да почни да лачи премногу,
Доста интересно е што после смртта на човекот телото лачи големи количини супстанции кои ги содржи DMT, искрено не ме факајте за збор не ми текнува на имињата и онака некои медицински се па не ми текнуваат. Што значи после смртта, одма не се исклучува човекот сеуште работи нешто валјда и човекот тогаш доживува некој вид астрална проекција.
Кармата е исплатување, на гревовите што би значело колку си згрешил толку ке си платиш другиот живот.

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina and Caci

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Мислам и искрено се надевам дека постои афтерлајф.. Па можно ли е да е така едноставно..?! Умираш, те закопуваат и готово.. Па самиот настанок на светот и на човештвото е сам по себе чуден и сложен, целиот животен циклус е чуден и најголемиот број од работите во животот и не се така едноставни, зошто смртта би била така едноставна.. Се надевам дека се не завршува во тие 2 метра под земја.. мора да постои нешто..
Ете и јас тоа си викав и си викам "Зар живееш и наеднаш те снемува и прц":)
Oд тука пустата желба дека не живееме залудно рај и пекол,реинкарнација само да имаш волја да живееш иначе ако е суровата вистина таа,дека тоа е овде и сега и после си гозба за црвите:eek

• Ми се допаѓа
Реакции: bonboonka and Јована

Kokakolicar Eden Nizaeden

Активен Член
17 мај 2012
81
150
33
Ете и јас тоа си викав и си викам "Зар живееш и наеднаш те снемува и прц":)
Oд тука пустата желба дека не живееме залудно рај и пекол,реинкарнација само да имаш волја да живееш иначе ако е суровата вистина таа,дека тоа е овде и сега и после си гозба за црвите:eek
Неее бе, нејкам да мислам така.. хахахха ... Има нешто, ќе видиш, ти ветувам хаха :D

• Ми се допаѓа
Реакции: Јована

близнак

Староседелец
21 јуни 2012
169
306
1,063
Поимот задгробен живот е креација произлезена од речникот на верниците.
Најчесто се употребува во погрешен контекст.
Задгробниот живот и бесмртноста на материјата немаат допирна точка.
Науката на повеќе начини докажала дека енергијата не исчезнува - туку менува облици.
Голем % од луѓето земаат се здраво за готово.. и нелогично си ја хранат фантазијата со сопствени толкувања на фактите.
Вистината сепак одамна е испливана на површина.
Човекот има доживеано ментална ре/еволуција во која нема место за религиозни пропаганди со изминат рок на траење.

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Задгробен живот ? живот после смрт, значи вечно живимо а ?
Не постои ја мислу
И овој е некое срање сценарио од цркфу