Јас одев во теретана во Октомври и Ноември имам голема желба за вежбање но неможам поради обврски во училиште. Trajche гледам дека доста знаеш околу суплементација и тие додатоци, што мислиш дали би можел да користам L-Carnitine. Имам 14 години за 2 месеца полнам 15, имам 75кг. и висок сум 180цм. Дали би можел тоа да користам или уште сум мал ?
Благодарам. За исхраната дека морам да ја средам знам за тоа, него ме интересираше да е сум мал за да земам такво нешто, да не има несакани последици.
Тоа ти е исто како да прашуваш дали да јадам јагнешко, срнешко или говедско месо во кое е најмногу застапен л карнитинот, така да немај гајлеСамо следи го упатството на производот и не го злоупотребувај.
Земи трчај,вратило, склекови и стомачни... батали теретана, на 14 години премал си за хемија... остај го Трајче тој е алхемичар ги кажува само позитивните страни.Благодарам. За исхраната дека морам да ја средам знам за тоа, него ме интересираше да е сум мал за да земам такво нешто, да не има несакани последици.
Земи трчај,вратило, склекови и стомачни... батали теретана, на 14 години премал си за хемија... остај го Трајче тој е алхемичар ги кажува само позитивните страни.![]()
тогаш немора протеини да зима уште сега ако не сака, ама може да ја јаде потребната храна, пилешко посебно стек, ориз, риба, варени јајца, без жолчките нормално овошје и зеленчик, многу шеќер и сол не...
инаку не е страшно да вежбаш уште сега, деца и за натпревари се спремаат на овие години...
Ако се придржуваш на природниот и правилен начин на исхрана и вежбаш ќе бидеш топ