Јас одев во теретана во Октомври и Ноември имам голема желба за вежбање но неможам поради обврски во училиште. Trajche гледам дека доста знаеш околу суплементација и тие додатоци, што мислиш дали би можел да користам L-Carnitine. Имам 14 години за 2 месеца полнам 15, имам 75кг. и висок сум 180цм. Дали би можел тоа да користам или уште сум мал ?
Благодарам. За исхраната дека морам да ја средам знам за тоа, него ме интересираше да е сум мал за да земам такво нешто, да не има несакани последици.
Тоа ти е исто како да прашуваш дали да јадам јагнешко, срнешко или говедско месо во кое е најмногу застапен л карнитинот, така да немај гајле Само следи го упатството на производот и не го злоупотребувај.
Земи трчај,вратило, склекови и стомачни... батали теретана, на 14 години премал си за хемија... остај го Трајче тој е алхемичар ги кажува само позитивните страни.Благодарам. За исхраната дека морам да ја средам знам за тоа, него ме интересираше да е сум мал за да земам такво нешто, да не има несакани последици.
Земи трчај,вратило, склекови и стомачни... батали теретана, на 14 години премал си за хемија... остај го Трајче тој е алхемичар ги кажува само позитивните страни.
тогаш немора протеини да зима уште сега ако не сака, ама може да ја јаде потребната храна, пилешко посебно стек, ориз, риба, варени јајца, без жолчките нормално овошје и зеленчик, многу шеќер и сол не...
инаку не е страшно да вежбаш уште сега, деца и за натпревари се спремаат на овие години...
Ако се придржуваш на природниот и правилен начин на исхрана и вежбаш ќе бидеш топ