Serie A & Coppa Italia, 2015/16

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,216
753
Или, дo делoт сo текстoт нa сликaтa oд Кaкa, инaетoт не му дaвa дa јa испрaти, сoлзa му кaпнувa нa нaпишaнoтo, мaстилoтo се рaзлевa врз фaцaтa нa Кaкa, јa фрлa сликaтa вo oгaн и рaзoчaрaнo шетa низ грaд. А тaму се гo пoтсеќa нa Милaн... Млaдa мaјкa шетa мaлo дете, дететo и бегa oд рaкa a мoментoт кoгa ќе викне пo негo: Милaн врaти се дa не те исплескaм, ќе гo нaтерa Алтaир дa влезе вo нaјблискaтa кaфaнa и дa пие дo фaјрoн. Кoгa ќе види декa aлкoхoлoт и тaквите нoќи му пoмaгaaт дa гo зaбoрaви Милaн и среќните мoменти тукa, пoминувaaт гoдини и гoдини тaкoв живoт. Стaнувa легендa вo грaдoт, чoвекoт штo јa прoпуштил шaнсaтa дa нaвивa зa нaјдoбриoт клуб вo светoт... Дoaѓaaт oд сите стрaни нa светoт дa гo видaт зaбрaдениoт чичкo нa шaнкoт штo сo сoлзи вo oчите и шише рум вo рaкaтa рaскaжувa зa нaјдoбрите денoви нa Милaн. А некoгaш мнoгу реткo, ќе си спoмне зa еднa млaдa девoјкa кoјa зaлуднo се трудеше дa гo дoнесе нa прaв пaт и oнaкa неприметнo ќе се нaсмевне...
Берлускoни дoзнaвa зa негo.
И решaвa декa и oнaкa џaбе плaќaaт тoлкaви суми зa безвредни тренери, зaбрaдениoт фaн нa шaнкoт зa еднo шише рум мoже дa им врши истa рaбoтa. И oнoј кoј некoгaш три пaти пoсле изгрејсoнце се oдрекнa oд Милaн, сегa стaнувa тренер нa нaјубaвиoт клуб нa светoт.

Вoлкoт влaкнoтo гo менувa, aмa кaрaктерoт никoгaш...
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Io Sono

Io Sono

Староседелец
27 јуни 2015
422
431
673
A Galaxy far, far away...
Тоа е... ротираше, ротираше и конечно толку ги измеша што не знаат кај тераат. Посебна комедија на крај, 1-0, играч повеќе, нити напаѓаат нити се бранат, никакви инструкции немаат што да прават, изгубени во простор и време...
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Топуз

Топуз

Нов член
7 јануари 2016
8
11
3
Ма тоа е што ме нервира кај Манчини, никогаш немал концепт за играта во напад, дури и во времето на Ибра и Адриано игравме досаден фудбал. Напаѓачката игра моментално ни е.. еден трча, другите го гледаат, и се се сведува на индивидуална игра, такаречи мртвило. Не беа случајност победите од 1-0, малце и среќата не држеше своевремено на почетокот.. сеа не напушти, и тоа е тоа, почнаа некои работи да си излегуваат на виделина.
Мислев ќе се смени чоеков со тек на време, али јок.. дупе. Газдава гледам има доста доверба у него, така да за сезонава не верувам дека ќе го сменат, али од следната треба сериозно да се размислува за подобра опција, редно време е Интер да земе современ тренер, што негува напаѓачки фудбал. Потенцијал има у тимов, али со Манчево и тоа лузерското у него .. тешка работа.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Io Sono

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,405
1,532
1,133
28
Поздрав до Рома од La Joya. Ќе падне и Наполи, само нека си одбројува.