Good guy VS Bad guy (или - Дали, колку и зошто девојките повеќе ги сакаат лошите момци?)

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,636
5,812
1,153
32
Western Sky, Land of Oz.
Не е лошо формулирано, само ти изгледа размислуваш во екстреми.
Со ова буквално ми стави зборови во уста (или на тастатура) кои не ги употребив :)
Пишувам од мое лично искуство и од тоа што сум гледала околу мене.
Ако јас сум заклучила дека „лошите“ момци во однос на девојки имаат повеќе самодоверба и храброст, тоа не ги исклучува тие карактеристики кај оние „добрите“.
Сепак не можеш да ги групираш во група на badass само затоа што биле искулирани и знаеле како да започнат муабет... тоа не ги прави bad guys. Или самиот факт дека делуваат исполнето со самодоверба да се класифицираат во истите.

• Ми се допаѓа
Реакции: Roxelana

Индискo оревче

Истакнат Член
22 април 2012
74
99
318
30
Сепак не можеш да ги групираш во група на badass само затоа што биле искулирани и знаеле како да започнат муабет... тоа не ги прави bad guys. Или самиот факт дека делуваат исполнето со самодоверба да се класифицираат во истите.

Ако гледаш црвена течност пред тебе, не мора да значи дека тоа е крв.
Но, ако гледаш крв, таа сигурно е црвена.

Ме сфаќаш сега?
И повторно, пробај да не размислуваш во екстреми.

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,636
5,812
1,153
32
Western Sky, Land of Oz.
Ако гледаш црвена течност пред тебе, не мора да значи дека тоа е крв.
Но, ако гледаш крв, таа сигурно е црвена.

Ме сфаќаш сега?
И повторно, пробај да не размислуваш во екстреми.
не ми ја сфаќаш поентата, нема врска.

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,636
5,812
1,153
32
Western Sky, Land of Oz.
Моментот кога две девојки зборуваат за различни ствари во иста тема, и во меѓувреме се цитираат.
Не зборуваме за различни работи туку не се разбравме, а ти - пукај си сеири. И да цитирам зошто сакам да се знае на кој му се обраќам.

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
Не зборуваме за различни работи туку не се разбравме, а ти - пукај си сеири. И да цитирам зошто сакам да се знае на кој му се обраќам.
Не е тоа сеир, не се нервирај нема потреба од тензија.
Имате различни ставови со различни примери и никогаш нема да се разберете. Дискусијата ќе премине во недоглед на пример вака :
Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика> Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика> Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика> Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика> Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика> Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика> Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика> Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика> Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика> Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика> Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика> Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика> Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика> Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика> Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика> Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика> Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика> Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика> Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика> Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика> Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика> Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика> Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика> Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика> Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика> Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика> Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика> Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика> Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика> Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика> Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика> Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика> Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>Цитат>Реплика>.......................................................>Цитат... no edn.

Реми

Староседелец
18 февруари 2012
542
957
1,093
У близина
Ги сакаат зашто станува збор за фаза. Дали ќе биде минлива е индивидуална ствар. Следствено на ова можеме да кажаме дека и мажите се заљубуваат во курви и тоа добар дел.

Девојки кои се лепат за мажи што не им обрнуваат внимание или "паѓаат" на финта - Ќе те барам (исчезнал со недели) или откажувањето еден час пред излегување те подредува во реална или замислена листа на која истите девојки се незаинтересирани за грижливи мажи.
Непочитувањето и надменоста која си ја дозволуваат ваквите момци е клучна ствар зошто девојки се вртат околу нив. Се буди анималното т.е врткањето околу плен, а момакот ужива да биде "ловен".
Во таков случај не е возможно двајца пленови да се привлекуваат. Генерално едниот се ложи на ловење, другиот се ложи да е ловен. Најчест случај е привлечна девојка која бира, првиот и е интересен зашто е "исклучок", бидејќи ретко се налетува на таков за разлика од момци за кои не е потребно пропорционално вложување на труд за вниманието кое го добиваат. Секако постојат и оние што бираат се друго, освен машки пленови.

Види, не е страшно тоа, ако е минливо. Секој кој наебал и паднал на човек кој не го ценел и уважувал тоа што сме го правеле, односно сме вложувале труд да го изградиме, треба да е свесен за ценење на сопствена етикета и продолжување напред.
Ако премине во навика е лошо. Лошо е кога туѓата садистична изопаченост за нанесување емоционална болка станува фетиш и те наведува во залудна потрага по ефтини фалсификати на претходниот садист.

МериСелест

Староседелец
24 април 2012
2,009
3,215
1,143
Постојат вакви случаеви,не велам не...
И зависи од карактерот на девојката.
Постојат и оние кои ги сакаат добрите а постојат и оние кои ги сакаат лошите...
Не треба во секој ќош да се ставаат сите девојки...
Мене би ми било убаво да ми покажува некој дека му значам дека ме сака.
И не сакам преобразување од едно во друго...
Биди си каков што си...

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Не ми е јасна таа женска потреба во секоја тема наменета за женски да прават полови споредби наместо да останат на темата. Секогаш е:
-Ние женските блаблабла али нема везе,тоа е исто коа машките блаблабла,и они се такви.

Anakin

Истакнат Член
23 август 2012
869
977
203
е баш денес на едно сајтче го постирав ова ..слична беше дискусијава не е битно...
лоши момчиња= длебоко во себе исфрустрирани комплексирани сељачиња со златни ланци и толку аут бмв автомобил...и сето тоа еднакво на девојки кои цел живот имаат еден сон, да се омажат за ''фраерот '' тој со колата и со тренерките и со ланецот и да ја збумбари тој од ќотек а таа сирота вели дека е среќно мажена !!! Простете веќе не постои вкус за да му се допаѓа нешто на луѓево ....

• Ми се допаѓа
Реакции: The Tramp