Good guy VS Bad guy (или - Дали, колку и зошто девојките повеќе ги сакаат лошите момци?)

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
ај и едно друго прашање :)
дали постојат 2 типа на бедгај?
-првиот карактерно негативен, што му се манифестира во однесувањето - вреѓање, дрскост, грубост, удирање итн
-вториот карактерно сепак позитивен, но со бедгај „фасада“ - ненасилен кон послабиот пол, но итекако подготвен да се брани и да се спротивставува, дури и крајно грубо, од и на секој карактерно негативен бедгај
да упростам:
дали има бедгај-злобен и бедгај-добар?
:)

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,636
5,812
1,153
32
Western Sky, Land of Oz.
-првиот карактерно негативен, што му се манифестира во однесувањето - вреѓање, дрскост, грубост, удирање итн
-вториот карактерно сепак позитивен, но со бедгај „фасада“ - ненасилен кон послабиот пол, но итекако подготвен да се брани и да се спротивставува, дури и крајно грубо, од и на секој карактерно негативен бедгај
да упростам:
Па речиси сум сигурна дека постојат , но на жалост немам уште сретнато од вторите. :)

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
да упростам:
Бетмен филозофии во подфорумот Филм. :rofl
Шега на страна, има такви. Иако егото им работи со 200 на саат.

• Ми се допаѓа
Реакции: lady_blue

Индискo оревче

Истакнат Член
22 април 2012
74
99
318
30
Ко шо имам досега приметено, тие лошите момци се миљон пати послободни и посамоуверени, и зато полесно можат да „освојат“ типка.
Од тие добрите многу поретко имат такви. И најчесто се жалат на форуми (wasntme)

• Ми се допаѓа
Реакции: Kaarikuto

Primrose

Староседелец
14 февруари 2012
683
1,287
1,093
your nightmares....
Ко шо имам досега приметено, тие лошите момци се миљон пати послободни и посамоуверени, и зато полесно можат да „освојат“ типка.
Од тие добрите многу поретко имат такви. И најчесто се жалат на форуми (wasntme)
сакаш да кажеш дека добрите патат од недостиг на самодоверба?? (think)

Какво е тоа ултра прозирно прашање. Ни животните нема да те сакаат ако се онесуваш лошо према нив.
Но во мали усклучоци постојат мазохистки, така да има логика дека некои го посакуваат тоа реметење.
Некаде поназад во мислењата прочитав: „колку полошо се однесуваш кон девојките, толку повеќе те сакаат“ и останав без зборови :eek, затоа прашав.

Инаку разбирам женски, пубертетливки, адолесцентки - вака на моја возраст ги има сеуште што им вријат хормони. ама минливо е.

• Ми се допаѓа
Реакции: Luckky

Индискo оревче

Истакнат Член
22 април 2012
74
99
318
30
сакаш да кажеш дека добрите патат од недостиг на самодоверба?? (think)

Шо и да речам ќе згрешам пошо то би значело да генерализирам.
Ако зборвам од лично искуство, поголемиот дел од типојте шо ми се „пуштале“ биле тие таканаречените бед гајс. И секогаш биле искулирани и знаеле шо муабет да ми свртат, како да се понашет, се’.

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,636
5,812
1,153
32
Western Sky, Land of Oz.
Шо и да речам ќе згрешам пошо то би значело да генерализирам.
Ако зборвам од лично искуство, поголемиот дел од типојте шо ми се „пуштале“ биле тие таканаречените бед гајс. И секогаш биле искулирани и знаеле шо муабет да ми свртат, како да се понашет, се’.
Без навреда ама многу лошо формулирано. Сакаш да кажеш дека другиве се како симнати од планина не знаат муабет да направат и да се однесуваат нормално? :eek:

• Ми се допаѓа
Реакции: Roxelana and The Tramp

Индискo оревче

Истакнат Член
22 април 2012
74
99
318
30
Без навреда ама многу лошо формулирано. Сакаш да кажеш дека другиве се како симнати од планина не знаат муабет да направат и да се однесуваат нормално? :eek:

Не е лошо формулирано, само ти изгледа размислуваш во екстреми.
Со ова буквално ми стави зборови во уста (или на тастатура) кои не ги употребив :)
Пишувам од мое лично искуство и од тоа што сум гледала околу мене.
Ако јас сум заклучила дека „лошите“ момци во однос на девојки имаат повеќе самодоверба и храброст, тоа не ги исклучува тие карактеристики кај оние „добрите“.