Добар/лош...дефинирај? Убиец? Деликвент? Малтретира луѓе.... што е лош?И зошто добриот под дефаулт да заврши со некој убиец?
Што е глупав/а? Благо пореметување? Не знае да чита? Да пишува? Да зборува?
Ај сеа по мое....
“Најлошото“(пуши, пие, вара,се тепа,дува,не почитува, кецаш и сл) фраерче , кој ќе се заљуби до уши може да стане маченце мирно, добриот (воспитано, мирно, капацитет во училиште, тивко зборува, не пцуе, не пуши не пие и сл) што изгледа како на мравка да не гази во одреден момент може да збесне и ќотек да и “подари“ на девојката. Така да не се знае ништо. Луѓето не се само добри, само лоши, само глупави, и слично. Луѓево се како климава кај нас, еден ден такви еден ден онакви. Шарено. Кому како се погоди, како ждрепка. Па со тек на време ќе се види кој со кого е, ќе се дознаат другите лица кои ги има покрај она очигледното.
Тоа дека добрите девојки сакаат лоши момци не би да се согласам затоа што не е така. Можеби кога сме во тинејџерски луди години да, тие се позабележливи со чести тепачки, викања,спуштени фармерки со г`зот надвор, урлања демек мачо мушкарци итн.
Ама како созреваме си бараме маж кој ќе ни парира, паметен, дотеран, скромен. Па и тие што биле како горенаведените ќе си се прилагодат кон побарувачката на пазарот (нормално некои и нема)
А за машките кои сакаат глупави девојки, да ги сакаат кога ја користат нивната глупавост за да им се пикнат во гаќички и слично. А кога созреваат тие мажи, си бараат девојка која има и други карактерни квалитети освен очигледните ес и бубс.
Инаку да си кажам дека оние “најглупите“ девојки најарно ќе си поминат. Ќе прошетаат по друг град, ќе му се пикнат на некој фин дечко што на 100м мириса на евриќи , ќе му се закачат како крлеж на овца и ќе си уживаат цел живот. Кој е глуп а кој е паматен во случајов?
Конфузен можда ми е постов ама неможам да го менувам и уредувам. Некако ме мрзи. Кој ме сфати ок.