Ex-YU музика

Selene

Модератор
6 јуни 2012
719
1,867
1,103
Кога некој ќе ме праша дали ми се допаѓа, веднаш на памет ми паѓа тежок турбофолк и ми иде нагон за повраќање. Тоа Ѕвезде Гранда и тие таквите срања од шоу да сум некој фактор во Македонија ќе забранам да се гледаат и слушаат. Што убавина видоја луѓево во иди док си млад, главобоља од вина а нигде аспирина не ми е јасно.

Сепак, вистинската квалитетна музика ја почитувам, има предобри песни, песни од постарите времиња, песни на претходните генерации кои се нешто преубаво. Посебно старите ЈУ хитови се прекрасни, нема кој нема спомени од нив:)

Но затоа што темата не е ЈУ, туку е Српска музика, не ги коментирам нив.
Моја Једина веќе сте ја ставиле, таа е најубава според мене
И оваа
Овај Марчело е ѕвер невиден!
 

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,635
5,809
1,153
27
Western Sky, Land of Oz.
Извинете ама морам да интервенирам - Не треба да се поистоветува ЈУ музиката со српска музика! Групите од калибарот на Црвена јабука и Прљаво казалиште се од Босна , Хрватска НЕ од Србија! Има посебна тема за Југословенска музика.
 

emzzy

Староседелец
25 февруари 2012
1,374
1,871
1,123
И стварно на анкетата не знам што да одговорам.
Има стварно пресупер балади, ама и има и прекатастрофални песни....