English leagues & English Cups 2020/2021

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Халифакс Таун - 0 Титули

Основан - 1911
Стадион - Д`Шеј, Халифакс (16.811)
Никнејм - Shaymen (Шејмен)
Сезони во ПЛ - 0

Најголем успех во лигашки систем - Едно 47.место во Англија (1970/71)
Најголем успех во ФА куп - Два пати 1/8 финале (1932/33, 1952/53)
Најголем успех во Лига куп - Едно 1/8 финале (1963/64)
Најголем успех во ЛШ - Нема учествувано
Најголем успех во ЛЕ и еквиваленти - Нема учествувано
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Хартлипул Јунајтед - 0 Титули

Основан - 1908
Стадион - Викториа Парк, Хартлипул (8.253)
Никнејм - Pools (Барски птици)
Сезони во ПЛ - 0

Најголем успех во лигашки систем - Едно 46.место во Англија (1956/57)
Најголем успех во ФА куп - Едно 1/8 финале (1953/54)
Најголем успех во Лига куп - Едно 1/8 финале (1975/76)
Најголем успех во ЛШ - Нема учествувано
Најголем успех во ЛЕ и еквиваленти - Нема учествувано
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Кингс Лин Таун - 0 Титули

Основан - 1881
Стадион - Д`Вокс, Кингс Лин (9.075)
Никнејм - Linetts (Некакви птици)
Сезони во ПЛ - 0

Најголем успех во лигашки систем - Едно 121.место во Англија (2019/20)
Најголем успех во ФА куп - Едно 2.коло (2019/20)
Најголем успех во Лига куп - Нема учествувано
Најголем успех во ЛШ - Нема учествувано
Најголем успех во ЛЕ и еквиваленти - Нема учествувано
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Последна промена:

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Мејданед Јунајтед - 0 Титули

Основан - 1870
Стадион - Јорк Роуд, Мејданед (5.147)
Никнејм - Magpies (Страчки)
Сезони во ПЛ - 0

Најголем успех во лигашки систем - Едно 47.место во Англија (1895/96)
Најголем успех во ФА куп - Три пати 1/4 финале (1872/73, 1873/74, 1874/75)
Најголем успех во Лига куп - Нема учествувано
Најголем успех во ЛШ - Нема учествувано
Најголем успех во ЛЕ и еквиваленти - Нема учествувано
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Нотс Каунти - 1 Титула

Основан - 1862
Стадион - Мидоу Лејн, Нотингем (21.078)
Никнејм - Magpies (Страчки)
Сезони во ПЛ - 30

Најголем успех во лигашки систем - Два пати 3.место во Англија (1890/91, 1900/01)
Најголем успех во ФА куп - 1.титула (1893/94)
Најголем успех во Лига куп - Три пати 1/4 финале (1963/64, 1972/73, 1975/76)
Најголем успех во ЛШ - Нема учествувано
Најголем успех во ЛЕ и еквиваленти - Нема учествувано
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Сулиал Мурс - 0 Титули

Основан - 1901
Стадион - Дамсон Парк, Сулиал (6.240)
Никнејм - Moors (Мочвара)
Сезони во ПЛ - 0

Најголем успех во лигашки систем - Едно 94.место во Англија (2018/19)
Најголем успех во ФА куп - Два пати 2.коло (2015/16, 2018/19)
Најголем успех во Лига куп - Нема учествувано
Најголем успех во ЛШ - Нема учествувано
Најголем успех во ЛЕ и еквиваленти - Нема учествувано
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Последна промена: