English leagues & English Cups 2020/2021

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
4,997
5,543
1,183
Disco
Линколн Сити - 0 Титули

Основан - 1884
Стадион - Синсил Бенк, Линколн, 12.503
Никнејм - Imps (Импс)
Сезони во ПЛ - 0

Најголем успех во лигашки систем - Едно 23.место во Англија (1901/02)
Најголем успех во ФА куп - Едно 1/4 финале (1886/87)
Најголем успех во Лига куп - Едно 1/8 финале (1967/68)
Најголем успех во ЛШ - Нема учествувано
Најголем успех во ЛЕ и еквиваленти - Нема учествувано
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Милтон Кинс Донс - 0 Титули

Основан - 2004
Стадион - Ем Кеј Парк, Милтон Кинс, 30.788
Никнејм - Dons (Донс)
Сезони во ПЛ - 0

Најголем успех во лигашки систем - Едно 43.место во Англија (2015/16)
Најголем успех во ФА куп - Едно 1/8 финале (2012/13)
Најголем успех во Лига куп - Едно 1/8 финале (2014/15)
Најголем успех во ЛШ - Нема учествувано
Најголем успех во ЛЕ и еквиваленти - Нема учествувано
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Нортемптон Таун - 0 Титули

Основан - 1897
Стадион - Сиксфилдс, Нортемптон, 8.750
Никнејм - Cobblers (Чевлари)
Сезони во ПЛ - 1

Најголем успех во лигашки систем - Едно 21.место во Англија (1965/66)
Најголем успех во ФА куп - Едно 1/8 финале (1969/70)
Најголем успех во Лига куп - Два пати 1/4 финале (1964/65, 1966/67)
Најголем успех во ЛШ - Нема учествувано
Најголем успех во ЛЕ и еквиваленти - Нема учествувано
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Последна промена:

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
4,997
5,543
1,183
Disco
Оксфорд Јунајтед - 1 Титула

Основан - 1893
Стадион - Касам Стејдиум, Оксфорд, 15.650 (во изградба)
Никнејм - Us (Ние)
Сезони во ПЛ - 3

Најголем успех во лигашки систем - Едно 17.место во Англија (1985/86)
Најголем успех во ФА куп - Едно 1/4 финале (1963/64)
Најголем успех во Лига куп - 1.титула (1985/86)
Најголем успех во ЛШ - Нема учествувано
Најголем успех во ЛЕ и еквиваленти - Нема учествувано
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Питербро Јунајтед - 0 Титули

Основан - 1901
Стадион - Лондон Роуд, Питербро, 16.733
Никнејм - Posh (Кремци)
Сезони во ПЛ - 0

Најголем успех во лигашки систем - Едно 30.место во Англија (1992/93)
Најголем успех во ФА куп - Едно 1/4 финале (1964/65)
Најголем успех во Лига куп - Едно 1/2 финале (1965/66)
Најголем успех во ЛШ - Нема учествувано
Најголем успех во ЛЕ и еквиваленти - Нема учествувано
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Плимут Аргајл - 0 Титули

Основан - 1886
Стадион - Хоум Парк, Плимут, 20.114
Никнејм - Pilgrims (Ходочасници)
Сезони во ПЛ - 0

Најголем успех во лигашки систем - Два пати 26.место во Англија (1931/32, 1952/53)
Најголем успех во ФА куп - Едно 1/2 финале (1983/84)
Најголем успех во Лига куп - Два пати 1/2 финале (1964/65, 1973/74)
Најголем успех во ЛШ - Нема учествувано
Најголем успех во ЛЕ и еквиваленти - Нема учествувано
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Последна промена:

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
4,997
5,543
1,183
Disco
Портсмут - 4 Титули

Основан - 1898
Стадион - Фратон Парк, Портсмут, 24.183 (ограничено на 20.000 поради безбедност)
Никнејм - Pompey (Помпеј)
Сезони во ПЛ - 33

Најголем успех во лигашки систем - Два пати Шампиони на Англија (1948/49, 1949/50)
Најголем успех во ФА куп - 2.титули (1938/39, 2007/08)
Најголем успех во Лига куп - Едно 1/2 финале (1960/61)
Најголем успех во ЛШ - Нема учествувано
Најголем успех во ЛЕ и еквиваленти - Една групна фаза (2008/09)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Рочдејл - 0 Титули

Основан - 1907
Стадион - Спотленд, Рочдејл, 10.835
Никнејм - Dales (Деловци)
Сезони во ПЛ - 0

Најголем успех во лигашки систем - Два пати 46.место во Англија (1923/24, 1926/27)
Најголем успех во ФА куп - Три пати 1/8 финале (1989/90, 2002/03, 2017/18)
Најголем успех во Лига куп - Едно второ место/финале (1961/62)
Најголем успех во ЛШ - Нема учествувано
Најголем успех во ЛЕ и еквиваленти - Нема учествувано
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Шрузбери Таун - 0 Титули

Основан - 1886
Стадион - Њу Медоу, Шрузбери, 10.796
Никнејм - Shrews (Бимбиљи)
Сезони во ПЛ - 0

Најголем успех во лигашки систем - Два пати 30.место во Англија (1983/84, 1984/85)
Најголем успех во ФА куп - Два пати 1/4 финале (1978/79, 1981/82)
Најголем успех во Лига куп - Едно 1/2 финале (1960/61)
Најголем успех во ЛШ - Нема учествувано
Најголем успех во ЛЕ и еквиваленти - Нема учествувано
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Последна промена:

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
4,997
5,543
1,183
Disco
Сега уште повеќе тежи поразот од Лестер, ќе беа Арсенал второ место, макар да ок, со оваа победа го анулираа тоа на некој начин.
 

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
4,997
5,543
1,183
Disco
Сандерленд - 8 Титули

Основан - 1879
Стадион - Стејдиум оф Лајт, Сандерленд, 50.208
Никнејм - Black Cats (Црни Мачки)
Сезони во ПЛ - 86

Најголем успех во лигашки систем - Шест пати Шампиони на Англија (1891/92, 1892/93, 1894/95, 1901/02, 1912/13, 1935/36)
Најголем успех во ФА куп - 2.титули (1936/37, 1972/73)
Најголем успех во Лига куп - Три пати второ место/финале (1941/42, 1984/85, 2013/14)
Најголем успех во ЛШ - Нема учествувано
Најголем успех во ЛЕ и еквиваленти - Едно 1/8 финале (1973/74)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Свиндон Таун - 1 Титула

Основан - 1879
Стадион - Каунти Граунд, Свиндон, 16.348
Никнејм - Robins (Бимбиљи)
Сезони во ПЛ - 1

Најголем успех во лигашки систем - Едно 22.место во Англија (1993/94)
Најголем успех во ФА куп - Едно 1/2 финале (1956/57)
Најголем успех во Лига куп - 1.титула (1968/69)
Најголем успех во ЛШ - Нема учествувано
Најголем успех во ЛЕ и еквиваленти - Нема учествувано
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Виган Атлетик - 1 Титула

Основан - 1832
Стадион - Робин Парк, Виган, 25.138
Никнејм - Latics (Лиљани)
Сезони во ПЛ - 8

Најголем успех во лигашки систем - Едно 10.место во Англија (2005/06)
Најголем успех во ФА куп - 1.титула (2012/13)
Најголем успех во Лига куп - Едно второ место/финале (2005/2006)
Најголем успех во ЛШ - Нема учествувано
Најголем успех во ЛЕ и еквиваленти - Групна фаза (2013/14)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Последна промена:

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
4,997
5,543
1,183
Disco
Кога веќе скрибоманските склоности се манифестираат преку пишување за ПЛ, Чемпионшип и Л1 зошто да не се продолжи понатаму со Л2? :)

Бероу - 0 Титули

Основан - 1901
Стадион - Холкер Стрит, Бероу-ин-Фернес, 7.046
Никнејм - Bluebirds (Плави птици)
Сезони во ПЛ - 0

Најголем успех во лигашки систем - Едно 52.место во Англија (1967/68)
Најголем успех во ФА куп - Едно 1/8 финале (2016/17)
Најголем успех во Лига куп - Два пати 1/8 финале (1962/63, 1967/68)
Најголем успех во ЛШ - Нема учествувано
Најголем успех во ЛЕ и еквиваленти - Нема учествувано
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Брадфорд Сити - 1 Титула

Основан - 1903
Стадион - Вели Перејд, Брадфорд, 28.176
Никнејм - Bantams (Бантам)
Сезони во ПЛ - 12

Најголем успех во лигашки систем - Едно 5.место во Англија (1910/11)
Најголем успех во ФА куп - 1.титула (1910/11)
Најголем успех во Лига куп - Едно второ место/финале (2012/13)
Најголем успех во ЛШ - Нема учествувано
Најголем успех во ЛЕ и еквиваленти - Едно 1/2 финале (2000/01)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Болтон Вондерерс - 5 Титули

Основан - 1874
Стадион - Рибок Стејдиум, Хориџ, 30.098
Никнејм - Trotters (Скитници)
Сезони во ПЛ - 73

Најголем успех во лигашки систем - Три пати 3.место во Англија (1891/92, 1920/21, 1924/25)
Најголем успех во ФА куп - 4.титули (1922/23, 1925/26, 1928/29, 1957/58)
Најголем успех во Лига куп - 1.титула (1944/45)
Најголем успех во ЛШ - Нема учествувано
Најголем успех во ЛЕ и еквиваленти - Едно 1/8 финале (2007/08)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Последна промена:

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
4,997
5,543
1,183
Disco
Кембриџ Јунајтед - 0 Титули

Основан - 1912
Стадион - Ејби Роуд, Кембриџ, 9.155
Никнејм - Us (Ние)
Сезони во ПЛ - 0

Најголем успех во лигашки систем - Едно 27.место во Англија (1991/92)
Најголем успех во ФА куп - Два пати 1/4 финале (1989/90, 1990/91)
Најголем успех во Лига куп - Едно 1/4 финале (1992/93)
Најголем успех во ЛШ - Нема учествувано
Најголем успех во ЛЕ и еквиваленти - Нема учествувано
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Карлајл Јунајтед - 0 Титули

Основан - 1904
Стадион - Брантон Парк, Карлајл, 20.651
Никнејм - Cumbrians (Камбријци)
Сезони во ПЛ - 1

Најголем успех во лигашки систем - Едно 22.место во Англија (1974/75)
Најголем успех во ФА куп - Едно 1/4 финале (1974/75)
Најголем успех во Лига куп - Едно 1/2 финале (1969/70)
Најголем успех во ЛШ - Нема учествувано
Најголем успех во ЛЕ и еквиваленти - Нема учествувано
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Челтенам Таун - 0 Титули

Основан - 1887
Стадион - Вадон Роуд, Челтенам, 7.734
Никнејм - Robins (Бимбиљи)
Сезони во ПЛ - 0

Најголем успех во лигашки систем - Едно 61.место во Англија (2006/07)
Најголем успех во ФА куп - Едно 1/8 финале (2001/02)
Најголем успех во Лига куп - Едно 1/8 финале (2006/07)
Најголем успех во ЛШ - Нема учествувано
Најголем успех во ЛЕ и еквиваленти - Нема учествувано
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Последна промена:

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
4,997
5,543
1,183
Disco
Колчестер Јунајтед - 0 Титули

Основан - 1937
Стадион - Комјунити Стејдиум, Колчестер, 10.840
Никнејм - Us (Ние)
Сезони во ПЛ - 0

Најголем успех во лигашки систем - Едно 30.место во Англија (2006/07)
Најголем успех во ФА куп - Едно 1/4 финале (1947/48)
Најголем успех во Лига куп - Два пати 1/4 финале (1974/75, 2019/20)
Најголем успех во ЛШ - Нема учествувано
Најголем успех во ЛЕ и еквиваленти - Нема учествувано
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Кроли Таун - 0 Титули

Основан - 1896
Стадион - Броудфилд, Колчестер, 7.213
Никнејм - Reds (Комуњари)
Сезони во ПЛ - 0

Најголем успех во лигашки систем - Едно 54.место во Англија (2010/11, 2011/12)
Најголем успех во ФА куп - Два пати 1/8 финале (1947/48)
Најголем успех во Лига куп - Едно 1/8 финале (2019/20)
Најголем успех во ЛШ - Нема учествувано
Најголем успех во ЛЕ и еквиваленти - Нема учествувано
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Егзитер Сити - 0 Титули

Основан - 1901
Стадион - Сент Џејмс Парк, Егзитер, 9.188
Никнејм - Grecian (Грчишта)
Сезони во ПЛ - 0

Најголем успех во лигашки систем - Едно 47.место во Англија (1931/32)
Најголем успех во ФА куп - Два пати 1/4 финале (1930/31, 1980/81)
Најголем успех во Лига куп - Едно 1/4 финале (1989/90)
Најголем успех во ЛШ - Нема учествувано
Најголем успех во ЛЕ и еквиваленти - Нема учествувано
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Последна промена:

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
4,997
5,543
1,183
Disco
Форест Грин Роверс - 0 Титули

Основан - 1889
Стадион - Њу Лон, Нејлзворт, 7.084
Никнејм - Green Devils (Зелени ѓаоли)
Сезони во ПЛ - 0

Најголем успех во лигашки систем - Едно 78.место во Англија (2019/20)
Најголем успех во ФА куп - Два пати 3.коло (2008/09, 2009/10)
Најголем успех во Лига куп - Едно 1/16 финале (2019/20)
Најголем успех во ЛШ - Нема учествувано
Најголем успех во ЛЕ и еквиваленти - Нема учествувано
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Гримзби Таун - 0 Титули

Основан - 1878
Стадион - Бландел Парк, Клиторпс, 10.310
Никнејм - Mariners (Поморци)
Сезони во ПЛ - 14

Најголем успех во лигашки систем - Едно 3.место во Англија (1890/91 Alliance)
Најголем успех во ФА куп - Два пати 1/2 финале (1935/36, 1938/39)
Најголем успех во Лига куп - Три пати 1/4 финале (1965/66, 1979/80, 1984/85)
Најголем успех во ЛШ - Нема учествувано
Најголем успех во ЛЕ и еквиваленти - Нема учествувано
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Херогејт Таун - 0 Титули

Основан - 1914
Стадион - Ведерби Роуд, Херогејт, 7.038
Никнејм - Sulphurites (Сулфураши)
Сезони во ПЛ - 0

Најголем успех во лигашки систем - Едно 94.место во Англија (2019/20)
Најголем успех во ФА куп - Два пати 2.коло (2012/13, 2020/21)
Најголем успех во Лига куп - Едно 2.коло (2020/21)
Најголем успех во ЛШ - Нема учествувано
Најголем успех во ЛЕ и еквиваленти - Нема учествувано
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Последна промена: