English leagues & English Cups 2020/2021

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
4,997
5,543
1,183
Disco
Бристол Сити - 0 Титули

Основан - 1894
Стадион - Ештон Гејт, Бристол, 28.392
Никнејм - Robins (Бимбиљи)
Сезони во ПЛ - 9

Најголем успех во лигашки систем - Едно второ место во Англија (1906/07)
Најголем успех во ФА куп - Едно второ место/финале (1908/09)
Најголем успех во Лига куп - Три пати 1/2 финале (1970/71, 1988/89, 2017/18)
Најголем успех во ЛШ - Нема учествувано
Најголем успех во ЛЕ и еквиваленти - Нема учествувано
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Кардиф Сити - 1 Титулa

Основан - 1899
Стадион - Сити Стејдиум, Кардиф, 33.804
Никнејм - Bluebirds (Плави бимбиљи)
Сезони во ПЛ - 17

Најголем успех во лигашки систем - Едно второ место во Англија (1923/24)
Најголем успех во ФА куп - 1.титула (1926/27)
Најголем успех во Лига куп - Едно второ место/финале (2011/12)
Најголем успех во ЛШ - Нема учествувано
Најголем успех во ЛЕ и еквиваленти - Едно 1/2 финале (1967/68)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ковентри Сити - 1 Титулa

Основан - 1883
Стадион - Ковентри Арена, Ковентри, 33.756
Никнејм - Sky Blues (Небесноплави)
Сезони во ПЛ - 34

Најголем успех во лигашки систем - Едно шесто место во Англија (1969/70)
Најголем успех во ФА куп - 1.титула (1986/87)
Најголем успех во Лига куп - Два пати 1/2 финале (1980/81, 1989/90)
Најголем успех во ЛШ - Нема учествувано
Најголем успех во ЛЕ и еквиваленти - Едно 2.коло (1970/71)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Последна промена:

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
4,997
5,543
1,183
Disco
Дерби Каунти - 3 Титули

Основан - 1884
Стадион - Прајд Парк, Дерби, 35.212
Никнејм - Rams (Овни)
Сезони во ПЛ - 65

Најголем успех во лигашки систем - Два пати Шампиони на Англија (1971/72, 1974/75)
Најголем успех во ФА куп - 1.титула (1945/46)
Најголем успех во Лига куп - Два пати 1/2 финале (1967/68, 2008/09)
Најголем успех во ЛШ - Едно 1/2 финале (1972/73)
Најголем успех во ЛЕ и еквиваленти - Едно 1/8 финале (1974/75)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Хадерсфилд Таун - 4 Титули

Основан - 1908
Стадион - МекЕлпајн Парк, Хадерсфилд, 26.480
Никнејм - Terriers (Териери)
Сезони во ПЛ - 32

Најголем успех во лигашки систем - Три пати Шампиони на Англија (1923/24, 1924/25, 1925/26)
Најголем успех во ФА куп - 1.титула (1921/22)
Најголем успех во Лига куп - Еднаш 1/2 финале (1967/68)
Најголем успех во ЛШ - Нема учествувано
Најголем успех во ЛЕ и еквиваленти - Нема учествувано
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Лутон Таун - 1 Титула

Основан - 1885
Стадион - Кенилворт Роуд, Лутон, 12.766
Никнејм - Hatters (Шеширџии)
Сезони во ПЛ - 16

Најголем успех во лигашки систем - Едно 7.место во Англија (1986/87)
Најголем успех во ФА куп - Едно второ место/финале (1958/59)
Најголем успех во Лига куп - 1.титула (1987/88)
Најголем успех во ЛШ - Нема учествувано
Најголем успех во ЛЕ и еквиваленти - Нема учествувано
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Последна промена:

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
4,997
5,543
1,183
Disco
Мидлзбро - 1 Титула

Основан - 1876
Стадион - Риверсајд, Мидлзбро, 36.284
Никнејм - Boro (Боро)
Сезони во ПЛ - 61

Најголем успех во лигашки систем - Едно 3.место во Англија (1913/14)
Најголем успех во ФА куп - Едно второ место/финале (1996/97)
Најголем успех во Лига куп - 1.титула (2003/04)
Најголем успех во ЛШ - Нема учествувано
Најголем успех во ЛЕ и еквиваленти - Едно второ место/финале (2005/06)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Милвол - 0 Титули

Основан - 1885
Стадион - Њу Ден, Лондон, 21.675
Никнејм - Blue lions (Плави лавови)
Сезони во ПЛ - 2

Најголем успех во лигашки систем - Едно 10.место во Англија (1988/89)
Најголем успех во ФА куп - Едно второ место/финале (2003/04)
Најголем успех во Лига куп - Едно второ место/финале (1944/45)
Најголем успех во ЛШ - Нема учествувано
Најголем успех во ЛЕ и еквиваленти - Едно 1.коло (2004/05)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Норич Сити - 2 Титули

Основан - 1902
Стадион - Кероу Роуд, Норич, 27.632
Никнејм - Canaries (Канаринци)
Сезони во ПЛ - 26

Најголем успех во лигашки систем - Едно 3.место во Англија (1992/93)
Најголем успех во ФА куп - 3 пати 1/2 финале (1958/59, 1988/89, 1991/92)
Најголем успех во Лига куп - 2.титули (1961/62, 1984/85)
Најголем успех во ЛШ - Нема учествувано
Најголем успех во ЛЕ и еквиваленти - 1/8 финале (1993/94)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Последна промена:

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
4,997
5,543
1,183
Disco
Престон Норт Енд - 5 Титули

Основан - 1880
Стадион - Дипдејл, Престон, 24.814
Никнејм - Lilywhites (Бели Кринови)
Сезони во ПЛ - 46

Најголем успех во лигашки систем - Два пати Шампиони на Англија (1888/89, 1889/90)
Најголем успех во ФА куп - 2.титули (1888/89, 1937/38)
Најголем успех во Лига куп - 1.титула (1940/41)
Најголем успех во ЛШ - Нема учествувано
Најголем успех во ЛЕ и еквиваленти - Нема учествувано
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Квинс Парк Ренџерс - 1 Титула

Основан - 1882
Стадион - Лофтус Роуд, Лондон, 20.117
Никнејм - `Gers (Ренџери)
Сезони во ПЛ - 23

Најголем успех во лигашки систем - Едно второ место во Англија (1975/76)
Најголем успех во ФА куп - Едно второ место/финале (1981/82)
Најголем успех во Лига куп - 1.титула (1966/67)
Најголем успех во ЛШ - Нема учествувано
Најголем успех во ЛЕ и еквиваленти - Едно 1/4 финале (1976/77)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Рединг -1 Титула

Основан - 1885
Стадион - Мадејски, Рединг, 25.238
Никнејм - Royals (Кралеви)
Сезони во ПЛ - 3

Најголем успех во лигашки систем - Едно 8.место во Англија (2006/07)
Најголем успех во ФА куп - Два пати 1/2 финале (1926/27, 2014/15)
Најголем успех во Лига куп - 1.титула (1987/88 FMC)
Најголем успех во ЛШ - Нема учествувано
Најголем успех во ЛЕ и еквиваленти - Нема учествувано
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Последна промена:

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
4,997
5,543
1,183
Disco
Ротерам Јунајтед - 0 Титули

Основан - 1877
Стадион - Њу Јорк Стејдиум, Ротерам, 16.244
Никнејм - Millers (Мелничари)
Сезони во ПЛ - 0

Најголем успех во лигашки систем - Едно 25.место во Англија (1954/55)
Најголем успех во ФА куп - Два пати 1/4 финале (1952/53, 1967/68)
Најголем успех во Лига куп - Едно второ место/финале (1960/61)
Најголем успех во ЛШ - Нема учествувано
Најголем успех во ЛЕ и еквиваленти - Нема учествувано
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Шефилд Венздеј - 10 Титули

Основан - 1867
Стадион - Хилсборо, Шефилд, 43.152 (ограничен поради безбедности причини на 35.000)
Никнејм - Owls (Бувови)
Сезони во ПЛ - 66

Најголем успех во лигашки систем - 5 пати Шампион на Англија (1889/90 Alliance, 1902/03, 1903/04, 1928/29,
1929/30).
Најголем успех во ФА куп - 4.титули (1867/68 Cromwell, 1895/96, 1906/07, 1934/35)
Најголем успех во Лига куп - 1.титула (1990/91)
Најголем успех во ЛШ - Нема учествувано
Најголем успех во ЛЕ и еквиваленти - Едно 1/4 финале (1961/62)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Стоук Сити - 2 Титули

Основан - 1863
Стадион - Британиа Стејдиум, Стоук-он-Трент, 30.780
Никнејм - Potters (Грнчари)
Сезони во ПЛ - 62

Најголем успех во лигашки систем - Еднаш Шампион на Англија (1890/91 Alliance)
Најголем успех во ФА куп - Едно второ место/финале (2010/11)
Најголем успех во Лига куп - 1.титула (1971/72)
Најголем успех во ЛШ - Нема учествувано
Најголем успех во ЛЕ и еквиваленти - Едно 1/8 финале (2011/12)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Последна промена:

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
4,997
5,543
1,183
Disco
Свонси Сити - 1 Титула

Основан - 1912
Стадион - Либерти Стејдиум, Свонси, 21.203
Никнејм - Swans (Лебеди)
Сезони во ПЛ - 9

Најголем успех во лигашки систем - Едно 6.место во Англија (1981/82)
Најголем успех во ФА куп - Едно второ место/финале (2009/10)
Најголем успех во Лига куп - 1.титула (2012/13)
Најголем успех во ЛШ - Нема учествувано
Најголем успех во ЛЕ и еквиваленти - Едно 1/8 финале (1982/83)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Вотфорд - 0 Титули

Основан - 1881
Стадион - Викариџ Роуд, Вотфорд, 25.146
Никнејм - Hornets (Стршлени)
Сезони во ПЛ - 13

Најголем успех во лигашки систем - Едно второ место во Англија (1982/83)
Најголем успех во ФА куп - Два пати 1/2 финале (1983/84, 2018/19)
Најголем успех во Лига куп - Два пати 1/2 финале (1978/79, 2004/05)
Најголем успех во ЛШ - Нема учествувано
Најголем успех во ЛЕ и еквиваленти - Едно 1/8 финале (1983/84)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Викам Вондерерс - 0 Титули

Основан - 1887
Стадион - Адамс Парк, Хај Викам, 10.854
Никнејм - Chairboys (Студенти)
Сезони во ПЛ - 0

Најголем успех во лигашки систем - Едно 47.место во Англија (2019/20)
Најголем успех во ФА куп - Едно 1/2 финале (2000/01)
Најголем успех во Лига куп - Едно 1/2 финале (2006/07)
Најголем успех во ЛШ - Нема учествувано
Најголем успех во ЛЕ и еквиваленти - Нема учествувано
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Последна промена:

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
4,997
5,543
1,183
Disco
Кога сме веќе тука и кога си пишувам сам и се цитирам сам, низ алеите на овој виртуелен Припјат, зошто да не фрлам поглед и врз екипите од Л1, зијан и онака нема од тоа :D Ако некој патник-намерник-скитник читне ок, ако не повторно ок.

Акрингтон Стенли - 0 Титули

Основан - 1878
Стадион - Краун Граунд, Акрингтон, 7.133
Никнејм - Stan`s (Стенови)
Сезони во ПЛ - 5

Најголем успех во лигашки систем - Едно 6.место во Англија (1889/90)
Најголем успех во ФА куп - Едно 1/8 финале (1887/88)
Најголем успех во Лига куп - Едно 1/8 финале (2016/17)
Најголем успех во ЛШ - Нема учествувано
Најголем успех во ЛЕ и еквиваленти - Нема учествувано
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Вимблдон - 1 Титула

Основан - 1889
Стадион - Плау Лејн, Лондон, 14.180
Никнејм - Crazy Gang (Лудата Банда)
Сезони во ПЛ - 14

Најголем успех во лигашки систем - Едно 6.место во Англија (1993/94)
Најголем успех во ФА куп - 1.титула (1986/87)
Најголем успех во Лига куп - Едно 1/2 финале (1996/97)
Најголем успех во ЛШ - Нема учествувано
Најголем успех во ЛЕ и еквиваленти - Едно 1.коло (1994/95)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Блекпул - 2 Титули

Основан - 1887
Стадион - Блумфилд Роуд, Блекпул, 16.879
Никнејм - Seasiders (Приморци)
Сезони во ПЛ - 28

Најголем успех во лигашки систем - Едно 2.место во Англија (1955/56)
Најголем успех во ФА куп - 1.титула (1952/53)
Најголем успех во Лига куп - 1.титула (1942/43)
Најголем успех во ЛШ - Нема учествувано
Најголем успех во ЛЕ и еквиваленти - Нема учествувано
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Последна промена:

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
4,997
5,543
1,183
Disco
Бристол Роверс - 0 Титули

Основан - 1883
Стадион - Мемориал, Бристол, 12.868
Никнејм - Pirates (Пирати)
Сезони во ПЛ - 0

Најголем успех во лигашки систем - Два пати 28.место во Англија (1955/56, 1958/59)
Најголем успех во ФА куп - 3 пати 1/4 финале (1950/51, 1957/58, 2007/08)
Најголем успех во Лига куп - 2 пати 1/4 финале (1970/71, 1971/72)
Најголем успех во ЛШ - Нема учествувано
Најголем успех во ЛЕ и еквиваленти - Нема учествувано
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Бартон Албион - 0 Титули

Основан - 1950
Стадион - Њу Итон Парк, Бартон-он-Трент, 7.850
Никнејм - Brewers (Пивари)
Сезони во ПЛ - 0

Најголем успех во лигашки систем - Едно 40.место во Англија (2016/17)
Најголем успех во ФА куп - Едно 1/16 финале (4.коло, 2010/11)
Најголем успех во Лига куп - Едно 1/2 финале (2018/19)
Најголем успех во ЛШ - Нема учествувано
Најголем успех во ЛЕ и еквиваленти - Нема учествувано
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Чарлтон Атлетик - 2 Титули

Основан - 1905
Стадион - Д`Вели, Лондон, 28.440
Никнејм - Addicks (Адикс)
Сезони во ПЛ - 26

Најголем успех во лигашки систем - Едно 2.место во Англија (1936/37)
Најголем успех во ФА куп - 1.титула (1946/47)
Најголем успех во Лига куп - 1.титула (1943/44)
Најголем успех во ЛШ - Нема учествувано
Најголем успех во ЛЕ и еквиваленти - Нема учествувано
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Последна промена:

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
4,997
5,543
1,183
Disco
Кру Александра - 0 Титули

Основан - 1877
Стадион - Грести Роуд, Кру, 10.693
Никнејм - Railwaymen (Железничари)
Сезони во ПЛ - 0

Најголем успех во лигашки систем - Едно 55.место во Англија (1997/98)
Најголем успех во ФА куп - Едно 1/2 финале (1887/88)
Најголем успех во Лига куп - Едно 1/4 финале (1974/75)
Најголем успех во ЛШ - Нема учествувано
Најголем успех во ЛЕ и еквиваленти - Нема учествувано
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Донкастер Роверс - 0 Титули

Основан - 1879
Стадион - Кипмоут Стејдиум, Донкастер, 16.225
Никнејм - Donnies (Дониевци)
Сезони во ПЛ - 0

Најголем успех во лигашки систем - Едно 25.место во Англија (1901/02)
Најголем успех во ФА куп - Пет пати 1/8 финале (1951/52, 1953/54, 1954/55, 1955/56, 2018/19)
Најголем успех во Лига куп - Два пати 1/4 финале (1975/76, 2005/06)
Најголем успех во ЛШ - Нема учествувано
Најголем успех во ЛЕ и еквиваленти - Нема учествувано
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Флитвуд Таун - 0 Титули

Основан - 1908
Стадион - Хајбери, Флитвуд, 7.186
Никнејм - Cod Army (Ослиќ Армија)
Сезони во ПЛ - 0

Најголем успех во лигашки систем - Едно 48.место во Англија (2016/17)
Најголем успех во ФА куп - 4 пати 3.коло (2011/12, 2016/17, 2017/18, 2018/19)
Најголем успех во Лига куп - Еднаш 2.коло (2018/19)
Најголем успех во ЛШ - Нема учествувано
Најголем успех во ЛЕ и еквиваленти - Нема учествувано
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Последна промена:

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
4,997
5,543
1,183
Disco
Џилингем - 0 Титули

Основан - 1892
Стадион - Пристфилд, Џилингем, 12.252
Никнејм - Gills (Џилс)
Сезони во ПЛ - 0

Најголем успех во лигашки систем - Едно 55.место во Англија (2002/03)
Најголем успех во ФА куп - Едно 1/4 финале (1999/00)
Најголем успех во Лига куп - Едно 1/4 финале (1963/64)
Најголем успех во ЛШ - Нема учествувано
Најголем успех во ЛЕ и еквиваленти - Нема учествувано
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Хал Сити - 0 Титули

Основан - 1904
Стадион - Д`Серкл, Кингстон-апон-Хал, 26.708
Никнејм - Tigers (Тигри)
Сезони во ПЛ - 5

Најголем успех во лигашки систем - Едно 16.место во Англија (2012/13)
Најголем успех во ФА куп - Едно второ место/финале (2013/14)
Најголем успех во Лига куп - Едно 1/2 финале (2016/17)
Најголем успех во ЛШ - Нема учествувано
Најголем успех во ЛЕ и еквиваленти - Едно 2.коло (2014/15)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ипсвич Таун - 3 Титули

Основан - 1878
Стадион - Портман Роуд, Ипсвич, 30.785
Никнејм - Tractor Boys (Трактористи)
Сезони во ПЛ - 27

Најголем успех во лигашки систем - Еднаш Шампиони на Англија (1961/62)
Најголем успех во ФА куп - 1.титула (1977/78)
Најголем успех во Лига куп - 4 пати 1/2 финале (1981/82, 1984/85, 2000/01, 2010/11)
Најголем успех во ЛШ - Едно 1/8 финале (1962/63)
Најголем успех во ЛЕ и еквиваленти - 1.титула (1980/81)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Последна промена: