10 провокативни прашања: како ќе одговорите вие?

monika88

Истакнат Член
1 април 2013
453
645
193
36
Неготино
1. Кога би добиле можност да се обратите на целиот свет во 30 секунди, што би кажале?
-луѓе не се уништувајте,малку време имам но да ви кажам дека после дождот секогаш доаѓа сонце

2. Ако ги имате сите пари на светот, а сепак мора да работите, со што би се занимавале?
-со хуманитарни организации,ќе им помагам на децата без родители и на децата со хендикеп

3. Дали се плашите од смртта? Ако се плашите, има ли причина за страв?
-не се плашам ако треба и оваа секунда да умрам,нека биде така-што е мора да си дојде

4. За што до сега најмногу жалите во животот? И како би ја промениле таа лекција денес?
-многу солувствувам со другите,во иднина оваа особина морам да ја намалам или комплетно да ја избришам,секогаш на крај излегувам повредена

5. Да речеме дека утре би изгубиле сè што имате. Кај кого би истрчале во прегратка? Дали таа личност знае колку ви значи?
-кај мама,тато и сестра ми-тие ми се мојата подршка во животот

6. Што би промениле ако сега дознаете дека сте бесмртни?
-ќе барам начин да станам смртна,бесмртниот живот не сакам да го живеам

7. Дали земјата во која живеете е по ваша мерка?
не е ,и доколку ми се укаже прва шанса ќе си барам леб во друга држава

8. Треба да умрете на полноќ. Што би правеле во 23.45?
-би чекала да умрам во прегратка на најсаканото мое мажуле

9. Што е тоа што можете да го направите денес за да му го разубавите денот некому?
да им предизвикам насмевка и да ги советувам на комичен начин,да прочетаме во природа,да им кажувам за пациенти кои ме насмеале и кои сум ги излечила...

10. Што мислите дека стои меѓу вас и потполна среќа?
не постои ништомјас сум потполно среќна со мојот живот и не барам ништо дтуго,дај боже вака и да ми продолжи,скромно

emzzy

Староседелец
25 февруари 2012
1,376
1,875
1,123
1. Кога би добиле можност да се обратите на целиот свет во 30 секунди, што би кажале?-Би го кажала она што и ми стои на потпис..
Животот не е градина во која цветаат само ружи. Има и пиреј, и коприва и плевел. Не си ја видел копривата, а те обжарила по нозе. Ружата со трн те закачила, ти го раскрвавила коленото. На животниот пат, очигледно, има и пречки и заблуди, и смешни моменти, и радости, и лаги. Животот не е „лесна песна“, некогаш те плеснува по очи-се чудиш кој те измамил, кој те изневерил и боли! :)
2. Ако ги имате сите пари на светот, а сепак мора да работите, со што би се занимавале?-Архитект :cool:
3. Дали се плашите од смртта? Ако се плашите, има ли причина за страв?-И да се плашам џабе, пак ќе дојде.. Некогаш ме фаќа страв, а некогаш едвај ја чекам.
4. За што до сега најмногу жалите во животот? И како би ја промениле таа лекција денес?-....
5. Да речеме дека утре би изгубиле сè што имате. Кај кого би истрчале во прегратка? Дали таа личност знае колку ви значи?-Кај најдобрата другарка дека едино таа ме разбира за се’.
6. Што би промениле ако сега дознаете дека сте бесмртни?-Ништо.. ќе скокам по цели денови од тераса..и ќе сечам вени. :ladno
7. Дали земјата во која живеете е по ваша мерка?-Не..
8. Треба да умрете на полноќ. Што би правеле во 23.45?-Ќе се јавам на една личност да и’ кажам дека многу ми фали и ми значи. И ќе пишам статус на фејсбук :D
9. Што е тоа што можете да го направите денес за да му го разубавите денот некому?-Да му дадеш пари -_-
-Една глупача.

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
1. Кога би добиле можност да се обратите на целиот свет во 30 секунди, што би кажале?

-мхмм..
најверојатно ќе го кажам најглупиот виц кој го знам и ќе ги видам сите насмеани:)

2. Ако ги имате сите пари на светот, а сепак мора да работите, со што би се занимавале?

-Би отворила мал Арт Кафич со бина за џез бендови и би работела како шанкерка те хоби психолог.
-Би помагала на жени кои имаат потреба од психолошка и финансиска подршка.

3. Дали се плашите од смртта?
Ако се плашите, има ли причина за страв?

-Не.
А причина за тоа е дека мислам дека смртта не е нешто страшно.

4. За што до сега најмногу жалите во животот? И како би ја промениле таа лекција денес?

-Не верував во себе.

5. Да речеме дека утре би изгубиле сè што имате. Кај кого би истрчале во прегратка? Дали таа личност знае колку ви значи?

-Пуууууу ..
Има многу личности кои би ги прегрнала.
Но една посебно и да знае.

-Ништо.
Ќе размислам прво како да го акцептирам сето тоа.
-Ќе се запрашам дали можеби сум психички болна,затоа што не постојат бесмртни луѓе и би побарала терапија кај психолог.

-Не баш.

Веќе одговорив.
Тантра јога:D

9. Што е тоа што можете да го направите денес за да му го разубавите денот некому?

-Многу нешта,за многу личности кои ми значат.

-Јас самата.

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
Додека секојдневно размислувате за финансиските проблеми, проблемите дома, на работа и на факултет, за своето незадоволство, диетата која треба да ја почнете... разбијте ја монотонијата и одговорете ги овие неколку провокативни прашања, кои ќе ве наведат барем за момент поинаку да размислувате за животот.

Па споделете ги вашите одговори/размислувања ;)

1. /
  2. Најверојатно би го работел тоа што го работам и ден денес.Колку и да ми е напорна психички работата и да ме истоштува сепак чувствувам адреналин, неизвесност со што денот ми станува интересен.Но не секогаш.Постојано секој ден нов предизвик.
  3. На два пати и имам погледнато на смртта во очи така да не ми е страв.Воопшто.
  4. Не жалам за ништо.
  5. Кај особата која била секогаш до мене кога ми било најтешко, иако јас тоа ретко сум го забележувал.
  6. Веднаш би променил од бесмртни да станеме смртници.
  7. Не е ама се трудиме максимално да ги искорисите сите можности и ресурси кои ни ги дава.
  8. Би пиел и би имал секс со девојката.
  9. Доволно е да се јавам на најблизок и да го прашам како е.
  10. Нервозите

• Ми се допаѓа
Реакции: Diablo III

Haven

Нов член
9 мај 2013
9
4
3
Додека секојдневно размислувате за финансиските проблеми, проблемите дома, на работа и на факултет, за своето незадоволство, диетата која треба да ја почнете... разбијте ја монотонијата и одговорете ги овие неколку провокативни прашања, кои ќе ве наведат барем за момент поинаку да размислувате за животот.

Па споделете ги вашите одговори/размислувања ;)

Би кa сaмо декa луѓето се делaт сaмо нa добри и лоши,во моментот когa ке се прекинaт предрaсудите и сите ке го имaaт овa мислење тогaш светот ке стaне мн подобро место...
2.Добротворнa рaботa до децa
3.дa причинa е декa сеуште сум млa и сaм дa живеaм....го сaм животот :)
4.Жaм што сум дозволивa некои луѓе дa си отидaт од мојот живот....
5.......
6.би се врaботилa во полицијa....би го нaлилa криминaлот во светот ххх
7.не
8.би се збогувa со нaјблиските...
9.дa го нaсмеaм со некојa од моите шеги.....дa му кaм декa го с:)
10.Неоствaрени соништa :)

*V******

Староседелец
2 април 2013
193
170
1,053
Можев повеке ...но..се не зависеше од мене.Твојот живот е само твој управувај со него.
Инвестирајки...од парите ке правам пари...тоа ке работам.
Пред да ги сработам некои работи..несакам да умрам.Се плашам поради тоа.
Жалам за времето поминато плачејки.Лекцијата ја променив..нема плаченје.
Би се стуткала некаде во тишината..размислувајки..како да се подигнам од пепелта.
Ке се промени тоа што ..нема да се плашам од смртта.
Земјата е баш по моја мерка..луѓето не се.
Би спиела (под седативи)уште во23.00.
Насмевки..насмевки...насмевки.............и мене ке ми биде убав.
Едно мало (фраерче)би рекол некој........ке ме збуни до бесвест....ама ке ме направи...срекна.

Praetorian

Староседелец
24 февруари 2012
326
396
1,063
- Немајте гајле продолжете, продолжете со тепање, пљачкање, угнетување, правете атомски бомби па ќе видите што ќе остане од нас.
- Адвокатура
- Ако е ненадејна нема плашење, е сега ако е задушување, убиство и сл, језиво е у секој случај.
- Не ми текнува
- Нема да плачам и да жалам никому.
- Укинување на парламентарна демократија во Македонија
- Најбитното е дека можам да идам по улица а ККК да ме спалат обесен со главата надоле.
- www.youjizz.com
- Да не му направам лошо
- Врски

Феодора

Нов член
4 јуни 2013
11
6
3
Бидете среќни и живејте за убавите моменти.
Односи со јавноста.
Не, воопшто не размислувам на таа тема.
Ха, нешто одамна случено и одамна променето .:) Едноставно една личност никогаш не требаше да замеша прсти во мојот живот.
Па кај 2 личности, кои знаат колку ми значат.
Ништо :) Но не би сакала да сум бесмртна.
НЕ!
Би се збогувала со најдрагите личности.
Една силна гушка.
Напнатоста во одредени ситуации и преувеличувањето на незначајни проблеми.

Female

Староседелец
18 јануари 2013
125
183
1,043
In your thoughts!
- Сакајте се и бидете хумани, нека живее човечкото во вас!
- Со пишување на романи кои ќе допрат длабоко во душата на секој и ќе го натераат ако не да си го промени, барем да си го подобри животот.
- Кога ќе размислам подлабоко, можеби и се плашам, не толку за сопствената колку за онаа на кои ги сакам. Таа не демне сите, порано или подоцна сите ќе се сретнеме со неа.
- За ништо не жалам. Се што сум направила е дел од мене и ме изградило во личност каква што сум денес.
- Што се подразбира под тоа сè? Ако би требало да истрчам во прегратка на некој кој ми значи кога ќе изгубам сè, а ако под тоа сè се подразбира и личноста која ми значи тогаш нема да имам каде да истрчам. ;)
- Животот на оние кои ми значат.
- Тешко прашање. Прво треба да видам која е мојата мерка, па после ќе го одговорам.
- Помина полноќ, не требало да умрам, а во 23 и 45 правев слични работи на сега. :)
- Доволна е мојата појава мислам. :)
- Ослободување од товарот кој го носам со мене(долга приказна). Се прашувам дали еден ден ќе можам да бидам потполно среќна. Преголемата среќа ме плаши, дека можеби не сум навикната да бидам цело време среќна во вистинска смисла на зборот.

Licno taa

Староседелец
28 јануари 2013
59
50
1,028
Зарем некој слуша?
Со чување на стари лица - никој нема за нив време.
Не се плашам
За купот лаги искажани од една личност. Незнам дали можам да ја променам.
Кај родителите
Би подсопрела со трошење пари, изгледа доста ќе ми требаат
Би можело да се рече
Ќе се дуздисам да бидам лична
Стрпливо да ја слушам мајка ми нателефон
Една голема ЛАГА