Што со старите алишта?

Што му правите на старите алишта?

 • Ги користам за крпи и после ги фрлам.

  Votes: 11 28.9%
 • Ги фрлам.

  Votes: 4 10.5%
 • Ги чувам.

  Votes: 13 34.2%
 • Ги давам во Црвен Крст или друга организација.

  Votes: 8 21.1%
 • Ги давам на сиромашни.

  Votes: 17 44.7%

 • Total voters
  38

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,838
6,527
1,153
Градибачалник на Прибој
Редовно ги носам во црвен крст. Штета е да се фрлат или да се користат како крпи кога можат да разбудат насмевка на некое лице :)
Од танга не бидува гаќи за бришење прашина.
 

Maks

Староседелец
Па ако не се за носење веќе ако се оштетени некаде си ги користам како крпи за бришење околу колата нешто, а доколку се здрави, а мали или тесни ги давам на некој што ке му бидат таман :)
 
 • Like
Реакции: Dee Dee

Sugar

Истакнат Член
19 февруари 2012
501
1,110
393
Се си чувам :) Баш пред некое време разбуричкав у старите вреќи со алишта и си најдов мн убави парчиња на мајка ми, некои ми се точни, некои им треба мала поправка. Се израдував исто ко и било кое циганче што ќе му ги дадеш :giggle
 
 • Like
Реакции: Dee Dee

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,084
7,013
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Во основно кога бев мајка ми даде еден куп мои облеки во Црвен крст, имаше организација во моето школо. Јас не сакам да давам, језиво ми е некој друг да носи мои алишта. Особено па цигани, бегај таму ми стават некоја клетва. :giggle
 
 • Like
Реакции: Dee Dee

Caci

Истакнат Член
15 февруари 2012
872
1,103
393
26
Струмица
Си ги чувам повеќето... едноставно сакам да се потсетувам на нив... :) некои алишта што не ми се допаѓаат често знам да ги дадам на некој сиромашен, во црвен крст не ги носам, еднаш ги однесов, кога почнаа да ми зборат, не така, не онака, и им ги оставив и на крајот ни благодарам не ми кажаа.. и си реков уште еднаш тука нема шанси, сиромасите благодарам кажуваат, не како тие... :confused:
 
 • Like
Реакции: Dee Dee

Јована

Истакнат Член
20 април 2012
144
311
63
понекогаш ако се убави и не оштетени ама ми се мали и ги давам на братучетками а ако ми се стари ги давам на сиромашните
 
 • Like
Реакции: Dee Dee