Што е љубов?

cakar_ulav

Староседелец
20 февруари 2012
1,566
1,926
1,133
некаде во длабочините на темнината
љубов е кога е далеку од тебе....кога не те ни погледнува не те ни поздравува....а ти пак ја гледаш месечината и мислиш на неа...
љубов е кога знаеш...веруваш во сите кажани зборови
љубов е кога и ќе замине спомените ти стварат солзи
љубов е кога знае дека сакаш....и се ќе дадеш за неа
љубов....е кога знаеш дека е вистинска љубов....кога ќе се пронајдеш во неа
 

violetmoon

Модератор
Член на администрација
11 декември 2012
2,658
5,737
1,153
Љубов е кога те води срцето а не разумот.
љубов е кога го сакаш и прифаќаш со сите доблести и мани.
кога забораваш на време и простор додека си во неговите прегратки.
 

Сара.13

Староседелец
13 ноември 2012
1,260
3,107
1,133
Љубов е кога само една мисла на него е доволна да ти затрепери цело тело и да ти ги побрка мислите..кога единствено што сакаш е неговото присуство, онака само да му ја чувствуваш топлината на телото, да знаеш дека е тука за тебе..