Мене па природни веѓи кои се густи и дебели или добро (значи добро, а не лошо) нацртани ми се преубави. Мислам дека еден од најубавите делови на девојка покрај клучната коска и нозете се веѓите. Сите луда ме прават, ама пример од Cara Delevingne веѓите ми се прекрасни. Не мора да се шлакаат ептен, ама само дополнување на празнините и давање форма е убаво. Е сега, проблемот настанува кога сите се стремат кон дебели веѓи, а на девојки со ситно лице и таков посветол тен не одговара густа и дебела веѓа. Aко девојка со силно изразена вилица, впечатлив нос или усни стави, изгледа феноменално. Ако некоја е со ситни усни, ситно носе или ситни очиња фала богу дека преисцртана веѓа ќе стои грдо.
Сепак мое мислење дебели > тенки веѓи. Замина модата на преисчупани веѓи, thank God. И на улица ако видам девојка со убаво оформени и нацртани веѓи (значи пак, убаво и суптилно нацртани, а не пренашминкани) одма се вртам. Па и јас самата најмногу внимание нив им обрнувам
![Се срами :sram :sram](/images/emoji/blush_animated.png)
Мене ова ми е преубаво
Koлку за споредба само меѓу тенки и дебели веѓи, хипотетички како би изгледала Кара со потенки.