Школи за странски јазици

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија
Одам на курс по англиски и сум 7 степен. Многу полесно ми беше во школо и тоа што го објаснуваат јас си го знам и да почесто ми е досадно на англиски во училиште.
Можеби од оваа година ќе се запишам на германски или некој друг јазик.
За англсики курсот плаќам месечно по 550ден.

Аман бе, јас плаќам 1.400. :eek Кај идеш ти?

• Ми се допаѓа
Реакции: Selma

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,054
1,183
Аман бе, јас плаќам 1.400. :eek Кај идеш ти?
Пробиштип, Big Ben добра професорка. Книгите до пред некоја година беа на Оксфорд сега се на Кембриџ.
А има некаде и поефтино или поскапо, јас одам таму бидејќи ми е на 2минути од дома и добри се професорките и да супер е средено и опремено. :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Marick14

Party Poison

Истакнат Член
20 февруари 2012
140
142
343
Јас сум задоволна од Friends, учев Италијански таму, супер се девојките, ем дружељубиви ем ќе те научат...плус тоа често се собрираа организираа забави :)
Сања да не ти предаваше? :)

Hkakashi

Староседелец
13 јуни 2012
1,543
1,697
1,133
28
Куманово
Завиши до школу и професори тамо. Ја например смени 4-5 школе и ништо не сам тамо научија све ми е од школу и од компјутер. У последњу школу куде што идесмо се бесмо собрале друштво, абе што да ти кажују, багра на окупу. А имасмо и едну мноооого јаку проф. напуцана што да ти кажу и погодите од 1 пут што правесмо цел час. Иначе имам 3 степена завршено, а знам повише од деца што су моментално 7 степен. Такој да не ги сакам тија школе много много, само паре зимав за џабе.

VanHelsing

Истакнат Член
6 октомври 2013
72
58
118
29
Ги завршив сите 8 степени и научив многу многу и многу сум задоволен. Пријатен амбиент, супер уреден простор, добра професорка. И плус секоја година на крајот се организираше екскуризја до Англија кај фамилии. Можеше да оди кој сака и некое другарче што сака да оди може да си земеш. :sreken

Lady Lawyer

Истакнат Член
6 јули 2016
3
0
301
29
Училиште за странски јазици " Lion " кое го има на три локации: Ново Лисиче, Аеродром и Ѓорче Петров :giggle

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,524
1,183
Big Sur
Денес е многу излишно да се оди во школо за странски јазици за да се учи англискиот.
Некако децава прелесно го упиваат и им е секојдневие веќе, што дури чудно ми е да опстојуваат групи, а да не се за забрзан курс за возрасни.

За другиве јазици океј, дури и фино е да се учи во групи, ама за англиски не сфаќам, иако тоа завршив да предавам. :D