Чет муабети (ти реков-ми рече)

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
images

images

erotic-reading-female-700.png
Сериозно ова еротски бе ? Елфови ? :D

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,278
9,120
1,683
Ова е моронштина - Орао бил уствари стар Мираж :rofl(facepalm):rofl а и романија имала лиценца за Мираж :rofl.
Која дебиличина од новинар тоа е чудо. Барем да прогуглал малку да провери инфо, ова на ништо не личи...
Остави ги ти Хрватите......Одвај чекаа да се оттарасат од СФРЈ. Или па новинарот нема ни 20 години. Сите југословенски авиони беа произведени од југословенски делови. Речиси југословенски производ. Секоја фабрика прозведуваше нешто за нив.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Остави ги ти Хрватите......Одвај чекаа да се оттарасат од СФРЈ. Или па новинарот нема ни 20 години. Сите југословенски авиони беа произведени од југословенски делови. Речиси југословенски производ. Секоја фабрика прозведуваше нешто за нив.

Некои чекале, некои не, и Анте Марковиќ бил од `рвацка и идејата за југословенство потекнува од таму па и самиот Тито...
Вакви `новинари` се накотија како стаорци ама при толкав нет да не знаат да проверат инфо е срамота. Макар да повеќе се работи за нарачани текстови, си тегнат некоја цркавица и за тоа, имам видено и во македонски весници слични текстови.

Самото постоење на авионска индустрија и споредба со земјите наследнички каде неможат да произведат еден кибрит е доволен показател.
Дизајнот на во случајов, Орао бил југословенско-романски, моторите биле британски Ролс-Ројс произведени по лиценца. Но тоа и не е нешто чудно, моторите се технолошки најзахтевна компонента на авионот и во Европа имале свои мотори само Британија, Франција и СССР. Дури и шведските СААБ биле (и сеуште се) со амерички мотори, италијански, немачки, шпански, чешки авиони се градени околу мотори од наведените земји.

• Ми се допаѓа
Реакции: Y1K991

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
шо мислиш, оти се сиромашни?

Туку малку да подобјаснеше околу збогатувањето, ете да земеме рандом лик на негови колку....25 години да речеме, во рандом место во Хунзистан... има јака идеја која во соодветниот market gap може да пенетрира како РПГ-7 низ Бредли...но како да започне? На 25 години (па и повеќе) ликот нема своја недвижнина која може да ја заложи, кредитен бонитет има нула, и останува заем од лихвари ама и лихварите не даваат на рандом ликови шестцифрени суми во евра...

Да ограби банка можеби?
th_template-philosoraptor.jpg

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Кажете ми дека Канал 5 не беа озбилни со брејкинг њуз лентана прееска... (shake)
Сега сѐ има смисла - не знам зошто лажат дека Вергина е сонце или ѕвезда, кога е очигледно дека е овчеполски сончогледов цвет опколен/заштитен со копја. Потоа, во времето на Ацо, од јачменот овчеполски му правеле пиво (денес познато како Крали Марко, нали, за сила и храброст) и така силен го освојувал светот и не гледал кај мава. :D
Не знам, незгодно ми падна, па сменив канал и не знам што збореле, а не можам ни на нет да најдам нешто ново, може се премислиле...

Не дека очекувам да излезе нешто леџит, ама од што не ми се учи, ми падна интересно да читам од кај потекнува шпекулацијата токму за ова место.
Касиопеа е соѕвездие во форма на буквата W кое кружи околу Поларис т.е. Северница по нашки, и околу роденденот на Ацо се поклопува со „огледалната“/flip положба на геоглифот. Земав дури и сликовито да ги споредам.
Отвори ја прикачената датотека 20629
Mildly interesting, али како ја докопале оваа поврзаност, еј. :D

На сајтот на Свети Николе, нешто поочајна верзија околу поврзаноста на соѕвездието со геоглифот - Касиопеа била македонска кралица. (facepalm)
Небитен лик од грчка митологија го направиле македонска кралица и со тоа алтомацки и Ацо е Македонец и закопан таму.
Они нас...peasants. :cool:
Абе и мелпомена ке излезе македонска кралица ама дир канал пет не ви потврди вие овде сеуште не верувајте.|-(

• Ми се допаѓа
Реакции: Electra

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Абе и мелпомена ке излезе македонска кралица ама дир канал пет не ви потврди вие овде сеуште не верувајте.|-(
Ама...па така пишува, а на интернет никој не лаже, мора да е вистина, ама Илуминатите имаат вмешано прсти. (nod)

Едит: Требаше порано да сфатам...(envy)
nPNzO.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena