Чет муабети (ти реков-ми рече)

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Јас не знам дали Доналд Трамп спие по 3-4 саати. Оти тоа е неговиот живот. Со животите на другите луѓе не се замарам, искрено.

Влечам заклучоци од муабет, не си ги измислувам.

Не ги мразам сиромашните. Ама се сиромашни со причина, оти не се продуктивни у светов. :)

И не ми одговори, која е твојата замисла за економскиот систем, ако јас работам 15 саати, а ти само 3, и земеме иста плата, како ќе ме мотивираш јас да работам повеќе? :D
Одговори ми ти мене зошто Трамп спие само 3-4 часа, па после ќе правиме муабет.

UpaDown

Нов член
30 мај 2014
20
3
3
Одговори ми ти мене зошто Трамп спие само 3-4 часа, па после ќе правиме муабет.
2. Sleep is for the weak. Donald Trump says that he only sleeps four hours a night (from 1am to 5am). If you are awake longer than you’re competitors, you already have an upper hand over them. Someone who is sleeping 10 hours a night is much less likely to do better than someone who sleeps around half of that amount of time. Plus, it gives off the aurora that you are omniscient (everywhere). If you’re an owner of a business and you always seem to be awake, even at the late hours of the night and the early hours of the morning, you’re a lot more likely to gain the respect and admiration of your employees.

Леле, ај да го натепаме Доналд Трамп, пошто он сака да работи повеќе од неговите конкуренти? Знаеш шо ќе се деси ако нема конкуренција? Замисли само една фирма да има автобуси. Уствари, не замислувај ЈСП го прави тоа. Не те качува ако му текне на возачот, може да те натепа ако немаш карта, може да застане и да си купи кафе на среде возење, или пак да дојде 10 минути покасно.

Ај сега одговори ми, мил мој Постоење, како ќе ги мотивираш ти луѓето да бидат желни да работат у братство и единство?

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
2. Sleep is for the weak. Donald Trump says that he only sleeps four hours a night (from 1am to 5am). If you are awake longer than you’re competitors, you already have an upper hand over them. Someone who is sleeping 10 hours a night is much less likely to do better than someone who sleeps around half of that amount of time. Plus, it gives off the aurora that you are omniscient (everywhere). If you’re an owner of a business and you always seem to be awake, even at the late hours of the night and the early hours of the morning, you’re a lot more likely to gain the respect and admiration of your employees.

Леле, ај да го натепаме Доналд Трамп, пошто он сака да работи повеќе од неговите конкуренти? Знаеш шо ќе се деси ако нема конкуренција? Замисли само една фирма да има автобуси. Уствари, не замислувај ЈСП го прави тоа. Не те качува ако му текне на возачот, може да те натепа ако немаш карта, може да застане и да си купи кафе на среде возење, или пак да дојде 10 минути покасно.

Ај сега одговори ми, мил мој Постоење, како ќе ги мотивираш ти луѓето да бидат желни да работат у братство и единство?
Дали е ова твоето носење среќа? Доналд Трамп не спие само за да створи повеќе капитал, не за да носи повеќе среќа. Капитална грешка која ти ја правиш е што си толкуваш информации во твоја корист.

Сега појди до чичко Милорад кој живеел во стара Југа и прашај го дали било така ко што велиш ти, еден да работи 3 часа, а друг 15 и да земаат иста плата.

UpaDown

Нов член
30 мај 2014
20
3
3
Дали е ова твоето носење среќа? Доналд Трамп не спие само за да створи повеќе капитал, не за да носи повеќе среќа. Капитална грешка која ти ја правиш е што си толкуваш информации во твоја корист.
Да, Доналд Трамп носи среќа. Со тоа шо ти ќе му купиш некој производ, а он ќе добие пари, а ти производ, тогаш да, некако имате взаемна среќа.
Он одлучил да го прави тоа. Никој не го тера Доналд Трамп да спие по четири саати. Он ни носи среќа нас со тоа шо ни продава кул производ. Дали јас сум среќен кога ќе искористам некоја од услугите на Доналд? Да. Поинаку не би потрошил пари на него, туку на некој друг. Дали он е среќен кога ќе ми ги земе парите оти сум му ја искористил кул услугата? Веројатно, поинаку не би го правел тоа и би бил таксист или просјак на улица.
Сега појди до чичко Милорад кој живеел во стара Југа и прашај го дали било така ко што велиш ти, еден да работи 3 часа, а друг 15 и да земаат иста плата.
http://puls24.mk/zanimlivosti/zanimlivosti/sedumte-cuda-na-komunizmot
Ова не го кажувам јас, самите комунисти си се горди на тоа.
Да, у комунизмот никој не работеше, затоа ги користеа добрата на комунизмот, празните рафтови у самопослугите.
Шо мислиш, ако работиш и произведуваш, ќе нема ли производи у самопослугите? Нема да исчезнат.
Не работеа, затоа и немаа шо да јадат.

http://dnevno.hr/vijesti/komentari/121437-bolji-zivot-jugoslavija-u-brojkama.html

Од реномиран хрватски медиум, не е од Канализација 5 и Шител ова.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Нема ни да ги отворам линковите, а нема ни да ти одговорам во иднина муабет поврзан со ова од причина што нити јас тебе ќе те убедам нити ти мене. Been there, done that a lot of times.

UpaDown

Нов член
30 мај 2014
20
3
3
Нема ни да ги отворам линковите, а нема ни да ти одговорам во иднина муабет поврзан со ова од причина што нити јас тебе ќе те убедам нити ти мене. Been there, done that a lot of times.
Ми рече оти безброј луѓе гинат у капитализмот. Да, гинат.
Гинат луѓето шо работат у рудници и земаат по 20 долари од саат. И пожарникарите со 15 саати. И полицајците со по 18 долари од саат.
Дали ќе мотивираш некој да биде полицаец ако заработува по 5 долари од саат, исто како шо ќе заработува и некој шо ќе работи у самопослуга и ќе си го дрви цел ден?

Не ги отворај, тешко е да се срушат митовите. :D

За каква слобода се бориш ти, другарче, кога ти смета Доналд Трамп да биде среќен со тоа шо го прави, а тебе не ти се нарушува сонот навечер мање битно шо прави он.

Не се бориш ти за слобода, другарче. Ти се бориш за тоа секој да заработува исто, оти може некој е поспособен од тебе и ќе заработува повеќе. :D
Аааа, да бе, оти он да има три коли, а јас да возам тамче? :D

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Ми рече оти безброј луѓе гинат у капитализмот. Да, гинат.
Гинат луѓето шо работат у рудници и земаат по 20 долари од саат. И пожарникарите со 15 саати. И полицајците со по 18 долари од саат.
Дали ќе мотивираш некој да биде полицаец ако заработува по 5 долари од саат, исто како шо ќе заработува и некој шо ќе работи у самопослуга и ќе си го дрви цел ден?

Не ги отворај, тешко е да се срушат митовите. :D

За каква слобода се бориш ти, другарче, кога ти смета Доналд Трамп да биде среќен со тоа шо го прави, а тебе не ти се нарушува сонот навечер мање битно шо прави он.

Не се бориш ти за слобода, другарче. Ти се бориш за тоа секој да заработува исто, оти може некој е поспособен од тебе и ќе заработува повеќе. :D
Аааа, да бе, оти он да има три коли, а јас да возам тамче? :D
Ај дааа. И борец сум бил. Значи може да аплицирам за споменик?

UpaDown

Нов член
30 мај 2014
20
3
3
Ај дааа. И борец сум бил. Значи може да аплицирам за споменик?
На секаква шупаци им направија споменици на плоштад. :D

Уште не ми одговори, како ќе ги мотивираш сите да работат, кога на први од месецот работеле или не, пак ќе ја земат платата? Пошто братство и единство, кој колку може е работата, ама пак го делиме исто лебот. :D
Мотивирај ме да работам следниот месец 8 саати, ако овој јас работам 8, а ти само 3? :D

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
На секаква шупаци им направија споменици на плоштад. :D

Уште не ми одговори, како ќе ги мотивираш сите да работат, кога на први од месецот работеле или не, пак ќе ја земат платата? Пошто братство и единство, кој колку може е работата, ама пак го делиме исто лебот. :D
Мотивирај ме да работам следниот месец 8 саати, ако овој јас работам 8, а ти само 3? :D
Сериозно мислиш дека ќе ти одговорам и ќе се натегаме дали лево или десно? Толку ти е досадно и немаш што да правиш?