Чет муабети (ти реков-ми рече)

Pica pica

Староседелец
2 јуни 2013
1,564
2,090
1,133
91
Време е за виртуелна секта во име на сеуште непознато божанство кое ќе се утврди со кворум на основачкото собрание на истата. Саладин, егзистенс, хоуп, електра, д квин, френки, мелпомена, најф, алф и останатите религиозно неопределени членови на форумот ги повикувам да се изјаснат. За алф не сум сигурен, може и да има афилијација кон некоја религиичка...
Ми се допаѓа на Електра името за новата секта,но еве и од мене еден предлог, па нека гласаат советот.
Следбеници на Тајните звуци од гравот!

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Да не одиме офтопик.
Да,така некако би било
Запри го здивот кратко и види дека се ќе запре за момент.Ниту постои минато ниту иднина.
Гледам дека не запира времето. Видеото продолжи, часовникот работеше... ништо не запре.

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Ми се допаѓа на Електра името за новата секта,но еве и од мене еден предлог, па нека гласаат советот.
Следбеници на Тајните звуци од гравот!
Абе ова малце брутално и деструктивно да не ќе е настроено? Со звукот оди и тајниот боен отров, сепак секта ќе сме, не култ со задни намери. :ladno
Мада едно Гравоговорие може некаде да се вметне, чисто за општо запознавање со опасностите.

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Jас ти давам референти кои кажуваат дека времето не запрело.
Запри го саатот,стави видеото на пауза.
Нема да остане се во моментот на дешавање?
Кој за нас веќе е минато.
Со запирање на здивот(за краток момент)застануваат сите мисли и постојано ја доживуваш таа сегашност.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Запри го саатот,стави видеото на пауза.
Нема да остане се во моментот на дешавање?
Кој за нас веќе е минато.
Со запирање на здивот(за краток момент)застануваат сите мисли и постојано ја доживуваш таа сегашност.
Мушичката нема да престане да лета.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Абе ова малце брутално и деструктивно да не ќе е настроено? Со звукот оди и тајниот боен отров, сепак секта ќе сме, не култ со задни намери. :ladno
Мада едно Гравоговорие може некаде да се вметне, чисто за општо запознавање со опасностите.

Може да се направи Ред на тајната Вегета. Таа бабата шо ја измислила ќе биде прогласена за првосвештеничка на вегетините мистерии и ќе ужива култен статус. Нејзините писанија (ако ги има, ако не здравје) ќе бидат прогласени за премудри списи кои кријат милениумски тајни и рецепти за бесмртност со пола лажичка вегета.(Holy Vegeta!)

На аџилак ќе се оди во Копривница, Р.Хрватска каде се наоѓа храмот на Вегетата. (Ave Vegeta!)
Или во местото каде што се родил Пророкот, наведената баба.
Знакот за вегета (Praise the Vegeta!), дебел кувар со дрвена лажица ќе стане таен нумеролошко-космолошки нацрт кој не е дешифриран уште од времето кога Конквистадорот Пепе закаснил поради стомачни проблеми и не успеал да се качи на Санта Марија, бродот со кој Колумбо кинисал за Индија. Откако останал во Шпанија почнал да се бави со аграрна езотерија но не успеал да направи Вегета. (Hail Vegeta!) Затоа Пепе оставил пророштво дека тој не е Избраниот туку дека е Таа, а таа ќе дојде покасно, во време кога челични кочии без коњи ќе шетаат по улици, во друга земја.
Таа дојде и успеа да ја одгатне тајната и после векови и векови конечно направи - Вегета. (Save the Vegeta!)

За титули, сами ќе си поделиме ако предлогов се усвои на гласање. Ако не, некој друг ќе треба да предложи некое божанство или пророк.

Само не знам, нема толку религиозно неопределени колку што мислев, можда парвати ќе ни се придружи.:)

• Ми се допаѓа
Реакции: Luckky and Electra

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
@Outrider