Чет муабети (ти реков-ми рече)

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
  • Ми се допаѓа
Реакции: Selma

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
1 Самуил 15:

2 Господ над Воинствата зборува вака: ‘Одлучив да се одмаздам за она што Амалик му направил на Израел, затворајќи му го патот кога излегуваше од Египет.
3 Сега оди и удри на Амалик, изврши проклето уништување, врз него и врз сè што има; не поштедувај го, погуби ги мажите и жените,децата и доилчињата, говедата и овците, камилите и ослиците!’”

Брате Телемиту : ) Нели телема си нема врску сс христијанстфо? Телема нели не е религија, движење е, да не кажу секта, мош ке се увредиш : ) Ама глеам често коментираш у тему за стихови од Библију, тој значи дека гу читаш, сам себе си переш мозак или сакаш да научиш нешто за кое телема вика дека не постои, поправи ме ако грешу, нели според телему не постои бог, него само сфоја воља

И што е финта сс тој стихови од библију : ) Жими сфе ке отфору тему извадоци од Волшебното самарче

• Ми се допаѓа
Реакции: Хептаграм XI

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
Брате Телемиту : ) Нели телема си нема врску сс христијанстфо? Телема нели не е религија, движење е, да не кажу секта, мош ке се увредиш : ) Ама глеам често коментираш у тему за стихови од Библију, тој значи дека гу читаш, сам себе си переш мозак или сакаш да научиш нешто за кое телема вика дека не постои, поправи ме ако грешу, нели според телему не постои бог, него само сфоја воља
Телемитската доктрина ги смета божествата на различните култури и религии за отелотворување на специфични божествени, архетипски и космички сили. Разните религии на човештвото се темелат на универзалната вистина и студиите по компаративна религија се важни за повеќето Телемити.
Теологија на телемата.

П.С. Каква врска со телема имаат членовите кои дискутираат на темата за телема а не се телемити? :)
И што е финта сс тој стихови од библију : ) Жими сфе ке отфору тему извадоци од Волшебното самарче
Незнам, прашај го тоа тој што ја отворил темата.

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Abraxas значи читаш гу библију? Сам себе брејнваш си праиш? : ) И сам знаеш какфи сфе глупости пишуе тамо, еве разлиста неколко стране од туј тему, срање. А универзална вистина ко што викаш ти јоште не е разјаснета.Бог е стфорен од човека, а не обратно, знаеш и сам знам.
А нели поинтересни стфари има у Волшебното самарче него у библију, првото е историја, истина, реална дешафка, а фторо како што ти викам е да пере мозак. Библија бе : ) Нема га Спирос туја да ни се убаци : )))

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
Abraxas значи читаш гу библију? Сам себе брејнваш си праиш? : ) И сам знаеш какфи сфе глупости пишуе тамо, еве разлиста неколко стране од туј тему, срање. А универзална вистина ко што викаш ти јоште не е разјаснета.Бог е стфорен од човека, а не обратно, знаеш и сам знам.
А нели поинтересни стфари има у Волшебното самарче него у библију, првото е историја, истина, реална дешафка, а фторо како што ти викам е да пере мозак. Библија бе : ) Нема га Спирос туја да ни се убаци : )))
Неможеш да дискутираш за нешто кое не го познаваш. Како ќе знаеш дали нешто е глупост или не, ако не го студираш, ако не го запознаеш? Тоа не е перење мозок, туку предуслов за било каква понатамошна дискусија на таа тема.
Друга работа - ако ги толкуваш буквално, сите свети книги се глупости, но ако знаеш каде и што да бараш, тогаш потрагата немора да значи дека е залудна.

• Ми се допаѓа
Реакции: MoonFairy and existence

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco

Јас најдов голема мудрост на една опаковка за Вегета, не знам дали е до мене или до Подравка. НаВистина ви велам.
Како и да е - несомнено се крие голема тајна во тој магичен спој на сол (без која нема живот) и сушени растенија.
На праг сум да се иницирам во големата тајна и тоа да го споделам со светот.

Сара.13

Староседелец
13 ноември 2012
1,260
3,110
1,133
Да не се разбереме погрешно, не ми се допаѓа што си имала такво чувство во тебе, ми се допаѓа што си мислела на мене (wasntme)

А зарем се сомневаше ти во тоа? :)
Инаку да, и мене не ми се допаѓа чувството.

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
А зарем се сомневаше ти во тоа? :)
Инаку да, и мене не ми се допаѓа чувството.
Секаде каде што има When I стави YOU и обратно... :)
Пример, When you need me, just close your eyes and I'm with you ... :)