Јас само оваа ја најдов:Deka bese temata kade sto Sarah ,gospod zdravje i ljubav da i dajt,so ja imase staveno za simnuvanje cirilica?
http://forum.crnobelo.com/threads/Како-да-инсталирате-Кирилична-подршка-на-вашиот-ПЦ.403/
Јас само оваа ја најдов:Deka bese temata kade sto Sarah ,gospod zdravje i ljubav da i dajt,so ja imase staveno za simnuvanje cirilica?
1 Самуил 15:
2 Господ над Воинствата зборува вака: ‘Одлучив да се одмаздам за она што Амалик му направил на Израел, затворајќи му го патот кога излегуваше од Египет.
3 Сега оди и удри на Амалик, изврши проклето уништување, врз него и врз сè што има; не поштедувај го, погуби ги мажите и жените,децата и доилчињата, говедата и овците, камилите и ослиците!’”
Брате Телемиту : ) Нели телема си нема врску сс христијанстфо? Телема нели не е религија, движење е, да не кажу секта, мош ке се увредиш : ) Ама глеам често коментираш у тему за стихови од Библију, тој значи дека гу читаш, сам себе си переш мозак или сакаш да научиш нешто за кое телема вика дека не постои, поправи ме ако грешу, нели според телему не постои бог, него само сфоја воља
Теологија на телемата.Телемитската доктрина ги смета божествата на различните култури и религии за отелотворување на специфични божествени, архетипски и космички сили. Разните религии на човештвото се темелат на универзалната вистина и студиите по компаративна религија се важни за повеќето Телемити.
Незнам, прашај го тоа тој што ја отворил темата.И што е финта сс тој стихови од библију : ) Жими сфе ке отфору тему извадоци од Волшебното самарче
Неможеш да дискутираш за нешто кое не го познаваш. Како ќе знаеш дали нешто е глупост или не, ако не го студираш, ако не го запознаеш? Тоа не е перење мозок, туку предуслов за било каква понатамошна дискусија на таа тема.Abraxas значи читаш гу библију? Сам себе брејнваш си праиш? : ) И сам знаеш какфи сфе глупости пишуе тамо, еве разлиста неколко стране од туј тему, срање. А универзална вистина ко што викаш ти јоште не е разјаснета.Бог е стфорен од човека, а не обратно, знаеш и сам знам.
А нели поинтересни стфари има у Волшебното самарче него у библију, првото е историја, истина, реална дешафка, а фторо како што ти викам е да пере мозак. Библија бе : ) Нема га Спирос туја да ни се убаци : )))
Abraxas значи читаш гу библију? Сам себе брејнваш си праиш? : ) И сам знаеш какфи сфе глупости пишуе тамо, еве разлиста неколко стране од туј тему, срање. А универзална вистина ко што викаш ти јоште не е разјаснета.Бог е стфорен од човека, а не обратно, знаеш и сам знам.
А нели поинтересни стфари има у Волшебното самарче него у библију, првото е историја, истина, реална дешафка, а фторо како што ти викам е да пере мозак. Библија бе : ) Нема га Спирос туја да ни се убаци : )))
Да не се разбереме погрешно, не ми се допаѓа што си имала такво чувство во тебе, ми се допаѓа што си мислела на мене
Да не се разбереме погрешно, не ми се допаѓа што си имала такво чувство во тебе, ми се допаѓа што си мислела на мене
А зарем се сомневаше ти во тоа?
Инаку да, и мене не ми се допаѓа чувството.