Квалитетна дискусија може да има само доколку постот содржи аргументи, без разлика дали се работи за несогласување или за согласување. Во твојов случај непостои такво нешто, освен тврдоглавост, и можеби лечење на некои твои фрустрации со тоа што мислиш дека си докажуваш нешто на овој начин.
Тврдеше дека примерот е лош, но никаде не аргументираше зошто. Доколку мојот аргумент небеше соодветен, немаше да имаш никаков проблем да докажеш како конкретниот пример би бил компатибилен со логиката на човек кој не слушнал за Ајнштајн и неговата теорија.
Дали за тебе е разумски и логично една честичка да биде на две места во исто време? Еве повели објасни ми како разумот ќе даде одговор на ова.
И пак нема одговор, само празни обиди за сарказам.Aaaa и квантна физика си чепкал. Добро е, добро е. Уште нешто да ме прашаш? Еве на пример дали е логично да имаме 118 познати елементи, а во ѕвездените јадра да има само 64 (т.е. до железо)?
И пак нема одговор, само празни обиди за сарказам.
Ем то е. Не сум телемитски брат, кај можам да разберам јас нешто. Тапа сум, со ограничен разум и сфаќања. Па и споредувам теории на Ајнштајн со летање крави. Нема надежи за мене, одам да се фрлам од Искрин мост.
само празни обиди за сарказам.
Легни дете, не се заигрувај, утре кој ќе врши полнеж на перници
Ем то е. Не сум телемитски брат, кај можам да разберам јас нешто. Тапа сум, со ограничен разум и сфаќања. Па и споредувам теории на Ајнштајн со летање крави. Нема надежи за мене, одам да се фрлам од Искрин мост.
Да, реалноста од гледна точка на перцепција, но пред фактите и Бговите молчат, а тие факти многу добро ја опишуваат реалната состојба, на нас е само да ја создадеме бајката во која ќе веруваме, и да ја прилагодиме до степен до кој би можеле да се справиме со таа реалност, но тоа ништо не менува во надворешниот свет, само во нашиот, ниту пак нашата желба напишана од топлото столче дома ќе донесе леб и мир на дете во Ирак.
А здрав разум си е здрав разум, што би рекол Хорхе Иванов, не за џабе постојат илјадници правила, кодекси и закони кои се справуваат со неразумното.
А кои се фактите?
Топлото столче не носи леб но не го ни зема.
Еве зошто ме препотил сонот,не сум знаела што е здрав разум.
Баба ми размислуваше многу поинаку од сево ова но сепак имаше здрав разум.