Чет муабети (ти реков-ми рече)

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Ти кажав, претпоставувам ме дочита убаво. Не постои некој кој би ти одговорил на тие две прашања веродостојно. Не знам дали се сакам и се почитувам.

За болдот штом не знаеш си е твое,а за она другото дали постои или неможеш во сечие име да збориш.:)
Може да постојат секакви моменти на различнп размислување,но не е вистина дека не постои.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Таа рече дека секоја единка е бог.
Во право ли е?
(think)

Прашај некој што го негира постоењето на такво нешто, ќе ти каже дека не е. Прашај некој кој тебе ќе каже дека е во право. Јас немам ништо замерка за нејзиното размислување дека секој е бог, ко размислување на некој ми е ОК. Ама, ако секој е бог тогаш и таа е бог СЕКОЈ ДЕН. Тогаш зошто не го прави тоа што го пишала еве барем еден ден?

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
За болдот штом не знаеш си е твое,а за она другото дали постои или неможеш во сечие име да збориш.:)
Може да постојат секакви моменти на различнп размислување,но не е вистина дека не постои.

Не те разбрав баш најдобро, што не е вистина дека не постои?

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Не те разбрав баш најдобро, што не е вистина дека не постои?

Ти кажав, претпоставувам ме дочита убаво. Не постои некој кој би ти одговорил на тие две прашања веродостојно. Не знам дали се сакам и се почитувам.

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Прашај некој што го негира постоењето на такво нешто, ќе ти каже дека не е. Прашај некој кој тебе ќе каже дека е во право. Јас немам ништо замерка за нејзиното размислување дека секој е бог, ко размислување на некој ми е ОК. Ама, ако секој е бог тогаш и таа е бог СЕКОЈ ДЕН. Тогаш зошто не го прави тоа што го пишала еве барем еден ден?
Па ете тој ден е денес.
Се логирала,замислила и напишала што мисли.

• Ми се допаѓа
Реакции: *V******

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Не сите реалности се исти како таа што е за тебе,за мене...
Не сите веруваме во исти бајќи.
Колку луге,толку бајќи,толку вистини.
Не на сите ни требаат исти работи.

Како и реперот за здрав разум не е ист кај секого.

Да, реалноста од гледна точка на перцепција, но пред фактите и Бговите молчат, а тие факти многу добро ја опишуваат реалната состојба, на нас е само да ја создадеме бајката во која ќе веруваме, и да ја прилагодиме до степен до кој би можеле да се справиме со таа реалност, но тоа ништо не менува во надворешниот свет, само во нашиот, ниту пак нашата желба напишана од топлото столче дома ќе донесе леб и мир на дете во Ирак.

А здрав разум си е здрав разум, што би рекол Хорхе Иванов, не за џабе постојат илјадници правила, кодекси и закони кои се справуваат со неразумното.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Па ете тој ден е денес.
Се логирала,замислила и напишала што мисли.

Е, готово ме убеди. Од овој момент станав јас верник. Ќе ги почитувам сите (небитно дали ги знам или не ги знам) и ќе ги сакам сите. Еве го поштувам и Џон Штајнер од Минесота и Мтумбару од ЈАР и Линг Чо Вонг По од источна Кина. Што има врска што не ги знам, а не знам ни дали постојат, јас битно ги почитувам и ги сакам како да се мои богови. Еве и одам по три метании да им чинам.

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Е, готово ме убеди. Од овој момент станав јас верник. Ќе ги почитувам сите (небитно дали ги знам или не ги знам) и ќе ги сакам сите. Еве го поштувам и Џон Штајнер од Минесота и Мтумбару од ЈАР и Линг Чо Вонг По од источна Кина. Што има врска што не ги знам, а не знам ни дали постојат, јас битно ги почитувам и ги сакам како да се мои богови. Еве и одам по три метании да им чинам.
Што збореш бе Mr.Bob?